SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 İlçeye İstasyon Kurulacak"

A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya'da 10 ilçeye yeni meteoroloji istasyonu kurulacağı belirterek, "Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü'nün kapatılması ve şube müdürlüğüne dönüştürülmesi Malatya çiftçisine olumsuz olarak yansımayacaktır" dedi. 
 
AKP  il binasında haftının nöbetçi vekili olarak vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Milletvekili Öz, basın açıklaması da yaptı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Malatya ziyaretini değerlendiren Öz, "15'inciden sonra kurulacak bölge istinaf mahkemelerinden biri de Malatya'ya kurulacaktır" dedi. Milletvekili Öz, "Yeni adliye sarayı için şoför okulu karşısında 90 dönüm arazi düşünülüyor. Buraya adliye sarayı ve adli tıp kurumu da buraya nakil edilecek. Adliye lojmanlar da burada olacak. Mevcut cezaevi yüzde 150 kapasite ile çalışıyor. Yetersizdir" ifadelerini kullandı. 
 
Kendisinin 3 hafta Malatya'ya gelememesinin Kırgızistan, Kıbrıs programları olduğunu, Ankara'da kayısı kükürt problemiyle ilgili toplantıya katıldığını söyleyen Öz, Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü'nün kaldırılıp Elazığ bölgeye bağlanmasıyla ilgili soruya karşılık da şunları söyledi: 
 
"Kardeş şehrimiz Elazığ'a kurulması konum bakımından gerekliymiş. Mücadele verdik, ama olmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni cihazlar alıyor. Malatya'nın 10 ilçesine meteoroloji istasyonu kurulacak. Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü'nün kapatılması ve şube müdürlüğüne dönüştürülmesi Malatya çiftçisine olumsuz olarak yansımayacaktır." 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
İşlem süresi: 0.194 saniye