SON DAKİKA
SON DEPREMLER

14 Mayıs 2017.. Ne Gündü O Gün..

0
Güncellendi - 2020-05-14 21:27:08
14 Mayıs 2017.. Ne Gündü O Gün..
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, 14 Mayıs 2017’de Süper Lig’e ‘merhaba’ dedi. Ligde üçüncü sezonunu yaşayan sarı siyahlılar, bu süreçte spor otoritelerinin dikkatini çekerken, ligde elde ettiği başarılarla adından söz ettirdi.

Süper Lig’e yükseldiği 2017-2018 sezonundan buyana adından söz ettiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonu öncesi UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme maçları oynadı. Sarı siyahlılar, Süper Lig’de özellikle ilk iki sezonda başarılı bir performans ortaya koydu. 2019-2020 sezonunun ilk yarısında teknik direktör Sergen Yalçın nezaretinde 24 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda 9 haftalık süreçte aynı performansı sergileyemedi. 

Yeni Malatyaspor 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013 -2014 sezonlarında 2. Lig’de mücadele etti. 2014-2015 sezonunda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu 66 puanla birinci tamamlayan Yeni Malatyaspor, şampiyon olarak TFF 1. Lige yükseldi. BtcTurk Yeni Malatyaspor, TFF 1.Lig’de 2016-2017 sezonunda lider Sivasspor’un 1 puan gerisinde 61 puanla ikinci sırada yer aldı ve 14 Mayıs 2017’de Süper Lig’e yükseldi. 

Süper Lig’de 2017-2018 sezonunu 43 puanla 10.sırada tamamlayan sarı siyahlılar, 2018-2019 sezonunda 47 puanla beşinci sırada yer aldı ve ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil etme hakkını kazandı. 

Sarı siyahlılar, üçüncü sezonunu yaşadığı Süper Lig’de koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle liglerin ertelenmesi öncesi oynadığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 13’te mağlubiyet yaşadı. Malatya temsilcisi, 25 puan ve averajla 15.sırada bulunuyor. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü, 14 Mayıs 2017’de Süper Lig’e yükselmesi dolayısıyla resmi sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Takımın şampiyonluk kupasını kaldırdığı bir fotoğrafla birlikte “Tarihte Bugün 14 Mayıs 2017 BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper lige yükseldi” paylaşımı yer aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatyam için (4 yıl önce)
    ULUSAL kanallarda TV8 ve BEYAZ TV de proğram yapılmalı. Bazı kulüplere yapıldığı gibi. HELE de bu ara MÜKEMMEL olur. TELEKONFERANS ile bağlantılı olur. ZATEN herkes(İş adamlarından sanayicilere kadar) EVİNDE oturuyor. ACUN ILICALI bize de YARDIM KAMPANYASI yapmalı. TÜRKİYEDEKİ tüm MALATYALILAR sahip çıkmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Bu seneyi kazasız atlatalım allahın izniyle gelecek sezon yönetim aynı hataya düşmeyecektir düştüğü yerden önce bir kalksın malatyalıya yakışanı yapsınlar gerisi gelir hocayada futbolcularda moral verin karamsarlık tohumları ekmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (4 yıl önce)
    Bizler aslında devamlı şampiyonluk istiyoruz. Alt liglere gücümüz yetiyor ama süper ligde birşeyler eksik. Taşlar yerine oturmamış daha. O eksik parçalar ise çok basit ama birileri bunu istemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (4 yıl önce)
    2019-2020 Adil Gevrek şampiyon kupasl 1 milyar borç ile sondan 4cü sırada artık cemi cümle sokaklara dökülür yardım diye bunu kutlarız
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (4 yıl önce)
    Sayın yönetim ve Malatya'nın ileri gelenleri şimdiye kadar olan oldu bundan sonra lütfen takımı motive etmek için futbolcuların parasını mi ödersiniz galibiyet başı prim mı verirsiniz birşeyler yapın bu takımı ligde tutun. Yoksa 2 milyon Malatyalı bu yapılanı affetmez. Sevgili futbolcularımız sizdede hiç mi gurur yok alt tarafta kaç tane kofti takım var hepsine 3 puan verdiniz biraz kendinize gelin. Takımımız diğer rakiplere bakmadan 4 galibiyet bir beraberlik alsa kesin ligde kalacak biraz mücadele lütfen kadromuz iyi 7 ay önce bu kadro partizanı yendi şimdi Kayseri'ye yeniliyor iki adamın gitmesiyle bu hale düşüneceğine inanmıyorum kendinizi toplayın aldığınız paranın hakkını verin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Yükseliş ve 3 yılda tepe taklak düşüş. Malatya takımlarının ne yazık ki kronik durumu. Bu böyle devam eder gider. İstikrar sağlanmaz. Çünkü şeffaflık yok. Çünkü hesap vermek yok. Çünkü spora her zaman siyaset bulaşır. Çünkü liyakat yok. Bunların olmadığı yerde kısa süreli tesadüfi başarılar olur, kalıcı başarılar olmaz, sonrada o başarılı klüp yok olur gider.
    0
    0
    Yanıtla