SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zarar Gören Eserler İçin Yardım Talebimiz Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Cuma vaazındaki camiler için yardım toplanması talebinin yanlış olarak depremde zarar gören eserlerin restorasyonu için istendiğini duyurarak, böyle bir taleplerinin olmadığı belirtildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen ve Elazığ’da merkez üssü Sivrice olan depremde, Genel Müdürlüğümüz mülkiyetinde yer alan tarihi camilerimizde de hasarlar oluşmuştur. Söz konusu yapılarımızda ki hasar tespitleri zamanında yapılmış ve raporları hazırlanarak yapıların onarımlarına yönelik çalışmalara süratle başlanmıştır.

14.02.2020 tarihinde Cuma Hutbe ve Vaazlarında okunan ve yeni inşa edilecek camileri kasteden yardım toplanması talebinin; bazı camilerde cemaate Genel Müdürlüğümüzün depremde zarar gören eserlerimizde yapacağı restorasyon çalışmaları için yardım istenildiği şeklinde aksettirildiği anlaşılmıştır.

Yardım toplanması talebinin Genel Müdürlüğümüz sorumluluğundaki vakıf eserlerle ilgisi yoktur ve depremden hasar gören vakıf kültür varlıklarımızın restorasyonları doğrudan Genel Müdürlüğümüz bütçesinden karşılanacaktır.

Önümüzdeki hafta (19-20 Şubat) Genel Müdürümüz Sayın Burhan Ersoy’un başkanlığında ve yerinde gerçekleştirilecek olan çalışma toplantısında; depremde zarar görmüş 17 vakıf esere müdahale çalışmaları ile ilgili süreç sonuçlandırılarak ivedilikle çalışmalara başlanacaktır."

24 Ocak gecesi meydana gelen depremde Malatya'da, başta Eskimalatya'daki Ulucami ile merkezdeki Yeni Cami olmak üzere birçok cami hasar görmüştü.

Bülten- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Malatya Yeni Cami'de depremin meydana getirdiği hasar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız