SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1458 Kişi Bilirkişilikten Çıkarıldı

0
Güncellendi - 2020-05-24 01:18:26
1458 Kişi Bilirkişilikten Çıkarıldı
A- A+ PAYLAŞ

Bilirkişilik Bölge Kurullarının 2017'nin ocak ayından bugüne kadar yaptığı inceleme ve denetimlerle terör örgütleriyle irtibat, iltisak nedeniyle 1458, bilirkişilik temel ve etik ilkelerine aykırı davranış gerekçesiyle de 381 bilirkişi, sicil ve listeden kalıcı olarak çıkarıldı.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bilirkişilik Kanunu'nun 2016'nın Kasım ayında TBMM'de yasalaşarak yürürlüğe girmesinin ardından bilirkişilikte yeni dönem başladı.

Bilirkişiliğin kurumsal yapıya kavuşmasına, yargılamada etkin, verimli bir kurum haline gelmesine yönelik düzenlemeler ve Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Türkiye genelinde 2017'nin ocak ayından bugüne kadar 15 Bilirkişilik Bölge Kurulu faaliyete geçirildi.

Bölge Kurulları, kanun hükmü kapsamında yaklaşık 2,5 yılda adli ve idari yargıda çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda görüşüne başvurulan bilirkişilerle ilgili şikayet üzerine veya resen denetim ve inceleme yaptı.

Yapılan incelemelerle denetimler sonucunda terör örgütleriyle irtibatı veya iltisakı tespit edilen 1458 bilirkişinin sicil ve listeden kalıcı olarak çıkarılması kararlaştırıldı.

Ayrıca Bölge Kurullarınca, bilirkişilik temel ve etik ilkelerine aykırı tutum, davranış gerekçesiyle 381 bilirkişi, sicil ve listeden kalıcı olarak çıkarıldı, 543 bilirkişi hakkında uyarma, 623 bilirkişi hakkında ise geçici olarak bilirkişilikten yasaklanma kararı verildi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız