Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğiyle yapılan ve 2 Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacak olan İŞGEM ile ilgili yer teslimi yapıldı. Projenin 10 Milyon TL'ye mal olacağı öğrenildi. Bir yılda bitirilmesi planlanan İŞGEM'in 5 bin 830 metrekarelik kapalı alanı olacak.
İŞGEM'in yapılacağı arsanın devri için yapılan törene Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’ın yanı sıra Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, Kosgeb uzmanları ve İŞGEM’in yapım ihalesini alan firma yetkilileri katıldı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliği ile hazırlanan ve AB kapsamında desteklenen proje ile Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne İŞGEM’i kuracağız. Bir yılda bitmesi beklenen tesis 10 milyon liraya mal olacak. Özelikle küçük girişimcilerin bir araya gelerek oluşturdukları İŞGEM’ler büyük önem taşıyor. Dünya genelinde 4 bin İŞGEM olmasına rağmen Türkiye’de 16 İŞGEM var. 16 cısı geçtiğimiz aylarda Malatya’da Tekel Sigara Fabrikası depolarında kuruldu. 17 si ise yine Malatya’da 2. Organize Sanayi Bölgesinde kuruluyor. İstihdam oluşturma noktasında burasının önemi büyük. Küçük girişimcilerimizin bir araya gelerek kurduğu bu tesisler, yatırım fidanlığına dönüşecek. Buranın 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde olması da büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
Erkoç, konuşmasının devamında,”Yeni girişimcilerin ve işletmelerin en zorlu yılları olan ilk yıllarında onlara çeşitli şekillerde destek olan, iş kurmalarını ve yönetmelerini kolaylaştıran, işletmelerin başlangıç aşamalarında karşılaşacakları riskleri en aza indiren ve uzun yıllardır Dünya’da başarı ile bir istihdam yaratma ve iş kurma modeli, en önemli bölgesel kalkınma araçlarından birini oluşturuyor. İstatistiklere göre küçük işletmelerin kuruluş yıllarındaki başarısızlık oranları %60-80 iken İŞGEM merkezlerinde yer alan girişimci firmalarda bu oran %10’lara kadar düşebilmektedir.” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle;
"Medos İnşaat Mühendislik Elektirik Telekominikasyon Madencilik San. Ltd. Şti. firmasına ihale edilen ve AB projesi kapsamına, faaliyete başlayacak olan Malatya İŞGEM projesi 5830 m2 kapalı alana sahip ,bir tesis içerisinde faaliyetine başlayacak. İnşaatın tamamlanma süresi 12 ay olacak. Yaklaşık 36 adet işlikten oluşacak olan binada gerekli her türlü alt yapı (işlikler, konferans salonu, toplantı salonu, kütüphane, kafeterya, sergi alanları, depo), yeni iş kurmak üzere faaliyete başlayacak olan girişimcilere tesis edilecek. İşliklerde faaliyet gösterecek olan firmalar ortalama 36 ay kendilerini geliştirdikten sonra kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir konumda piyasada yer alacaklar. Bu anlamda, proje KOSGEB ve Malatya Ticaret ve Sanayi odası öncülüğünde kurulacak ve projenin işleticisi Malatya Ticaret ve Sanayi odası olacak. İŞGEM İşletici şirketine, yerel paydaşlarında katılımını sağlanarak Malatya’da aktif olarak faaliyetin devam ettirilmesi hedefleniyor.
Dünya genelinde faaliyette olan 4000 civarında iş geliştirme merkezi bulunuyor. Ülkemizde ise Van, Tarsus (Mersin) , Eskişehir, Yozgat, Adana, Mersin, Elazığ, Samsun, Diyarbakır, Ereğli (Zonguldak), Pendik (İstanbul), Hacıbektaş (Nevşehir), Avanos (Nevşehir), Çorum ve Kütahya illerinde İŞGEM merkezleri mevcut.. Ayrıca Malatya’da ise Malatya valiliği tarafından 2011 yılında faaliyete geçirilen ayrı bir İŞGEM mevcut olup , toplamda 26 adet işlik içerisinden 4 adet işyeri faaliyetine başlamış bulunuyor. "
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.