SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoksula Tüp Bebek Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:10:10
Yoksula Tüp Bebek Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından fakir ailelerin tüp bebek giderlerinin karşılanacağı bildirildi. 

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kaydetti: 

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan 3294 sayılı Kanun kapsamındaki yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla Tüp Bebek Projesi başlatılmıştır. Proje kapsamında Acıbadem Hastaneleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen 2 bin 505 yoksul ailenin tüp bebek tedavi gideri karşılanacaktır. Projeden 23-29 yaş aralığında olup tıbbi muhtaçlık belgesine (son 3 yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor) sahip ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu 60/c-1 kapsamında sigortalı olanlar (primi devletçe karşılanan), yeşil kartlılar şeklinde şartları sağlayanlar yaralanacaktır. Gerekli raporlara sahip olmayan kişilerin başvuruları alınmayacaktır. Proje ile tüp bebek tedavisinden faydalanmak isteyen ailelerin başvurularının alınması ve hak sahipliği belirleme işlemleri SYD Vakıfları tarafından yürütülecektir. 3294 sayılı yasa kapsamında sosyal güvencesi bulunmayan müracaatçılar 26 Ekim 2012 tarihine kadar bulundukları il ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na müracaat edeceklerdir. Her vakıf için sorumlu olduğu il ve ilçeler için faydalanıcı kontenjan sayıları belirlenmiş olup Malatya ili ve ilçeleri için 31 kişi asil ve aynı sayıda da yedek kişi sayısı verilmiştir. Malatya Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın kontenjanı ise 15 ailedir. Proje kapsamında başvurusu kabul edilen ailelerin yol ücretleri de başvuruyu kabul eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca karşılanacaktır. Projeye başvurularla ilgili alınan kararlar en geç 9 Kasım 2012 tarihine kadar tamamlanacak olup, vatandaşlara başvurularına ilişkin sonuçları en kısa süre içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca bildirilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız