SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'1 Aylık Emekli Maaşı Kadar Ödenek!. Bu Yolu Unutun, Diyorlar..'

'1 Aylık Emekli Maaşı Kadar Ödenek!. Bu Yolu Unutun, Diyorlar..'
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Çevre yoluna 2024 yılı için 10 bin lira ödenek ayrılmasını eleştiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’nin ömrünün bu yolu bitirmeye yetmeyeceğini belirtti.

 Resmi Gazete’de ulaştırma yatırımlarına ilişkin 2024 yılı ödeneklerine yer verildi. 20 yılı aşkın süredir yapımı konuşulan/ planlanan /yapılan/devam eden kuzey çevreyolu ile ilgili 10 bin lira ödenek ayrılması bu yolun daha uzun yıllar bitirilmeyeceğini ortaya koydu.

2019 AĞUSTOS’UNDA BİTECEKTİ!

28 Mayıs 2017 tarihinde Akçadağ yol ayrımında düzenlenen Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma töreninde konuşan dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın karayolları genel müdürü ve müteahhit firma yetkilisini de kürsüye çağırarak Kuzey Çevre Yolu’nun normal şartlarda 10 Mart 2020’de bitirileceğini ancak Malatyalıların uzun yıllar beklediklerini bu nedenle bitim tarihinin erkene alınarak  2019 Ağustos ayı olmasını istediğini, genel müdür ve firma yetkilisinden yeni tarihin sözünü aldığını hatırlatan Ağbaba, “Temel atılırken 2019 Ağustosunda bitirileceği ilan edilen Kuzey Çevreyolu için 2024 te 10 bin lira ödenek ayrılmış. Kısaca Malatyalılara ‘bu yolu unutun’ diyorlar. Biz depremden kaynaklı ağır yara alan Malatya’ya daha fazla yatırım yapılmasını beklerken, AKP olan yatırımları da durduruyor” diye konuştu.

Ağbaba, "2023 yılı başında yolun yılın sonuna kadar bitirileceğini söylediler, Müteahhidin değiştiğini ,bakanın en kısa sürede işe başlanması talimatı verdiğini söylediler, Çalışmalar kaldığı yerden 2024 Ocak ayında hızlıca başlayacak dediler. Ne bakanın talimatı, ne 2023’te yolun bitirilmesi, ne ocak ayında hızlıca başlayan çalışma var. AKP Milletvekilleri ne söylediyse doğru çıkmadı. 2024 yılı için 10 bin lira ayrılan yol ne bu yıl biter, ne gelecek yıl, ne de sonraki yıllarda. Emeklinin 1 aylık maaşı kadar ödenek ayrılan yol biter mi? Anlaşılan o ki AKP bu yolu gözden çıkarmış. AKP’nin ömrü bu yolu bitirmeye yetmeyecek.” dedi.

Bülten

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Murat (3 ay önce)
    Ula acep biz essahtan ölmeyek.
    0
    0
    Yanıtla
  • yücel (3 ay önce)
    rahmetlik babam diyordu ki oğlum bizim parti yapacak Çarmuzu da daha da gelişecek yerlerimiz para edecek derdi. evet derdi ama ömrü kifayet etmedi belki de bizimki de etmeyecek biz yine de deriz kii herhalde aman bu defada bizimkileri seçelim de belki bir şey olur ... böyle diye diye hep kendimize ve gelecegimizi heba ediyoruz. biraz da hiç seçilmemmiş olanları mı denesek acaba ama bana kalırsa bu defa herkes te böyle düşünüyor. hiç seçilmemişlere bir yönelelim....
    %75
    %25
    Yanıtla
  • selim (3 ay önce)
    İş bilmez yöneticiler her gün bir tören bir resim çektirip yol bitti dersen olacağı bu
    %67
    %33
    Yanıtla
  • New Malatya (3 ay önce)
    Malatyanın 6 tane vekili var Veli Ağbaba, nadirde olsa M.Celal Fendoğlu dışında hiç bir vekilin Malatya ile alakasını görmedik adam sonuç alıyor veya almıyor bir şekilde Malatya’yı gündeme getiriyor ama iktadırın 4 vekili hiç mi bu yol ne olacak, neden yıllardır inşaat, ne zaman bitecek, bi soralım bilgi alalım hızlandıralım demiyorlar 10 kişi kalmış futbol takımı gibi 4 eksikle oynuyoruz resmen iki vekil dışında çalışan yok zaten 20 yıl geriye gitmişiz bunlarla bi 20 yıl daha gideceğiz. Bizim yarımız kadar elazığda, sivasta bile yılda 2-3 tane köprülü kavşaklar, alt geçitler, üst geçitler açılırken biz hala 10 bin ödenekle yol yapmaya çalışıyoruz buda vekillerin ayıbı olarak kalsın
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Reel (3 ay önce)
    Çanta da keklik Malatyalilar layık olduğumuza nail oluyoruz.Ha bu arada arkadan m.vekillerine küfür edenler beddua edenler sakın bunu yapmayın çünkü o beddualar ve küfürler tercihinizden dolayı size dönecektir.Sehirden iyi soğuttunuz insanlari yazıklar olsun
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sahipsiz (3 ay önce)
    Sahibi olmayan tek memleket burası, Elazığ çevre yolunu 2 yılda tamamladı. Alt geçidini 3 ayda tamamladı hem de ip gibi. Seçilenleri hizmet için varlar, bizde kilerde nefisleri için varlar. Yaptıkları yol da yarısı yol yarısı tarla. Mezarlığa yakın geçiyor yapılmamasına sebep olanları Allah' a hava eylerim. Yol kenarından kardeş millet vekillerimize pay verseydik şimdiye kadar biterdi. Çırpıntıya dere boyu beyler deresine kadar yol açtılar neden rant. Çok acelesi vardı sanki, o ödeneği bu yola aktarsalar canları çıkardı. Neyse oylar gene AKP
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 ay önce)
    Üzülmeyin bir sonraki genel seçime kadar bitirilir ve Malatya lı da sandıkta islamın "6. Şartını" yerine getirir yani germeyin kendinizi vesselam.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Lâ Fonten'den bir masal da ben anlatmak istiyorum. "Bir gün Malatya şehrine bir çevre yolu yapılacakmış... "
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kenan Baskil (3 ay önce)
    Malatya ya ve malatyaliya mustehaktir. Ins hiç bir zaman bitmez. Durmak yok halaya devam. Ins 100 yıl bitmesin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Garip (3 ay önce)
    Valla cok guzel oluyor boyle devam. Ne gerek var ki niye yapilsin nasi olsa cantada keklik malatya
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Metoo (3 ay önce)
    Dedemin babamın yetmedi benim de sanırım yetmeyecek çocuğum için de umutsuzum ama torunum için belki bi ihtimal..tüm duam o yolun yapılmaması için rezaletinizin ispatı olarak kalsın orada öylece...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Selçuk (3 ay önce)
    Bence yeterli gelir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (3 ay önce)
    Yüklenici firma, Eksen İnşaat gerek tecrübe gerekse kalifiye personel, makine parkı ve özsermayede ülkemizin en nitelikli ve deneyimli firmaları arasında olması ile kuzey çevre yolu projesinde Malatya mız için bir şanstır. Fakat ödenek olmadan daha ne kadar kendi cebinden bu projeyi yürütebilirdiki ? Bu yol projesi bu zamana kadarda sivas yoluna bağlanmışımışsa ve hizmet ediyorsa bu yüklenici firmanın samimi gayreti ve başarısı ile olmuştur. Allah razı olsun. Acaba bu 52 km lik yol projesi günümüz teknik analiz ve değerlendirme kıstasları ve geleceğe yönelik ihtiyaç duyarlılığı düşüncesi ölçeğinde hazırlanmış olsa idi DPT den geçermiydi.? Evet malesef yol proje güzergah ve teknik çizim ve değerlendirmede de yer yer hatalar var. Örneğin beylerderesi geçiş noktası gibi. Yada bazı bölümlerinin 2 şerit gidiş geliş değilde 3 şerit gidiş geliş yapılması gerekmezmiydi.? Neden Orduzu ile Kuşdoğan arası 3 şerit yapılmadı.? diyede birileri sorsun artık. Yüklenici firma kendine sunulan projeyi istenildiği şekilde teslim etmiştir.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Başka konu kamulaştırma çözülmemiş doğalgaz maskı hatları deplase edilmemiş elektrik hatları kaldırlmamış müteahhit bu kadar olumsuz duruma rağmen yolu bu noktaya getirdi şimdide siyasi baskıyla başka firmaya devrettiler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Feryat (3 ay önce)
    Biz umudumuzu kaybettik.O yolun yapılmayacağı belli oldu.zaten neyimiz yapıldıki.millet şehri terkediyor.sayın vekiller ve akp bunun farkındamı.nüfus hergün eriyor.nedeni sahipsizlik kaderine terkedilmiş bir şehir.Adamlar 3. Çevreyollarını yapıyorlar bizim daha 15 yıldır bir tanemiz yapılmadı.demekki hükümet Malatyayı gözden çıkarmış.vekillerde kendi havasında.bu şehirde yaşanmaz artık.
    %84
    %16
    Yanıtla