SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Temmuz, Dirilişin Sembolüdür"

A- A+ PAYLAŞ

ABD'de ikamet eden emekli vaiz Fetullah Gülen'in liderliğindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin, 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki devlet yönetimine karşı başlattıkları,devlete sadık asker ve polislerin yanı sıra vatandaşların büyük direnişiyle engellenen darbe girişiminin 7. yıldönümünde, karargah personelinin önemli bir bölümü darbeye destek veren 2. Ordu'nun yanı sıra 7. Ana Jet Üssü'nün konuşlandığı il olması nedeniyle bu darbe girişiminin önemli merkezlerinden biri durumuna düşen Malatya'da, yerel yöneticiler ve bazı kuruluş temsilcileri yayınladıkları mesajlarla, bu hain darbe girişimine bir kez daha tepkilerini dile getirdiler.

Darbe girişiminin başlamasının ardından önemli olaylara sahne olan Malatya'da, on binlerce vatandaş bugün adı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmiş olan Hükümet Meydanı'nda toplanarak darbeye tepki gösterirken, darbecilere destek veren 2. Ordu Karargahı ile 7. Ana Jet Üssü'ndeki kalkışmaya, devlet yanlısı asker, polis ve jandarma müdahale etmiş, 16 Temmuz akşama doğru, Malatya'daki darbeciler tamamen etkisiz hale getirilmiş, 2. Ordu Karargahı'nda darbeci bir binbaşı, Özel Harekat Polisi'nin operasyonu sonucu öldürülmüştü. 2. Ordu Karargahı çevresinde darbeyi protesto eden vatandaşlara da ateş açılması sonucu birçok kişi yaralanmış, yine İstihkam Alayı'ndan darbecilerin elindeki 2. Ordu Karargahı'na desteğe gelen zırhlı araçlardaki subaylar, yaralı olarak ele geçirilmişlerdi.

Dönemin Malatya Valisi Mustafa Toprak, darbe girişimi sırasında, 2. Ordu Komutanlığı karargahına darbecilerin teslim olması uyarısını yapmak için gitmiş, karargahın nizamiyesinde darbeciler tarafından silahla tehdit edilerek engellenmişti. Darbe girişimi sırasında, Malatya'da çok önemli yöneticilik inisiyatifleri kullanarak vatandaşın birlik ve bütünlüğünü sağlayan, diğer yandan da darbecilerle ciddi bir mücadeleye girişen Toprak, kısa bir süre sonra merkeze alınmış, bu durum şaşkınlık yaratmış, darbe döneminin bugüne kadar anlaşılamayan bir tasarrufu da bu olmuştu.

Yapılan yargılamalar sonucu aralarında 2. Ordu'nun o dönemki komutanı eski orgeneral Adem Huduti ile 7. Ana Jet Üssü'nün o zamanki komutanı Emin Ayık'ın da aralarında bulunduğu, birçok general ile albay dahil değişik rütbelerdeki subay ve astsubaylar çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı. Darbe girişiminin ardından, Malatya'da devletin çeşitli birimlerinde görevli, aralarında yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda memur görevden uzaklaştırılmış, bazıları da ceza almıştı.

MESAJLAR...

Malatya Valisi Hulusi Şahin
"Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin aziz milletimiz ve güvenlik güçlerimizin destansı mücadelesi ve direnişi ile bertaraf edilmesinin ve demokrasi zaferimizin 7. Yıl dönümündeyiz.

Milletimizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızan vatan hainleri, Milletimizin onlara emanet ettikleri silahları, tüfekleri, tankları ve uçakları Aziz Milletimize çevirmiştir.

Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere, FETÖ, PKK gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir. 15 Temmuz gecesi halkımız bu dayanışmanın en onurlu ve en bariz örneğini göstererek; bu vatanın birlik ve beraberliğinin bozulamayacağını, vatanın parçalanamayacağını ve bölünemeyeceğini bir kez daha tüm şer odaklarına haykırmış ve top yekûn bir fedakârlık ortaya koyarak gereken dersi vermiştir.  

15 Temmuz, dirilişin sembolüdür. O gece vatanını savunmak için sokaklara çıkan 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız âdeta bir Çanakkale, bir Kurtuluş Savaşı ruhu içerisinde milletimizin başta vatanına, izzet ve haysiyetine sahip çıkması ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden tankların önüne dahi yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını manevi değerlerimiz, devletimiz, milletimiz, istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak hepimiz için bir görevdir.

 Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetimiz ve Devletimizin bekasına, Aziz Milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast edecek bütün şer odaklarının hayallerinin er ya da geç yıkılacağına olan inancımla bu ihanet kalkışması nedeniyle hayatını kaybederek şehadet mertebesine nail olan tüm kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve kadim tarihimizin derinliklerinden bugüne bütün Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, Şanlı Gazilerimize bereketli bir ömür, başımızın tacı Şehit Ailelerimize sabr-ı cemil niyaz ediyor,  Aziz Türk Milleti'ne nice bin yıllar sürecek esenlikler diliyorum."

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan hainlerle, 1920’lerde Söğüt’te kutlu ceddimiz Osman Gazi’nin türbesini tekmeleyen, Ertuğrul Gazi’nin türbesini talan edip haç asan barbarlar arasında en ufak bir fark yoktur’ sözünü yüksek sesle dile getiriyoruz.” dedi.

Fendoğlu, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadeleri kaydetti:

“15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür ve bunun tarafları 1919’lu yıllardaki emperyalist komplonun uyuyan hücrelerinden başkası değildir. MHP Genel Başkanı, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi, ‘15 Temmuz FETÖ kalkışması, asırlardır süren saldırı ve habis senaryoların en vahşi, en acımasız türüdür. Türk milleti işgali engellemiştir. Ederi bir dolar olan şerefsizler verilen salalarla, tankın önüne sere serpe yatan kahramanlarla durdurulmuş, dağlanmış ve dağıtılmışlardır.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ni şu ifadesini bir kez daha yüksek sesle diye getiriyoruz; ‘15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan hainlerle, 1920’lerde Söğüt’te kutlu ceddimiz Osman Gazi’nin türbesini tekmeleyen, Ertuğrul Gazi’nin türbesini talan edip haç asan barbarlar arasında en ufak bir fark yoktur.’

Türk milleti ve Türk devleti hainlere asla yenilmeyecektir, teslim olmayacaktır.  

Hainleri  asla ve asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

Ne Mutlu Türküm Diyene.

15 Temmuz FETÖ darbe ve işgal teşebbüsü esnasında vatanını ve milletini kahramanca müdafaa eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Gürkan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan mesajında, “2016 yılında yeni bir kurtuluş mücadelesi veren ülkemiz, 15 Temmuzla birlikte devletin milletiyle nasıl bütünleştiğini tüm dünya bir kez daha görmüş oldu. Son yıllarda her alanda göstermiş olduğu büyük başarılar ile sadece bölgesinin değil dünyanın sayılı devletlerinden biri haline gelmeye başlayan ülkemizin ilerleyişini durdurmak isteyen hain şer odakları, 15 Temmuz 2016 tarihinde bir darbe kalkışmasında bulunmuş, ancak milletimizin dirayeti sayesinde bu teşebbüs daha başlangıç aşamasında bozguna uğratılmıştır.

Binlerce yıllık kadim tarihine yüzlerce kahramanlık destanları sığdırmış olan milletimiz 15 Temmuz 2016 tarihinde yine bir kahramanlık destanı yazdı. Bu öyle bir destandı ki başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkomutan olarak göstermiş olduğu feraset ve kararlığı ile halkımızın onurlu ve şanlı direnişi darbe kalkışmasında bulunanları bir kez daha büyük bir hüsrana uğratmıştır.

Devletin bekası ve milletin varlığı için 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder
Güder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, “Milletimiz bu hainlere o gece göstermiş olduğu direnişle, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü korumuş ve Dünya’ya çok önemli bir mesaj vermiştir. Bu mesajla birlikte tüm Dünya görmüştür ki Türk halkı konu vatan olduğunda; anadan, yardan ve dahi candan geçer.” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesajı yayımladı.

Başkan Güder, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçtiğini ifade ettiği mesajında, “15 Temmuz'un yıl dönümünde demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Milletimiz o gece ülkemizi bölmek isteyen vatan hainlerine karşı durarak, içerdeki ve dışarıdaki hainlere en güzel cevabı vermiştir. Aziz milletimiz vatanı uğruna canından geçerek, gövdesini tankların, topların, kurşunların üzerine siper etmişlerdir. Milletimiz bu hainlere o gece göstermiş olduğu direnişle, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü korumuş ve Dünya’ya çok önemli bir mesaj vermiştir. Bu mesajla birlikte tüm Dünya görmüştür ki Türk halkı konu vatan olduğunda; anadan, yardan ve dahi candan geçer. Bu nedenledir ki ülkemizi hain bir darbe girişimiyle bölüp parçalamak isteyenlere en güzel cevabı milletimiz verdi. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain darbe girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiş, tarihi şan ve şeref destanlarıyla dolu olan milletimiz, bu vakur mücadelesiyle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Darbeye darbe yapan bu aziz milletin bir mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum. Hain emellerini gizleyerek aramıza sinsice giren, kuklası ve taşeronu oldukları emperyalist güçlerin talimat ve direktifleriyle iş gören ve bu uğurda kendi milletine kurşun sıkacak kadar canileşenleri zihnimize tek tek kazımış durumdayız. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü kutluyorum. Bu vesileyle, Türkiye Yüzyılı’nın en büyük mimarları demokrasi şehitlerimizi saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Destan yazdığımız o gece gazilik mertebesine ulaşan yiğitlerimize, 15 Temmuz Destanı'na imzasını atan necip milletimize ve milletinin güçlü lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar
Çınar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “15 Temmuz direnişi, asırlar boyu unutulmayacak bir destandır.” dedi.

Vatan söz konusu olduğunda millet olarak tek vücut olduklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, mesajında “ 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimiz, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı durmuş; canı pahasına, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır.

15 Temmuz Türk Milleti’nin canıyla, kanıyla yazdığı bir destandır. Milletimiz, 15 Temmuz’da bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da verdiği cevabın aynısıyla cevap vermiştir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsünden hiçbir zaman ayrılmayan Türk Milletinin feraseti, cesareti, kararlığını ve milletin iradesine yapılan ihaneti asla unutmayacağız. Tüm Dünya gördü ki milletimize kimse diz çöktüremez.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi; cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bu topraklar, ilelebet ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde olacaktır. Bu toprakların insanları, aziz milletimiz ve bizler, şehitlerimizin mirasına daima sahip çıkacağız.

Ülkemizin geleceğine, birliğimize ve demokrasimize karşı girişilen bu hain darbe kalkışması sırasında, Çanakkale ruhuyla direnişe geçerek vatan için çekinmeden canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök
MHP  Malatya İl Başkanı Gökhan Gök "15 Temmuz hain darbe girişimi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın liderliğine duyulan inanç sayesinde ve onun çağrısına uyularak bastırıldı" dedi.

Başkan Gök mesajında şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin Dünya Demokrasi Tarihi'ne kanıyla, canıyla yazdığı 15 Temmuz Demokrasi Destanı, milli hafızamızdan asla silinmeyecek kadar büyük bir değere sahiptir. Tarih; Demokrasi Destanı'nın nasıl gerçekleştiğini, aziz milletimizin cesaret ve dirayetini, Başkomutanımızın ferasetini, kahramanlarımızın vatan ve demokrasi uğruna nasıl şehit olduğunu büyük bir gururla yazacaktır. 15 Temmuz'da gürleyen bomba seslerine, fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız da.

O hain girişim, tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı.Ancak milli hafızamız her zamankinden daha canlı ve dipdiri. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevaben göğsünü silahlara, bombalara siper ederek 15 Temmuz'un o kirli, o kapkaranlık ruhunu toprağa gömdü. Halkımız o gece darbe girişimini adeta çıplak elleriyle cadde-sokaklarda durdurdu. Canı pahasına Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıkarak, merhum başbakanımız Menderes'in dramını bir daha tekrarlatmadı. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ile 27 Nisan gibi muhtıra ve darbeleri engelleyememiştik ama içeriden ve dışarıdan organize edilen bu kirli kumpasları ancak 15 Temmuz 2016'da durdurarak, içerideki ve dışarıdaki hamilerine unutulmayacak dersler verdik. 15 Temmuz darbe girişimi ile FETÖ dâhil bu tür operasyonlarda yer alan tüm taşeronları tek tek temizlendi.Tarihimizdeki darbelerde hep hesap dışı tutulan ve evinden çıkamaz diye görülen milletin bu kez herkese haddini bildirmesi ve ülkeye sahip çıkması tüm dünyaya ders niteliğinde oldu. Malatyalı vatandaşlarımız da tüm Türkiye'de olduğu gibi 15 Temmuz gecesindeki onurlu duruşu tarihin her bir sayfasında nesiller boyu şükranla anılacaktır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz övünç vesilemizdir. O gece vatanı uğruna can vermeyi canına minnet sayarak şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah'tan sonsuz rahmet, gazilerimize de, hayırlı, sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz gecesi birlik vardı, beraberlik vardı, kardeşlik vardı ve bütün göğüsler milli bir imanla doluydu. İşte bu duygu ve düşüncelerle kahramanlarımızı ve demokrasi şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yad ediyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun!"
 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin
MESOB Başkanı Şevket Keskin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında “Milletimiz; tarih boyunca her çeşit haini, düşmanı, işbirlikçiyi gördü, ancak FETÖ ve kırıntılarından daha alçak olanı bu topraklar ne gördü, nede yaşadı.” diyerek devletim tüm birimlerinin bugünde FETÖ gibi organizasyon içinde olanlara göz açtırmaması gerektiğini ifade etti.

Keskin’in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı şu şekilde:

"15 Temmuz, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi ve destanıdır. 15 Temmuz milletimizin tanka, tüfeğe ve uçağa göğsünü siper ederek dünyaya meydan okudu tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu destanda göstermiştir ki, milletimize kimse diz çöktüremez, boyun eğdiremez, teslim alamaz. Milletimiz; bugün ve yarında aynı durum ile karşı karşıya kalsa, hiç düşünmeden ölümüne meydanlara inerek ülkesine, bayrağına, ezanına, demokrasisine sahip çıkacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve devletimizin tüm birimlerinden talebimiz ve çağrımızdır; dini ve dini değerleri her alanda istismar ederek FETÖ gibi organizasyon içinde olanlara müsaade etmeyiniz, göz açtırmayınız. Çünkü Anadolu ve milletimiz; tarih boyunca her çeşit haini, düşmanı, işbirlikçiyi gördü, ancak FETÖ ve kırıntılarından daha alçak olanı bu topraklar ne gördü, nede yaşadı.

Şu gerçeği de mutlulukla ifade ediyorum; esnaf ve sanatkar camiası için; FETÖ mücadelesi, 17-25 Aralık’tan önce başlamıştır. Malatya’da hiçbir esnaf kuruluşu yöneticisinin FETÖ ile bağlantısı çıkmamıştır. FETÖ ve kırıntıları Malatya’da esnaf odalarına dün giremedi, yarında giremeyecektir. Çünkü esnaf ve sanatkarımızın durduğu nokta devletin ve milletin olduğu yerdir.

Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü tebrik ediyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor,  gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu
MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sadıkoğlu mesajında, “Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye karşı hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. O gece gösterdi ki milletimizin esaret altına alınması söz konusu değildir. Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca, vatan ve bayrak uğruna şehit düşmüş, gazi olmuş, büyük bedeller ödemiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de darbecilere karşı Malatya’mızda ve tüm Türkiye’de vatan evlatları gözünü dahi kırpmadan sadece yüreğiyle, cesaretiyle tanklara karşı durmuş, yeni bir destan yazmıştır. 15 Temmuz gibi ağır bir badireyi bertaraf eden, son yıllarda pandemi ve deprem gibi türlü imtihandan geçen aziz milletimiz bugünün zorluklarını da el birliğiyle atlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yedinci yılında, vatanımızın bütünlüğü ve aziz milletimizin geleceği için gözünü kırpmadan şehadete yürümüş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve gazilerimizin ailelerine saygılarımı iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan
MTB Başkanı Ramazan Özcan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Türkiye'nin milli iradesini ve demokrasisini hedef alan FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminin üzerinde tam 7 yıl geçtiğini belirterek, o kara gecede Türk milletinin tek vücut olarak darbeci zihniyetin karşısında dimdik durduğunu ve ülkeyi sekteye uğratmak isteyenlere geçit vermediğini söyledi.

Başkanı Özcan, tarih boyu saldırılara maruz kalan aziz milletimizin en zor koşullarda dahi düşmana karşı destansı zaferler kazandığını belirterek mesajında şunları kaydetti:

“15 Temmuz’da ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu hain darbe girişiminin 7. yıldönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. 15 Temmuz gecesi milli birliğimize demokrasimize ve hürriyetimize yönelik FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen melun darbe girişimi aziz milletimizin ve güvenlik güçlerimizin sarsılmaz inancı ve destansı direnişiyle tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür. İradesine vatanına ve milletine sahip çıkarak sokaklara ve meydanlara akın eden halkımız namlusu kendisine yöneltilen silahlara korkusuzca göğsünü siper ederek şanlı tarihine unutulmaz bir destan daha kazandırmıştır. Ülkemizi karanlığa sürükleyecek hain elleri tek tek kırarak 15 Temmuz’un zifiri karanlığını Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlara çeviren necip milletimiz bu kararlı duruşuyla tüm dünyaya demokrasiye olan sadakatini ve bağlılığını bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz gecesi sergilenen bu vakur ve dik duruş eski karanlık darbe günlerinin de artık çok gerilerde kaldığını açıkça ortaya koymuştur.

15 Temmuz gibi ağır bir badireyi bertaraf eden, son yıllarda pandemi, deprem gibi türlü imtihandan geçen aziz milletimiz bugünün zorluklarını da el birliğiyle atlatacaktır.

Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gururuyla demokrasimize, değerlerimize sahip çıkarak, Cumhuriyetimizin ikinci asrında daha gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımıza ve demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnen, bu uğurda canlarını feda ederek ülkemizin kaderini değiştiren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum."

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOLAR: 15 Temmuz 2016 gecesi Malatya Vilayet Binası (Hükümet Konağı) önündeki meydanda toplanarak darbeye tepki gösteren vatandaşlar ile darbe gecesi ve ertesi günden görüntüler..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kernekli (9 ay önce)
    Rahmetli kamer genç mecliste ya arkadaşlar bu feto nedir gelin bunu bi araştıralım yarın bundan en çok siz çekeceksiniz dediğinde sen hocaefendiye feto diyemezsin demişlerdi. O gün feto araştırılsaydı 15 Temmuz yaşanmayacaktı.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ahmet Çoban (9 ay önce)
    Değirmen sele gitmiş biz hala şakşakın peşindeyiz Allah sonumuzu hayr eylesin....
    %85
    %15
    Yanıtla
  • malatya (9 ay önce)
    tarihinden akıldan uzaklaşıp cehaleti emeksiz para kazanmayı seçip cehaleti meziyet edinip vasıfsızlaşırsan başıboş kalmış sürüye dönersin ve pkk fetö gibi grupları devlete teslim eder yalan kahramanlıklarla gövde gösterisi yaparsın allaha inanmak iman sahibi olmak için bile akıl lazım bir zamanlar atatürkçülerin olduğu chpde "kim bu fetullah gülen vasfı nedir ki bu adamı yeter bu hasretlik diye şiirler okuyup memlekete çağırıyorsun diyebilecek koca yürekli adamlar vardı öyle insanları bırakıp ne istedinde vermedik diyen türk demeye dili varmayıpta türkiyeli diyenlerin peşinden koşarsan 21 yaşındaki ne olduğunu bile bilmeyen masum askerlerinin boğazını keserek kendini kahraman ilan edersin halbuki biz kahramanlığın tarihini çanakkalede kurtuluş savaşında sarhoş diye hakaret edilen mustafa kemal atatürkle yazmıştık atatürk milliyetçiliğinden uzaklaşmak böyle bir şey
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Seko (9 ay önce)
    Kamu kurumlarında abartmayayım 250 küsür bin fetöcü halen var.. kaynak mı? Numan kurtulmuş demişti 400 bine yakın fetöcü var ve bunların hepsini tasfiye edemeyiz.. ihraç olan sayıyı düşünce kalıyor 250 küsür bin... hayırlı demokrasi bayramları.. uyumaya devam
    %81
    %19
    Yanıtla