SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 49'u Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre yurtiçindeki Malatya ili nüfusuna kayıtlıların ikamet ettikleri ile göre dağılımı sonuçlarında Malatya'da oturan Malatyalıların sayısı, tüm Malatyalıların yüzde 49.70'i olarak açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, konuyla ilgili olarak verdiği bilgide, "31 Aralık 2008 tarihi itibari ile Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre yurtiçinde ikamet eden Malatya ili nüfusuna kayıtlı 1 milyon 218 bin 338 kişi bulunmaktadır. Söz konusu sonuçlara göre Malatya ili nüfusuna kayıtlı kişilerin yüzde 49.70'i Malatya ilinde ikamet etmektedir. Bu rakam 605 bin 550'dir. Malatya nüfusuna kayıtlı kişilerin Malatya ili haricinde ikamet için en çok tercih
ettiği ilk beş il sırası ile 353 bin 332 kişi ile İstanbul, 43 bin 196 kişi ile Ankara, 29 bin 555 kişi ile İzmir, 24 bin 941 kişi ile Adana ve 22 bin 442 kişi ile Mersin illeridir. Malatya nüfusuna kayıtlı kişilerin Malatya ili haricinde ikamet için tercih ettiği son beş il sırası ile 187 kişi ile Sinop, 167 kişi ile Ardahan, 151 kişi ile Artvin, 109 kişi ile Bayburt ve 84 kişi ile Gümüşhane illeridir" dedi.

Özcan, Malatya'ya diğer illerden gelip yerleşen nüfusun illere göre dağılımını ise şöyle açıkladı:

"Malatya ilinde Malatya ili nüfusuna kayıtlı kişilerden başka en çok 38 bin 836 kişi ile Adıyaman, 29 bin 914 kişi ile Elazığ, 5 bin 600 kişi ile Sivas, 4 bin 979 kişi ile Bingöl ve 3 bin 710 kişi ile Kahramanmaraş illerine kayıtlı kişiler ikamet etmektedir. Malatya'da en az 108 kişi ile Rize, 107 kişi ile Kırklareli, 105 kişi ile Gümüşhane, 95 kişi ile Düzce, 91 kişi ile Iğdır, 87 kişi ile Bartın, 43 kişi ile Yalova ve 36 kişi ile Hakkari illerine kayıtlı kişiler yaşamaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız