SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'10 Km. Uzunluğunda, 30 Metre Genişliğinde Olacak'

0
Güncellendi - 2020-12-10 01:29:43
'10 Km. Uzunluğunda, 30 Metre Genişliğinde Olacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, 24 Ocak’ta yaşanan Elazığ Sivrice depreminin ardından, Malatya’da TOKİ Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Orduzu Gelincik Tepe mevkiinde yapılan 3 bin konutun bağlantı yolları ile ilgili çalışmaları devam ediyor. 10 Km’lik yol, hem yeni yerleşim yerine hem de Kuzey Çevre Yolu’na bağlanacak. Alternatif yeni yollar açmaya devam ettiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gerçekleştirilen yol çalışmasını yerinde inceledi.

24 Ocak’ta yaşanan deprem sonrasında TOKİ tarafından yapımına devam edilen konutlar hızlı bir şekilde yükselirken bölgeye mevcut çevre yolundan ulaşımı sağlayacak yol ile ilgili çalışmalarda ciddi bir ilerleme kaydedildi. Malatya- Elazığ D300 Karayolu’ndan, Gelincik Tepesi’ne kurulan yeni yerleşim merkezi ve oradan da Kuzey Çevre Yolu’na bağlanacak yolun toplam uzunluğu 10 Km. Kendi rızasıyla verilen parsellerin dışında 25 milyonu bulan kamulaştırma maliyetini ve yolun gerçekleştirme işini üstlenen Malatya Büyükşehir Belediyesi, bölgede istinat duvarı ve yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan tüm çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gürkan’a inceleme gezisinde Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcılar, Daire Başkanları ve ilgili şube müdürleri eşlik etti.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Gelincik Tepesi bölgesinde 3 bin konuta hitap edecek alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yapıldığını söyledi. Nogay, “Gelincik Tepesinde depremden sonra yapılan planlamaya göre yaklaşık 3 bin konutun yerleşeceğinden dolayı ana aksta mevcut yolun yetersizliğinden dolayı Sayın Başkanımızın yoğun girişimleri neticesinde yeni yolumuzu bölgede yapıyoruz. Toplamda 10 Km olan ve imarda 30 metre genişliğinde yer alan yeni bir yol daha Malatya’ya kazandırılmış oldu. Ayrıca irsaliye hattı da bu alandan gelmekte. Şuanda 3 bin ancak ileride gelişme alanı içerisinde 5 bin konuta hitap edebilecek şekilde yolda alt yapı tamamlandı” dedi.

Gelincik Tepesi alanında çalışmalarını sürdüren müellif firma şantiye şefi Özer Tekin, yapılan çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü, Başkan Selahattin Gürkan’ın girişimleriyle birlikte kamulaştırmanın hızlı bir şekilde yapıldığını ve çalışmaların herhangi bir aksilik olmadığı takdirde Haziran ayına kadar tamamlanacağını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gelincik Tepesi ile çevre yolu aksını 10 Km uzunluğunda yeni yapılan yol ile birleştirerek bölgede yaşayan vatandaşların güvenli bir şekilde trafikte seyir etmelerini sağlayacaklarını belirtti. Başkan Gürkan, “Şu anda bu alanda 5 bin konut düşünülüyor ama ilerleyen dönemlerde bu bölgede proje kapsamında 30 veya 40 bin konutluk bir alan olarak değerlendirilir. Yol aksımız, Kuzey Çevre yolu ile birleşimiyle birlikte yaklaşık 10 Km. Şuanda yol aksımız içerisinde yapılan kamulaştırma belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Yaptığımız kamulaştırma sonrasında ilgili müellif firmaya yer teslimi yapıldıktan sonrada ilgili firma yol aksı içerisinde duvarlar, tele duvarlar ve bahçe duvarları yapılıyor. İnşallah yapılan çalışmaları en kısa zamanda bitirip, Gelincik Tepesi ile çevre yolu aksını birleştirerek bölgede yaşayan vatandaşlarımızın şehir merkezine sağlıklı ve güvenli bir şekilde trafikte seyir etmelerini sağlayacağız. Yeni yolumuz hem bölge halkı açısından önemli bir yol hem de Kuzey Çevre yolu ile birleşmesi açısından önemli bir yol. Yani mevcut Elazığ ana arterimizin Kuzey Çevre yoluyla aynı zamanda dikey bağlantı yolu olacak. Dolayısıyla Malatya’mızın özellikle ulaşım ve trafikle ilgili sıkıntıları yaptığımız çalışmalarla ve bölgede yaşayan insanların ihtiyaçları yeni arterlerle giderilmiş olacak. Yeni açtığımız yol ağlarıyla Malatya’yı geleceğe hazırlıyoruz. Yapılan çalışmaların bölge halkımıza ve yeni açtığımız yolları kullanacak olan insanımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah Haziran ayı gibi yolun trafiğe açılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yaptığımız çalışmaların başlayıp ve bitmesi çok seri bir şekilde olmaktadır. Bilindiği gibi Ana Yurt Bulvarı nasıl ki hemen yapılıp trafiğe açıldıysa Gelincik Tepesi Bulvarı da en kısa zaman trafiğe açılmış olacak. Gelincik Tepesi alanında yaptığımız kamulaştırmanın yüzde 99’unu rızayı terk yoluyla ve pazarlık usulüyle gerçekleştirdik. Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • erol (3 yıl önce)
    22 Şubat 2019 tarihli resmi gazetede yayınlanan 774 Sayılı Cumhurbaşkalığı kararına göre Büyük Ova projesine dahil olan Malatya Ovası sınırları içinde yer alan Orduzu daki Tarım arazisi nasıl yok edilebilirdi. Deprem talancıların yolunu açtı. Bedava dan Hazine arazisi içinde yer alan Gelincik tepe mevki deprem konutları için seçildi. Böylece 70 metre bahçe evinden büyük yapılara izni verilmeyen Orduzu arazisi talana (İmar yasasına göre;İmar giren yerde vatandaşın arazisinin %45 ine belediye el koyuyor) açıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (3 yıl önce)
    Depremde merkez yıkılan apartmanlar ne oldu halen bir çalışma yok insanlar mağdur sesimizi duy sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Maruf (3 yıl önce)
    3 km yola 30 km, belki toplamda malatyaya yaptığı yol 30 km dır. 3000 km yol yaptık dedi büyükşehir belediye başkanı. Sonrada deprem oluyor diyorlar. Deprem olmasın ne olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (3 yıl önce)
    Şu malatya cevreyolunuda tokiden önce yapın sayın büyük şehir belediye başkanım malatya iyice sıkıştı çevre yolu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Kim bu şehrin yeşilini katlediyorsa Rabbim belasını versin inşallah.Beton yapmadığınız bir Orduzu kalmıştı onu da deprem bahanesiyle hallettiniz.Malatya halkı ses çıkarmadan otursun.Gozünüz doymadı gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet karadeniz (3 yıl önce)
    Hatunsuyunun yolunu açin 60 yillik bir yol her seçim gelip yolunuzu açacagiz doğalgaz getirecegiz diyenler nerde insanlarla alay etmeyi birakin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor (Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz )
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (3 yıl önce)
    heyhat Malatya yine geç kaldın yeşili korumada
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (3 yıl önce)
    Aralık ayı belediye meclisinde güney çevreyoluda konuşulmuş ama hala bir çalışma yok. Tarım arazilerini heba etmeyi çok seviyorlar. Güneyde o kadar boş alan varken hala kuzeye kaydurmaya çalışıyorlar. Güney çevreyolu haçıova yazısından geçiyor galiba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maruf (3 yıl önce)
    Kimsenin günahını almayalım, kim ne günah işliyorsa kendileri biliyor. Eğer rant peşindelerse ve işleri kitabına uydurup helal ve haramı birbirine karıştırıyorlarsa ve ahireti düşünmüyorlarsa "Bu dünya ve makamları kimseye kalmayacak." Bugün yalanla, iftira ile, aldatma ve reklamla dünyada makam ve menfaat devşirebilirler, Ama "Ilerde kimin yalancı ve kimin doğru olduğu bilinecek."
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    Anladınız mı uyuyan bir kısım Malatyalılar Gelincik Tepe'ye niye deprem konutları yapıldı. Fotoğrafa bakın düşünün bu yeşil alanlar kısa süre sonra betona dönüşecek ve buralar kimlere ait, el değiştirdi mi, ne zaman? diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Su tersine akmaz ne yaparsa yapsınlar şehir batıya yani barguzu yakınca yönünde belkide hacova yazısına doğru gelişir diyorum ,bakınız hatunsuyu alisar kemerkopru Hasırcılar eski Malatya hanımın çiftliği çok güzel yerler olmasına rağmen şehir o yönlere doğru maalesef gelişmiyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    S.Gürkan diyor ki açılacak yol için Gelincik Tepesi alanında yaptığımız kamulaştırmanın yüzde 99’unu rızayı terk yoluyla ve pazarlık usulüyle gerçekleştirdik bu kadar kısa sürede 10 km yolda kamulaştırmanın rıza ve pazarlıkla kaç kat imar verilecek acaba 10 mu 16 mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (3 yıl önce)
    Yıllardır açılamayan kuzey kuşak yolunu düşününce bu yolun bu kadar hızlı açılmasına şaşırıyor insan. Oysa Çöşnük ile şehir mezarlığı bağlantı yolu açılsa trafik bi nebze rahatlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Gelincik tepesinin neden seçildiği belli oldu Tecde'den sonra Orduzu bahçeleride imara açılıyor AKP Belediyeciliği=Beton belediyeçiliği İmar Rantına Karşı koyamıyorlar Yazık çok yazıkkkkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Yol yapılmazsa trafik sorunu dersiniz, yol yapılınca yeşil yok ediliyor diyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla