SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söylemek İstediğim Çok Şey Var, 2 Ay Sonra Paylaşacağım"

0
Güncellendi - 2021-03-20 15:43:38
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor Kulübü, 2019-2020 Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Kulübün 2019-2020 sezonu için borcu 59 milyon TL olarak açıklanırken, yönetim mali açıdan ibra edildi.

Yeni Malatyaspor Kulübü, 2019-2020 Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısı Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın divan başkanlığını yaptığı 2019-2020 Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısında gerekli çoğunluğun sağlandığı bildirildi.

Yılmaz, 2019-2020 Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın koronavirüs felaketiyle uğraştığını ifade ederek, herkesin mutlaka aşılanması ve tedbirlere uyulması gerektiğini ifade etti.

Malatyaspor’un herkesin ortak sevdası olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bütün Malatyalıların mutlu ve huzurlu olduğu; iyi sonuç aldığında iyi bir hafta geçirdiği, kaybettiği zaman hiç kimsenin televizyonu açıp, gazeteleri okumadığı bir hafta oluyor. Malatyaspor’un herkesin üzerindeki etkisi çok fazla, o nedenle hepimizin sahip çıkması lazım” dedi.

“İNANCIMIZI ASLA KAYBETMEDİK”

2019-2020 Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısında daha sonra söz alan Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, geçen yıl pandemi dolayısıyla yapamadıkları 2019-2020 Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısını bu yıl gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Gevrek, görev yaptıkları dönemde sportif olarak iyi bir başarı yakaladıklarını kaydederek, “Sportif başarı çok önemli, çok anlamlı, Yeni Malatyaspor maçı kazandığında çok mutlu oluyoruz, yenildiğinde de çok üzülüyoruz. Taraftarlarımız, camiamız, Malatyalı vatandaşlarımız herkes üzülüyor. Futbolda kazanmak da kaybetmek de var, bu futbolun doğasında var ama geneline bakmalıyız. Burada yedinci yılımız ve hep sizlerle beraberiz. Çok mutlu ve başarı olduğumuz yıllar oldu. Geriye dönüp baktığımızda ikinci ligde, PTT liginde şampiyon olduk, UEFA'ya gittik, çok büyük başarılara imza attık. Başarılara çok alıştık. Tabii futbolda bazen düşüşler olabiliyor. Maalesef bu başarıların yanında düşüşlerimiz de oldu. Geçen yıl ciddi bir sıkıntı geçirdik. Sportif anlamda baktığımızda belki bizim de, Malatyalılarında kabul edemeyeceği büyük bir sıkıntı yaşadık ama ben şunu anladım; futbolda başarıya da başarısızlığa da birlikte sahip çıkmamız lazım. Nasıl ki şampiyonluklar yaşadık nasıl ki birlikte başardık, sevindik ve kazandık ben inanıyorum ki sıkıntıları da düşüşleri de birlikte aşacağız. Futbolda şu da var; düştüğünde etrafında kimseyi göremiyorsun. Bu sıkıntıları yaşadık ama her şeye rağmen biz hiçbir zaman bırakmadık, inancımızı asla kaybetmedik” dedi.

“DELEGELERİMİZİN OYLARIYLA SEÇİLDİK, DELEGELERİMİZİN OYLARIYLA GİDERİZ”

Düştükleri yerden hep birlikte kalkarak, sıkıntıları birlikte aşacaklarını ifade eden Gevrek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok şükür geçen sene sıkıntı yaşadık ama bugün yine Süper Lig'de yolumuza devam ediyoruz. Aslında genel olarak bakıldığında lige iyi başladık ama son 9 maçtır iyi gitmiyoruz. İkinci yarı yine düşüş yaşadık ama inanıyorum ki bu birliği ve beraberliği sağlarsak, bu sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum. Alacağımız bir galibiyetle tekrar çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Başarının gelmesi için bizim kesinlikle bir olmamız ve birlikte hareket etmemiz lazım. O sıkıntıları aşmamız gerekiyor. Zor günde, kötü günde birbirimize sahip çıkarsak başarılı oluruz. Biz bunları yaşadık. O sıkıntılı günlerde bütün camiamızı birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Arada mutlaka çatlak sesler olacak. Protestoda, eleştiride olacak. Yenildiğimizde bizde üzülüyoruz ama bazıları var ki onların üzüntüsü maalesef Yeni Malatyaspor değil. Maalesef bir grubun, gruplar üzülüyormuş gibi görünerek, çok farklı şeyler yapabiliyorlar. Aslında burada konuşulacak çok şey var ama sezonun bitmesine 2 ay kaldı, önümüzde mali genel kurul var. İnşallah o gün bazı şeyleri çok açık bir şekilde konuşuruz. O kadar şey yaşandı ki… Biz, delegelerimizin oylarıyla seçildik, oylarıyla seçiliriz, delegelerimizin de oylarıyla gideriz. Konuşulacak çok şey var ama zamanı değil, önümüzdeki günlerde o konuları tekrar konuşuruz.”

“ŞEHİR OLARAK DESTEK ALMAYAN TEK TAKIM BİZİZ”

Gevrek, kulübün borcuyla ilgili farklı rakamların konuşulduğunu kaydederek, “2019-2020 borcumuz 60 milyona yakın. Borcun nasıl olduğu hep konuşuluyor. Yaklaşık 7 yıldır Yeni Malatyaspor’da arkadaşlarımla birlikte görev yapıyorum. Geldiğimiz ilk günden beri en dikkat ettiğimiz nokta tabii sportif başarı çok önemli ama ekonomik denge. Her zaman ekonomik dengeleri bozmadan devam ettik. Aslında 2014’den buyana ta ki geçen sene devre arasına kadar iyi de getirdik. Süper Lig'de mücadele ediyoruz. Ligde Konya, Sivas, Kayseri ve diğer takımlar var. Şunu da bütün Malatya kamuoyunun bilmesini istiyorum; bakıldığında şehir olarak destek almayan, birkaç destekler var onlar da raporda yazıyor tek takım biziz. Buna rağmen biz buralara kadar getirdik. Diğer illerin takımlarına yapılan yardımları gördüğünüz zaman bizimki yok denecek kadar az” diye konuştu.

“MADDİ OLARAK CİDDİ BİR DESTEK YOK”

Anadolu kulüplerinin sadece TFF yayın geliri ile ayakta durmasının zor olduğunu dile getiren Gevrek, “Bizim gibi Anadolu takımlarının ciddi bir şekilde yayın geliri dışında eğer ciddi bir kaynak yoksa ya borçlanacaksınız ya da rakiplerinizle mücadele etme şansınız azalacak. Biz, 7 sene içerisinde alıp sattığımız oyunculardan ayakta durmaya gayret ettik. Son olarak 50 bin dolara aldığımız Youssuf Ndayishimiye'yi 2 milyon 150 bin Euro’ya sattık. Bu oyuncuları bulup her yıl bir iki oyuncu satmaya gayret ettik. Bunları satmazsak dönme imkanımız yok çünkü dışarıdan bir destek yok. Maddi olarak birkaç kurumun dışında ciddi bir destek yok. Geçen sene kur ortalaması 6 bin 500 idi. 2019-2020’ye baktığınız zaman 8,5. Borcun nasıl çıktığını hesaplarsak herkes bilir. Kur farkından dolayı çıkan bir borç var. 2020-2021 sezonu içinde sıkıntı var. Geçen sene yayıncı kuruluşun çok ciddi bir indirimi oldu. 30 milyon kaybımız var, bu bizim için çok ciddi bir rakam. Bunu Kulüpler Birliği’nde her daim dile getirdim. Federasyon başkanımızı da ilettim” ifadelerini kullandı.

“BOĞAZIMDA KİTLENEN ŞEYLER VAR”

Gevrek, herkesin taşın altına elini koyup, birlik ve beraberliği sağlaması halinde Malatya’nın marka değeri olan Yeni Malatyaspor’un hak ettiği yere geleceğini kaydederek, “Yeter ki bu birlik ve beraberliği sağlayalım. Asalında aklıma gelen, boğazıma gelip de kitlenen, söylemek istediğim çok şey var. 2 ay sonra bunları paylaşacağım. Bildiklerimi, yaşadıklarımı paylaşacağım, Yeni Malatyaspor’un yaşadıkları paylaşılacak. Malatya’nın nereden nereye geldiği, önünün nasıl kesilmek istendiğini, hepsini tek tek anlatacağım. Bu kamuoyunun ve Malatyalıların hakkıdır. Zaman zaman susuyorsak, kimseden çekindiğimiz için değil Malatya’nın menfaati içindir. 2 ay sonra hep beraber Malatya’nın yaşadıkları ve yaşayacaklarını sizlerle paylaşacağız” dedi.

BORÇ 59 MİLYON

Kulüp Başkanı Gevrek’in konuşmasının ardından 2019-2020 kulübün mali tablosu okundu. 01.06.2019- 31.05.2020 tarihleri arası giderlerinin 141 milyon 225 bin 883 TL, gelirlerinin ise 139 milyon 400 bin 531 TL olduğu açıklandı.

Yeni Malatyaspor Kulübü’nün 31.05.2020 tarihi itibariyle varlıklarının toplamının 20 milyon 16 bin 520 TL, borcun ise 79 milyon 762 bin 792 TL olduğu, aradaki fark itibariyle kulübün borcunun 59 milyon 746 bin 276 TL olduğu kaydedildi.

Faaliyet, denetim, divan, sicil ve disiplin kurulu raporlarının okunmasının ardından oylamaya geçildi. Yeni Malatyaspor yönetimi, oy birliğiyle ibra edildi.

Yeni Malatyaspor Kulübü’nün 2020-2021 sezonu tahmini bütçesi ise 175 milyon TL olarak açıklandı. Tahmini bütçede oy birliğiyle kabul edildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Başkan takımı düşürmeden bırakın en büyük Malatyalı siz olursunuz aksi takdirde Malatyanın en büyük düşmanı siz olursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanlız44 (3 yıl önce)
    Başkan şimdi niye açıklamıyorsun tabi takım küme düşer kendini kurtarmak için açıklama yaparsın sen zaten kafada bitirmişsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Desene belli oldu yeni malatyaspora tff 1 ligde basarilar. Bir kulubun nasil ihya edilecegini gormek isterlerse rahmetli suleyman sebanin besiktas icin yaptiklarina baksinlar..kulup sadece menfaatini dusunenlerin toplulugu olmus bu gidisle 2-3takim haric tum kulupler iflas edecek..malda yalan mulkde yalan var birazda sen oyalan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz ankara (3 yıl önce)
    Sen takımın başında oldugun için kimse yardım etmez. Anla artık malatya halkını dinle istifa et
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (3 yıl önce)
    Başkan Malatya sana güvenmiyorki sana destek versin,kredin bitmiş,ne yüzle maddi destek istiyorsun ,bırak takımın yakasını,
    0
    0
    Yanıtla
  • bilir kisi (3 yıl önce)
    141 milyon gider 139 milyon gelir varsa demek ki 2 milyon tl acik var. nasil 59 milyon tl borc oluyor. o zaman gecmis yillarin borcu bu borc. adamin neyi nereye harcadigi belli degil kim sana para versin be kardesim. yuru git isine cocuk mu kandiriyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertan (3 yıl önce)
    Delege yaptığın adamların çoğuna takimin kalecisinin ismini sorsan bilmez. Gerçi suç sende değil sana o fırsatı verende
    0
    0
    Yanıtla
  • aziz yiğit (3 yıl önce)
    4 kişi hariç hepiniz bu tabloyu ibra ettiniz vicdanınıza bir gün hesap vereceksiniz.Akşam uyuduğunuzda rahat uyuyacaksanız söylenecek söz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (3 yıl önce)
    evet Adil Beyi eleçtirebiliriz ancak Antep'e bakıyoruz reklam Sanko destek sanko peki bizde adamlar reklam bile vermiyorlar yazıklar olsun. başkan doğru söylüyor Erzurum Kayseri Konya bunların hepsi şehirleri tarafından destekleniyor bizde destek yok ama köstek çok. efsane Malatyasporu yediler sıra bunda
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Başkan hiç güven vermiyorsun.Lafa bakılmaz,ainesi iştir adamın.Bir sürü başarılara imza ettik derken ,geçen sene takımı ben mi küme düşürdüm?takımı düşürürken niçin istifa etmedin, bırakmadın?Anlattığına bakılırsa takım gene küme düşecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gece gözlüm (3 yıl önce)
    Malatya küme düştü kimse yormasin kendini bekle bizi TFF 1.lig
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Başkan da malatya sporda bizim yarin bir başkası başkan olur Hiç bir kurumu ve kişiyi yıpratmak kime faydası olur bunları düşünerek konuşalım Iyi ve kötü yıllardır hizmet ediyor Adil giderse güle güle yenisi gelirse hoş geldi başarılar demeliyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Başkanda 2 ay sonra nerde olacağımızı biliyor demekki.İrfan hocayı da meftayı kaldırmak için getirmiş herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Malatya lılar takıma sahip çıkmıyor. Erman Ilıcak, Vahap küçük, M. Ali Aydınlar vs... Neredeler. Bakın bir konukoğlu bir Antep'e yetiyor. Bizimkiler sinmiş kafalarını gömmüşler. Çıkın artık ortayaaaaaa..
    0
    0
    Yanıtla
  • Necmeddin Çamcı (3 yıl önce)Feryat isimli kullanıcı yorumuna
    Hiç kimse Adile ve yönetimine güvenmiyor ben olsam bende Adil gidene kadar Malatyaspor’a 1 kuruş destek olmam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat 1000 tl ver 10 katını vereceğim söz
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Yani küme düştükten sonra istifa konuşmasında açıklayacak herhalde. Ben öyle anladım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)
    Delegeleri eş dost akraba ile doldurursan sizi kimse götüremez bugün tarihli toplam borç ne kadar onu söyle giden seneki 60 trilyon ise bir altmış daha yazın yaptı 120 trilyon borç ,yapamıyorsan kimse zorla orda tutmuyor istifa eder bırakirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Biz hep konuşuruz başkan.Hicbir Malatyalinin,eli cebine gitmez. Bu takımın yeri 3 lig. Herkes bunu bilsin.
    0
    0
    Yanıtla