SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zabıta Disiplinini Yitirirse.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:05:31
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeline yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. Seminere katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Zabıta teşkilatının olmazsa olmazı disiplindir” dedi.

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim semineri, Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı, Zabıta Müdürü Ali Aydoğan ve Zabıta Müdürlüğü personeli katıldı. Burada konuşan ve Zabıta teşkilatının önemine dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Zabıtanın tarihçesine bakıldığında İslam Devleti’nde sosyal hayata yön veren ihtisap teşkilatıdır. İhtisap ise hesaba çekmek demektir. Bu göreve bakan kişilere de müntesip denilmektedir. Yani zabıta anlamındadır. Bu görevi Peygamberimiz döneminde de ilk yapan kişi ise adil ve adaletli olması hasebiyle karşımıza Hz. Ömer (r.a) çıkmaktadır. Şu an yaptığınız iş Peygamberimiz döneminde aşere-i mübeşşere ile müjdelenen Hz. Ömer (r.a)’ın görevini yapıyorsunuz. Bunun için adil ve adaletli olmak durumundayız.  Adil ve adaletli olmak davranışla veya sözlerle tek bir unsurla olması mümkün değil. Duruşunuz, oturuşunuz, hareketiniz, giyiminiz, kuşamınız, birbirlerinize olan hitabetiniz ve vatandaşa olan hitabetiniz önemli unsurlardır. Bir kere gerçek hayatta kendinizi nasıl değerlendirirsiniz? Ben geçen bir arkadaşınızla beraber il dışında bir yere gittik. Orada bir zabıtanın bir başkasına bağırarak o bölgenin yöresel diliyle çağırdığını gördüm. Bunlar bize yakışan davranışlar değil. Zabıta teşkilatının olmazsa olmazı disiplindir. Yani hükümetin iki teşkilatı vardır. Yerel kolluk kuvvetleri ve genel kolluk kuvvetleri. Genel kolluk kuvvetleri dediğimiz merkezi iradenin kolluk kuvvetleri polislerdir. Yerelin kolluk kuvvetleri de zabıtalardır. Yani sizlersiniz. Polis teşkilatı nasıl ki disiplini yitirirse, toplumdaki hizmet adalet ve dengeler bozulursa, belediye teşkilatının kolluk kuvvetleri olan zabıta teşkilatı da bu dediğimiz dengeleri yitirdiği anda toplumun dengesi bozulur” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız