SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Temmuz Şehitleri Anılıyor

0
Güncellendi - 2017-07-12 04:16:53
15 Temmuz Şehitleri Anılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ’15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma’ programı düzenlendi.

Malatya Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen anma programına Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, şube müdürleri, antrenör ve sporcular katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, “Yediden yetmişe tüm halkımız ve milletimizin hep birlikte şahit olduğu üzere geçen yıl yani 15 Temmuz 2016’da bir grup satılmış FETÖ örgütü üyesi hain, Uluslararası güvendikleri şer odakları ile birlikte harekete geçerek Milli birlik ve beraberliğimiz ile demokrasimize darbe yapıp ülkemizi teslim almak istemişlerdir. Ancak ilk başta Rabbul alemin olan Alemin olan Allah, bu hain kalkışmaya razı gelmemiş, daha sonra kahraman Türk milleti yediden yetmişe sokak ve meydanlara dökülerek bu kalleş ve satılmış FETÖ örgütü üyelerine emellerine ulaşma fırsatı vermemiştir. Kendi iradesi ve geleceğine sahip çıkan bu aziz milletin şerefli evlatları o gece tankların, helikopterlerin ve savaş uçaklarının mermileri karşısında öyle bir duruş sergilediler ki bütün cihana bu çapulcu hainlere unutulmayacakları bir ders verdi. Şerefli evlatlarımız belki canlarından oldular, fakat bu şanlı direniş sırasında şehit olan bu kardeşlerimiz Allah’ın vaat ettiği şehitlik mertebesine ulaşarak, cennette Resulullah Efendimize ve kahraman ecdadımızın önceki şehitlerine komşu oldular. Ne mutlu onlara, Allah gani gani Rahmet eylesin. Bu Millet bu evlatlarını diğer şehitleri gibi Rahmet minnet ve şükranla sonsuza dek anacaktır” ifadelerini kullandı.

Fındıklı, 15 Temmuz anma haftasında sportif etkinliklerde düzenleyeceklerini belirterek, “Şunu unutmayalım ki tarih boyunca şanlı bir geçmişe sahip olan bu millet, zaman zaman böyle hain ve satılmış köpekler yüzünden zor durumlarda kalmış olabilir. Ancak bu aziz milletler her tuzaktan birçok ders alarak çıkmayı başaran bir ferasettedir. Bu tuzaklardan almamız gereken ders ise koyun postuna bürünmüş bu hain köpekleri yüksek bir feraset ile keşfedip her dönemde devletimizin ve milletimizin içerisine sızdırmamak için yüksek seviyede hassasiyet göstermeliyiz. ‘Bir musibet bin nasihatten iyidir’ diyen atalarımızın özlü sözü bize kılavuz olsun. Bundan böyle milletçe daha uyanık ve daha temkinli olur her sahte hocaların peşine düşüp maddi ve manevi olarak kendimizi sömürtmemeliyiz. 15 Temmuz anma haftası olarak 16 Temmuza kadar birçok sportif müsabaka ve birçok kültürel faaliyet gerçekleştireceğiz” dedi.

Fındıklı’nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan video gösterimi yapıldı.

Malatya Gençlik Merkezi’nden Harun Fırat’ın ’30 Kuş’ isimli şiir dinletisinin ardından spor salonunun fuaye alanında hain darbe girişimi ve milletin kahramanlık destanını anlatan fotoğraf sergisi gezildi.

15 Temmuz haftası anma programları kapsamında atıcılık, atletizm, badminton, güreş, satranç, okçuluk, kick boks, masa tenisi, hentbol, futsal, tekvando ve yüzme müsabakalarının düzenleneceği kaydedildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız