SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Sahasında 3 Puanı Hedefliyor

0
Güncellendi - 2020-10-23 07:11:09
YMS Sahasında 3 Puanı Hedefliyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 6.haftasında 25 Ekim Pazar günü 13.30’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Gençlerbirliği’ni konuk edecek olan Yeni Malatyaspor, sahasında mutlak 3 puanı hedefliyor.

Süper Lig’de geride kalan 5 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşarak, 5 puan toplayan ve 15.sırada yer alan Yeni Malatyaspor, ligde 4 puanla 19.sırada bulunan Gençlerbirliği’ni konuk edecek.

Ligde ilk galibiyetini 4.haftada sahasında Fraport-Tav Antalyaspor karşısında alan sarı siyahlılar, 6.haftada sahasında Gençlerbirliği karşısında da mutlak 3 puanı hedefliyor.

MAÇIN HAKEMİ HALİS ÖZKAHYA

Yeni Malatyaspor-Gençlerbirliği karşılaşmasını İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Halis Özkahya yönetecek.

Özkahya’nın yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Kerem Ersoy ile Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mehmet Cem Satman yapacak.

Mücadelede, 17 Ekim’de oynanan İttifak Holding Konyaspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını yöneten Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Turgut Doman ise dördüncü hakem olarak görev yapacak.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre, Gençlerbirliği ile oynadığı dört Süper Lig maçını da kaybetmeyen Yeni Malatyaspor (2G 2B), lig tarihinde beşten fazla karşılaştığı her rakibinden en az bir mağlubiyet aldı.

Gençlerbirliği'nin Süper Lig tarihinde henüz mağlup edemediği tek rakibi Yeni Malatyaspor (2B 2M).

Son iki sezonda da Süper Lig'de mücadele eden takımlar arasında 2020 takvim yılında iç sahada en az puan toplayan ekip Yeni Malatyaspor (9; 2G 3B 6M).

Süper Lig'de çıktığı son dokuz deplasmanın altısında gol atamayan Gençlerbirliği (1B 5M), fileleri havalandırdığı üç karşılaşmadan galip ayrıldı (1-0 vs Beşiktaş, 3-1 vs Göztepe & 1-0 vs Alanyaspor).

Süper Lig'in ilk beş haftasında en fazla isabetli orta yapan takım Yeni Malatyaspor (35). Gençlerbirliği (14) ise bu alanda Hatayspor'un (5) ardından en düşük sayıya sahip ekip konumunda. İki takım da şu ana kadar yaptığı isabetli ortalar sonucunda birer gol bulabildi.

Geride kalan beş haftada Süper Lig'in maç başına en fazla hava topu kazanan takımı (18.8; Yeni Malatyaspor) ile en az hava topu kazanan ekibi (9.5; Gençlerbirliği) bu maçta karşı karşıya geliyor.

Yeni Malatyaspor sol beki Karim Hafez, Süper Lig kariyerindeki beş asistin dördünü iç saha karşılaşmalarında kaydetti.

Bu sezon Yeni Malatyaspor'un akan oyunda attığı tek Süper Lig golünü Benjamin Tetteh kaydetti (vs Antalyaspor).

Gençlerbirliği'nin Süper Lig'de attığı son dört golün ikisine doğrudan katkı sağlayan Daniel Candeias, geçen sezondan bu yana yaptığı dokuz gol katkısının sekizini deplasmanda kaydetti (3 gol & 5 asist).

Opta'nın bu alanda detaylı istatistik tutmaya başladığı 2014/15'ten bu yana ilk kez penaltı kaçıran Bogdan Stancu (8/9), Gençlerbirliği formasıyla 50 Süper Lig golüne ulaşan üçüncü yabancı oyuncu olmaktan bir gol uzakta (49; diğerleri Andre Kona & Souleymane Youla).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız