Göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekenin para karşılığı anlaştığı şahıslara gri pasaport teminine aracılık ettiği ve Almanya'ya gönderdiği yolundaki skandal iddialarıyla gündeme gelen Yeşilyurt Belediyesi'nin, TV tanıtımı ile ilgili yaptığı bir ihale yaygın basında haber konusu oldu.
Sözcü Gazetesi'nin konuya ilişkin haberi odatv.com'da "Gri pasaport skandalıyla gündem olan AKP'li başkan 950 bin TL'ye ekrana çıkacak" başlığıyla yeraldı.
odatv4.com'da yayınlanan haberin bir bölümü şöyle:
"Göçmen kaçakçılığı ve gri pasaport skandalı nedeniyle aylarca gündemden düşmeyen AKP'li Malatya Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin tanıtımı için harekete geçti.
Yeşilyurt Belediyesi, 30 Haziran 2021'de ihaleye çıkarak belediye ve ilçenin tanıtım ve canlı yayın hizmeti alacağını duyurdu. İhaleye iki firma katılırken, 26 Temmuz'da belediye iştiraklerinden olan Yeşilyurt İşgem Teknoloji İş Geliştirme Girişim Hizmetleri İmar İnşaat Gıda ve Tic. Ltd. Şti. ile 950 bin TL'lik sözleşme imzalandı.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, sözleşme kapsamında Yeşilyurt'un tanıtımı için ulusal kanallarda 3'er dakikadan 10 kez olmak üzere 30 dakika canlı yayın gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, farklı kanalların televizyon stüdyolarında 5 defa 15'er dakika canlı yayına katılacak. Malatya'ya yönelik yayın yapan uydu kanallarında toplam150 dakika da ayrıca canlı yayın yapılacak, 2 uydu kanalında ise 25 dakikalık tanıtım filmi 4 ay boyunca ekranlarda yer alacak. Belediyenin 25 noktadan videosu, fotoğrafı ve havadan görüntüleri çekilecek. Belediyenin tanıtım filmleri ise 3 farklı yerel kanalda yayınlanacak. Belediyenin faaliyetleri yerel dergi ilanları, radyo yayınları ve yerel internet haber sitelerinde gösterilecek.
4 BÜROKRAT GÖREVDEN ALINMIŞTI
Yeşilyurt Belediyesi'nin Eylül 2020'de “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği ortaya çıkmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, skandalı dile getiren CHP'lileri suçlamış, “CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın ne işi vardı Türkiye gündemine taşıyacak. Kendi memleketi değil mi, kendi de Malatyalı değil mi?" açıklamasını yapmıştı..."
Haberin tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
gri-pasaport-skandali
sozcu.com.tr- odatv4.com