SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zor İmkânlarla Çalışıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:27:12
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir'e bağlı Gökçe Beldesi'ndeki öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi. Ağbaba, bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik'in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) soru önergesi verdi. 
 
Milletvekili Ağbaba'nın soru önergesinde şu ifadeler yeralıyor; 
 
"Malatya, İli Doğanyol İlçesi Gökçe Beldesi, Malatya’nın en son yerleşim yerlerinden biridir. Beldenin Malatya Şehir Merkezine uzaklığı 87 Km’dir. Normal şartlarda yolculuk 1,5-2 saat sürmektedir. Kış aylarında zaman zaman ulaşımda güçlükler yaşanmakta, yol çoğu zaman ulaşıma kapanmaktadır. Beldede bulunan İlköğretim Okulunun 11 öğretmeni, 180 öğrencisi bulunmaktadır.
 
Bu çerçeveden hareketle;
 
1-Doğanyol İlçesi, Gökçe Beldesi’nde öğretmenler için lojman bulunmakta mıdır? Bulunuyor ise kaç öğretmen lojmandan yararlanmaktadır?
 
2-Öğretmenlerin konaklamasında yaşanılan sıkıntılar her geçen gün artmaktadır. Beldede kiralık daire bulunmaması sebebiyle öğretmenler canlarını tehlikeye atarak
her gün Malatya’ya gidiş-geliş yapmaktadır. Özellikle kış aylarında kapanan yollar nedeniyle eğitim öğretimde aksamalar meydana gelmektedir. Bakanlığınız Gökçe
Beldesine yaşanılan konaklama sorununun çözümü için, yeni bir lojman yapılması düşünülmekte midir?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız