Malatya Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Meclis üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan ve Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Pakistanda meydana gelen afetten dolayı hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Pakistan halkı her zaman zor ve sıkıntılı günlerimizde yanımızda olmuşlardır. Malatyamızda da yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Malatya Belediyesi olarak biz de elimizden gelen yardımı yapacağız dedi.
Ahmet Çakır yönetimindeki Belediye Meclisi toplantılarından en sakini olarak gözlenen toplantıda gündem maddeleri ile birlikte ilgili daire müdürlüklerinin gündeme alınması istemiyle verdiği önergeler oylanarak karara bağlandı. CHPli üyeler Ali Dağdelen ve Doğan Ağdaşın gündemi alınması istemiyle verdiği ve Kuzey Çevreyolunu konulu madde AKPlilerin red oylarıyla gündeme alınmadı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı geçen ayın meclis toplantı tutanağının karar özeti oylanarak kabul edildikten sonra Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş.nin 920.000 Tl olan sermayesinin 2.980.000 Tlye çıkarılması ve Basın Yayın Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik okunduktan sonra oylanarak kabul edildi.
İsmetiye Mahallesinde bulunan 218 m2lik arsanın devri için encümene yetki verilmesi oylanarak kabul edildikten sonra gündemin imar maddelerine geçildi.
İmar maddeleri arasında ağırlıklı olarak kentin değişik mahallelerinde trafo alanlarına yer ayrılması, bazı bölgelerin konut+ticari alanlara dönüştürülmesi, geçtiğimiz meclislerde dini tesis olarak ayrılan ve arsa sahibinin başvurusu üzerine yürütmenin durdurulması talebini veren mahkemenin kararı üzerine eski durumuna dönüştürülmesi gibi maddeler yer aldı.
Maddeler, üzerinde söz alan olmadığı için oylanarak dairenin teklifi doğrultusunda kabul veya ret edildi. Bazı maddeler komisyonlara havale edilirken bazı maddeler de incelenmesi için ertelendikten sonra dilek temenniler bölümüne geçildi
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHPli üye Dağdelen, hazırladığı ve içerisinde öneri ve soruların yer aldığı 25 maddelik yazıyı okudu. Sorular arasında Belediye Faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre 2009 yılında 605 adet sokak köpeğinin yakalandığı, 223 adedinin aşılanarak doğal ortama bırakıldığını, 50 adedinin sahiplendirildiği, 190 adedinin ise itlaf edildiği bilgileri yer alıyor. Bu verilere göre 142 köpeğin akıbeti belli değil. 142 köpek ne oldu? ve Özelleştirme kapsamında yer almayan ve şu an hazinenin mülkiyetinde olan Tekelin Yakınca Beldesi ile Göztepe ve Fırat Mahallelerinde bulunan depo arazilerini Malatya Belediyesine kazandırma gibi projeleri var mı? sorularını ile ilgili olarak Belediye başkanı Çakır; Bunlarla ilgili olarak cevabımızı yazılı olarak sizlere ileteceğiz dedi.
HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN