SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ZTK'da Çeyrek Final Maçları Tamamlandı

0
Güncellendi - 2019-03-01 01:47:27
ZTK'da Çeyrek Final Maçları Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçları tamamlandı. Evkur Yeni Malatyaspor, çeyrek finalde eşleştiği İzmir ekibi Göztepe’yi ilk maçta 1-0, ikinci maçta ise penaltı atışlarıyla 5-3 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda tamamlanan çeyrek final maçları sonucu; Ümraniyespor, Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor ve Akhisarspor takımları yarı finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5, 6 ve 7 Şubat tarihlerinde oynanan ilk maçlar ve 26, 27 ve 28 Şubat tarihlerinde oynanan rövanş maçları sonucuna göre yarı finalde Ümraniyespor ile Akhisarspor eşleşirken, Galatasaray da Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak.

Yarı final ilk karşılaşmaları 2, 3 veya 4 Nisan'da, rövanş maçları ise 23, 24 veya 25 Nisan'da yapılırken, Ziraat Türkiye Kupası'nın final maçı ise 16 Mayıs’ta Sivas'ta oynanacak.

EVKUR YENİ MALATYASPOR’DAN TARİHİ BAŞARI

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde penaltılar sonucu Göztepe’yi eleyerek adını yarı finale yazdıran Evkur Yeni Malatyaspor’da tarihinde ilk kez yakaladığı başarı sonucu büyük sevinç yaşıyor.

Tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final oynayacak olan Yeni Malatyaspor, kupanın bir diğer yarı finalisti Galatasaray ile karşılaşacak.

Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’na 4.Tur’da dahil oldu. Sarı kırmızılılar, 4.Tur’da tek maç elem usulüne göre oynanan karşılaşmada, Kırklarelispor’u Danijel Aleksic’in kaydettiği golle 1-0 mağlup etti ve adını 5.Tur’a yazdırdı.

Sarı kırmızılılar, 5.Tur’da ise Etimesgut Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Çift maç eleme usulüne göre oynanan mücadelenin ilk ayağı Malatya’daydı. Evkur Yeni Malatyaspor, sahasındaki ilk maçı Khalid Boutaib ve Eren Tozlu’nun golleriyle 2-0 kazanarak, rövanşa avantajlı çıktı. Sarı kırmızılılar, ikinci maçta ise Ankara deplasmanında Ahmet Ildız ve Eren Tozlu’nun golleriyle rakibini 2-0 mağlup ederek, son 16 takım içerisine kalmayı başardı.

Son 16 Tur’unda Bodrum Belediyesi Bodrumspor ile eşleşen Evkur Yeni Malatyaspor, rakibini ilk maçta 3-2, ikinci maçta ise 2-1 yenerek, çeyrek finale adını yazdırdı.

Sarı kırmızılılar, çeyrek finalde ise İzmir ekibi Göztepe ile eşleşti. Evkur Yeni Malatyaspor, Göztepe’yi Barış Alıcı’nın kaydettiği golle 1-0 yenerek, rövanş maçı öncesi avantaj elde etti. Göztepe, rövanş karşılaşmasını 1-0 kazandı. Normal süre ve uzatma dakikaları bu skorla tamamlanınca penaltı atışlarına gidildi. Evkur Yeni Malatyaspor, kullandığı 5 penaltının tamamını atarak, müsabakayı 5-3 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Yarı finale yükselen Evkur Yeni Malatyaspor'lu futbolcuların sevinci

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız