SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Zam Gelmediği Zaman, Acaba Unuttular mı, Diyoruz!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, artan maliyetler nedeniyle fırıncı esnafının zor günler geçirdiğini belirterek, “Bugün 260 TL’lik un 500 TL’ye çıktı. Bu maliyetlerin altında fırıncı esnafının kalkması çok zor” dedi.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyarette konuşan Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, una gelen zam ve artan maliyetler nedeniyle fırıncı esnafının zor durumda olduğunu belirterek, “Ekmeğe zam yapmayı düşünüyoruz. Un fiyatlarına yüzde 80’in üzerinde zam geldi. Un fiyatları 260 TL’den 500 TL’ye yükseldi. Maliyetlerin artık altından kalkamıyoruz” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Ben toplumun artık zamlara biraz alıştığını görüyorum. Bizim zamlarla boy ölçüşeceğimiz zaman da değil. Artık zam gelmediği zaman düşünüyoruz. Zam gelmediği zaman,  ‘Acaba, unuttular mı, nasıl 2-3 gündür zam gelmedi.’ diyoruz. Sadece un fiyatlarına yüzde 80’nin üzerinde zam geldiği söyleniyor. Bir de hasat zamanı, hasat geçtikten sonra un fiyatları ne kadar olacak? Ben, ‘Şekerin fiyatı 10 TL’yi geçer’ dediğimde, bazı insanlar, ‘3 liralık şeker 10 lira olur mu’ dediler. Şeker bugün 25 TL’ye yükseldi.  Unun fiyatı şu anda 500 TL, korkunç bir rakam. Esnafımızın yapabileceği bir şey yoktur. Milletvekillerimize sesleniyorum, çıkıp bir açıklama yapsınlar; bu zamlar nereye gidecek, nasıl olacak, ne yapılacak? Biz esnaf ve sanatkarımızın sorunlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. TEKS Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken, her platformda esnafıın sorunlarını dile getiriyor. ” dedi.

Keskin şöyle devam etti: 

“Bu ülke bizim, bu memleket bizim sahip çıkalım, ama artık yetkililerinde zamlara dur demesi lazım. Önümüzü görmemiz lazım. Bugün aldığımızı aynı fiyata yarın tekrar rafımıza koyamıyoruz. Gerçekten esnaf perişan, millet perişan, çiftçi, köylü perişan. Bugün 260 TL’lik un 500 TL’ye çıkarsa fırıncı esnafının ekmeği 3 TL’ye satması mümkün değildir. Fırıncı sadece un ile çalışmıyor, bunun işçisi, odunu, elektriği, suyu, mayası, sigortası, kirası gibi bir sürü girdisi var. Maliyetler artarsa biz zam yapmak durumunda kalıyoruz. Esnafımızın bu maliyetlerin altında kalkması mümkün değildir.  Zamların durmasını ve önümüzü görmemizi istiyoruz. Yarın ne yapacağımıza dair bir fizibilite çıkartamıyoruz. Yarın ne olacağını kimse bilmiyor.  Hükümet yetkilileri, milletvekilleri çıkar bir açıklama yaparlar, biz de ona göre, vatandaşta ona göre bir yol çizer.” İfadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mahmut (1 yıl önce)
    Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin Beyin hangi işletmesinin olduğunu bilmiyorum. Sürekli şikayet ediyorsunuz. Siz hiç İnisiyatif kullanmayacak mısınız?
    %34
    %66
    Yanıtla
  • memet (1 yıl önce)
    Sizde otobüsü durdurun eve ekmek götüremiyoruz deyin minübüsçüler gibi :)
    %34
    %66
    Yanıtla
  • ABUZER (1 yıl önce)
    fırıncı esnafı ekmeklik unu ne zamandan beri 500 tl den alıyor tamama maliyetler arttı ama bu kadarda değil
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Peki Siz bu zamlar yapılırken ne yapiyosunuz açıklama beklemekten başka Baskan olarak esnafın derdine derman olacak sorunlarını çözecek veya çözülmesine katkı sağlayacak ne gibi faaliyette bulundunuz şikayet etmek kolay hukumet yetkililerini milletvekillerini topun ağzına koymak kolay zira sıradan bir vatandaş bile zaten şikayet edip beklentilerini ifade edebiliyor
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Abuzer karakaya (1 yıl önce)
    1 aydır ekmek almıyoruz evde yapmaya başladık. Çay dısında carsida pazarda yeme içmeyi tamamen kestim. Çayıda ara sokaklardaki cay ocaklarindan iciyorum, daha düşük ücretli. Şehirlere çadırkentlerde kurulursa ev kirasi maliyetindende kurtuluruz. Ortam pahalı para kıymetli, mecburi harcamalar dışında harcama yapmamak lazim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cihan (1 yıl önce)
    E Başkan, Sen Reisinin yanına gitmemişmiydin? Yoksa sadece resim çektirip geldim deme! Hem nalına, hem mıhına diye bir söz vardır. Hah tamda budur..!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasso (1 yıl önce)
    Beş tepeye selektör yapanlar; yeni zammın kamu oyu algısını mı oluşturmaya çalışıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla