SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

0
Güncellendi - 2021-07-15 13:25:59
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde, Malatya’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Temmuz'daki etkinlikler şöyle :

Saat 10.00- 15 Temmuz Şehit Kabirleri Ziyareti ve Kuran-ı Kerim Tilaveti

Saat 16.00- Mevlid ve Hatm-İ Şerif Duası Okunması (İkindi Namazı Öncesi Merkezi Sistem Tüm Şehirde)

Saat 19.30- Kortej Ve Yürüyüş

Saat 20.30- 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Valilik Önü (Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Protokol Konuşmaları, Mehteran Konseri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konuşmaları, Konser, Cumhurbaşkanlığı 15 Temmuz Belgeseli, Şiir Dinletisi, Mehteran Konseri,

Saat 00.13- Selanın Okunması (Tüm Camilerde)

MESAJLAR

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

Vali Baruş: “Kahramanlık destanının yiğitleri oldular”

Malatya Valisi Aydın Baruş, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Milletimiz, asırlardır bağımsızlığına ve hürriyetine kast etme emelleri taşıyan sömürgeci güçler ile onların işbirlikçilerinin kurduğu şer ittifakının her türlü oyununa karşı verdiği ölüm kalım mücadelesinde her daim muvaffakiyetle ve alnının yüz akıyla çıkmış büyük bir millettir. Bu ruh Malazgirt Meydan Savaşı’nda Alparslan ve ordusunu, İstanbul’un Fethi’nde Fatih Sultan Mehmet Han ve yeniçerilerini, Çanakkale Savaşı ve İstiklal Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerini zafere taşıyan şehadet ve gaza ruhudur.

Namık Kemal’in “Amalimiz efkarımız ikbal-i Vatandır.” sözlerinde ifade edilen anlayış Milletimizin geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı açık ve örtülü iç ve dış müdahalelere cansiperane bir anlayışla mücadelesini sürdürmüş, her türlü imkansızlığı imanla yenmeyi başarmıştır.

Yıllardır etnik köken üzerinden bölücü terör örgütünü kullanarak fitne ateşini yakan, milletimizin birlik ve beraberliğini zaafiyete uğratarak yok etmek isteyen uluslararası güçlere ve onun piyonlarına karşı, polisimizin, jandarmamızın, askerimizin ve milletimizin verdiği kahramanca mücadele, bu şer amaçlara ulaşılmasına mani olmuştur.

Türkiye Cumhuriyetinin müreffeh bir seviyeye yükselmesini, kendi bölgesinde en önemli güç odağı olup uluslararası platformda dünya siyasetini şekillendirecek kadar güçlenmesini, zalimlerin zulmünden kaçan mazlumların sığındığı emin bir yurt olmasını hazmedemeyen şer odakları, Müslüman Türk kimliğimizi yok etme hülyalarından bir an olsun vazgeçmemişler ve son olarak himayesine aldıkları FETÖ terör örgütü vasıtasıyla 15 Temmuz’da harekete geçirdikleri menfur senaryo ile Necip Türk Milletinin bağımsızlığına bir kez daha kast ederek her türlü güç ve desiseyle baş edemedikleri Milletimizi bu kez içeriden vurmayı planlamışlardır.

Batıni güruhunun günümüze yansıması olan FETÖ zihniyeti Yüce Devletimizi yoketmek için, bünyesine aldığı gençleri uydurdukları safsatalarla aldatarak, kendisine her koşulda itaat edecek birer Mankurt yapan, onları insan olmaktan uzaklaştırarak riyakârca davranmayı karakterleri haline getirmiş, dinimizin kutsal değerlerini önemsediği yalanıyla İslam’ın vazettiği en temel esasları ihlal etmiştir.

Halkın büyük teveccühüyle işbaşına gelmiş Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Devletin stratejik kurumlarını; MİT’i, Polisimizi, TRT’yi, TÜRKSAT’ı hedef alarak şer amaçlarına ulaşmayı planlamış olan bu işgal güçleri, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısına uyarak meydanlara akın eden alicenap Milletimizin çelik iradesi karşısında unutulmaz bir yenilgiye uğradı.

Kendi menfaatleri için başkalarına kul olma onursuzluğunu marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun himayecileri, karşılarına hür iradesini asla başkalarına teslim etmeyen, canını ve kanını mukaddes bildiği değerlere adamış olan, vatanını ve milletini canından aziz bilen, tanklara, helikopterlere, uçaklara göğsünü siper ederek ölümü gözünde öldürmüş bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tüm Türkiyede olduğu gibi caddeleri, meydanları dolduran Malatya insanı vatanını işgal altına almaya niyetlenen hainlere karşı Devletine, Demokrasisine, İradesine ve bu iradeyi temsil eden Liderine sahip çıktı. Milletimizin üzerine bomba yağdırmak için kalkacak olan uçakların havalanmasına, vatandaşlarımızın üzerine ateş kusmak için yürütülen tanklara izin vermedi. Malatya, geceler boyu süren Demokrasi Nöbetlerinde,  milli iradenin sesi ve direniş gücü oldu.

Türkiye’nin dört bir tarafında genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, polisiyle, askeriyle, jandarmasıyla verilen bu destansı mücadelede 251 kardeşimiz şehadet makamına, 2.193 kardeşimiz gazilik mertebesine ulaştı. Bu kutlu Vatan için canını hiçe sayan halkımız taşıdığı imana yaraşır bir tevekkülle bu direnişteki azmin, sebatın, fedakarlığın simgesi haline geldi.

Malatya’nın şehit evlatları; Ahmet KOCABAY, Engin TİLBEÇ, Fuat BOZKURT, Ramazan SARIKAYA, Türkan TÜRKMEN TEKİN ve Zekeriya BİTMEZ çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız kahramanlık destanının yiğitleri oldular.

Yüce Türk Devleti, bu hain kalkışmaya katılan FETÖ terör örgütünün faillerine gerekli cezayı vermiş ve vermeye devam edecektir. Millete ihanetin hesabı sonuna kadar sorulacak, hesaptan kaçanlar da nereye giderlerse gitsinler er geç adaletin önüne çıkarılacaklardır.  Bizi sırtımızdan hançerleyerek diz çöktürmek isteyen bu hainler, Türk Milleti’nin vicdanında ebediyen mahkûm olmuşlardır. Hayatlarının sonuna kadar bu zillet onların peşini bırakmayacaktır.

Bugün aziz Şehitlerimize karşı en yüce görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi her daim muhafaza etmektir. Vatan, Millet, Bayrak, Din, Ezan, Namus, İzzet ve Şeref için, Türkiye’nin ve Türk Milletinin yücelmesi için, Atalarımızın ve Şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı kutsal değerleri kaim mücadelemiz ile ilelebet koruyacağız.

Türk Vatanının ilelebet hürriyetini muhafaza için canlarını feda ederek Milletimizin kalbinde anıtlaşan aziz Şehitlerimize Cenab-ı Haktan rahmet, Ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyor, Şanlı Gazilerimize sağlık ve esenlikler temenni ediyorum.”

Tüfenkci: "Milletin bir destanıydı"

AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “O karanlık gecede ülkemizin demokrasisine ve ekonomisine vurulmak istenen darbe milletimizin şaşmaz irfanıyla akamete uğratılmıştır” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “15 Temmuz 2016 gecesi milletimiz vatan toprağının her köşesinde destan yazmış, ihanet şebekesinin hain planlarını altüst etmiştir. O gece Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın korkusuz liderliği ve verdiği mesajla meydanlara inen, ezanların ve selaların eşliğinde yüreklerini uçakların, tankların ve mermilerin önüne koyan milletimiz ortaya koyduğu direnişle demokrasisine ve devletinin bekasına sahip çıkmıştır. Aziz milletimizin direnişiyle minarelerden yankılanan ezan ve sala sesleri bomba yağdıran F-16 ve helikopterlerin sesini susturmuştur. O karanlık gecede ülkemizin demokrasisine ve ekonomisine vurulmak istenen darbe, milletimizin şaşmaz irfanıyla bir kez daha başarısızlığa uğramıştır. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Türkiye hala o kara geceyi bugün gibi yaşıyor ve unutamıyor. Bazılarımız çok çabuk unutabilir belki, fakat bazıları hala ısrarla bu girişime darbe girişimi diyemiyor. Milletimiz 15 Temmuz’u unutmadı, unutmayacağına inanıyorum. Çünkü o milletin bir direnişiydi. Milletin bir destanıydı. Milletin şahlanışıydı. Sivil iradenin bu ülke için ne kadar gerekli olduğu göstermesi bakımından önemliydi” şeklinde konuştu.

Tüfenkci, mesajının devamında ise, "Darbecilerin hedeflerine ulaşmalarını engellemek için kendilerini tankların önüne siper ederek yaralanan, şehit olan, karanlığı aydınlığa çeviren her bir vatandaşımıza minnettarlığımızı ifade edemeyiz. Bizlere düşen o geceyi unutmamak ve unutturmamaktır. O gece meydanlara inerek istiklali, istikbali ve demokrasi uğruna şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, canı pahasına darbecilerin karşısında duran tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Çalık: "Zaferler silsilesine bir yenisi daha eklendi"

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık mesajında, o gün bu aziz milletin demokrasiye ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkarak devletini korumak için kanlarını ve canlarını ortaya koyduğunu belirtti. Bu darbe girişiminin sıradan bir darbe girişimi olmadığını Türkiye’ye karşı yapılan bir işgal hareketi olduğunu ifade eden Çalık, “Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır” dedi.

Çalık, “251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece, Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Onların emanetine sahip çıkarak hedeflerimizden şaşmadan, birlik ve dirliğimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Çakır: "Zafere imza atmışlardır"

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır yayınladığı mesajda: "Hain darbe girişiminin üzerinden beş yıl geçti. Demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsızlığına olan güveni ile bilinen Aziz Türk Milleti bir kez daha tüm dünyaya bu özelliklerini gösterdi." dedi.

Çakır mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi: "Rengini   şehitlerimizin   kanından   alan   Ay  Yıldızlı  al   bayrağımızın    gölgesi            altında  sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş  aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, askerimiz, polisimiz ve milletimizle bir bütün olarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına hain kalkışmayı engellemiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır.

Bu aziz millet;  bundan sonrada hangi kisve altında olursa olsun, nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.

Bu vesileyle; gururumuz, kahramanlarımız 15 Temmuz şehitlerimizi, darbecilerin durdurulmasının sene-i devrinde dualarla, hasret ve özlemle anıyoruz

Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, minnet, şükran, rahmetle anarken, çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm halkımızın  bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum."

Kahtalı: "Hainlere gereken cevabı verdik"

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kahtalı mesajında, “15 Temmuz; tanklara, mermilerle, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin iman şerbeti ile yoğrulmuş ruhların mücadelesinin adıdır. Bu millet babası ile şehadete giden Abdullah Tayyip Olçok’u, 251 şehidimizi, yaralanan 2734 vatandaşımızı asla unutmayacaktır” ifadesine yer verdi.AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalının, 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:“Milli iradenin ayaklar altına alındığı, Türk tarihinin en alçak Darbe ’sinin 5. yıl dönümü. 15 Temmuz gecesi, FETÖ alçakları karşısında kanlarıyla destan yazan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Vatanı uğruna gözünü kırpmadan mücadele eden gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.15 Temmuz, 2016 yılından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak resmî tatil ilan edilmiştir. 15 Temmuz, milli direniş destanının zaferidir. 15 Temmuz; tanklara, mermilerle, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin iman şerbeti ile yoğrulmuş ruhların mücadelesinin adıdır.

Hainler, 15 Temmuz gecesi sert kayaya çarptılar. Okyanus ötesinden aldıkları emirle darbeye kalkışan hain terör örgütü FETÖ; halkımızın cesaretini, sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşunu hesap edememişti. Hamd olsun bu millet, o uzun gecede liderinin önderliğinde namusuna namahrem eli değmesine müsaade etmedi.

15 Temmuz’da hainlerin işgal etmeye kalktığı vatanın her karış toprağı, dünyada eşi görülmemiş bir dirilişe sahne oldu. O karanlık gecede bu millet, Ömer Halisdemir’in imamına şahit oldu. Allah’a şükürler olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın canına ve ailesine kasteden bu hainlere gereken cevabı verdik.

Bu aziz millet, vatan hainlerini asla unutmayacaktır. Kılcal damar gibi devletin her kurumuna sızmış olan bu alçak FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz ilk günkü kararlılıkla devam edecektir. Bu millet babası ile şehadete giden Abdullah Tayyip Olçok’u, kadını, erkeği ve çocuğu ile 251 şehidimizi, yaralanan 2734 vatandaşımızı asla unutmayacaktır.

15 Temmuz ruhu diri tutulduğu müddetçe hiçbir terör örgütü bu milleti yıkamayacaktır. 15 Temmuz darbesi hafızalarımızda kara bir leke olarak hep kalacaktır. Sözlerimin sonunda FETÖ alçakları karşısında kanlarıyla destan yazan tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, vatanı uğruna gözünü kırpmadan mücadele eden gazilerimize ve tüm milletimize saygılarımı sunuyorum.”

Fendoğlu: "Tarihi bir ders ile yedi düvele göstermiştir"

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Fendoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz; Kırk çerisi ile zulmün üstüne yürüyen bir ecdadın torunlarına, ihanet ile gelen baskının hükümsüz olduğunun tecellisidir.

Kutsalı mevzubahis olduğunda Türk milleti için mensubiyetlerin hiçbir önemi yoktur. Türk’ün kahraman evlatları birlik, beraberlik ve kardeşliğin bu milletin mayası olduğunu, her biri ayrı kahramanlık olan şeref ve şan destanları ile Aziz Vatanın bağrına nakş etmişlerdir.

Aziz Türk Milleti, Kutlu Vatan’ın semaları Al Bayraksız, minareleri Ezansız kalmasın, Türklüğe ve mazlum milletlerin namusuna el uzatılmasın diye zerre miskal tereddüte düşmeden ölümün üzerine yürümüş, Şehitlik ve Gazilik gibi her iki dünyada sahibini onurlandıran ve ancak iman ve cesaretle kazanılabilinen müstesna mertebelere nail olabilmek için bedel olarak canını vermiş, kanını yurt toprağına katık etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşına uzanan şan ve şeref dolu mazisinin üzerine bina edildiğinin farkında olan aziz milletimiz bu kutlu mücadelelerin haklı gururunu yaşamakta ve vakti geldiğinde aynı serdengeçtiliği göstereceğini 15 Temmuz’da bir kez daha tarihi bir ders ile yedi düvele göstermiştir.

Çünkü Türk Evladı, Bin yıldır Anadolu’yu işgal hayallerinden vazgeçmeyen emperyalist düşüncenin Haçlı Seferleri’nden Sevr Planlarına ve 15 Temmuz ihanet teşebbüsüne uzanan karanlık senaryolara karşı Yahya Çavuş, Hasan Tahsin, Ömer Halis Demir ve Fethi Sekin ve isimsiz kahramanların kutlu yolundan ilerleyerek, tüm planları yırtıp atarak ve sahiplerinin başına geçirmiştir.

Devlet ve millet söz konusu olduğunda tüm makam ve mevkiden vazgeçileceğini dünyaya öğreten aziz milletimiz  dünya tarihine mührünü vurmuştur.

Yenikapı ruhuyla politik çıkarlar yerini milli şuura bırakmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ’nin ortaya koyduğu irade türk siyasetine ve hainlere büyük bir darbe vurmuştur.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin ; “Kim hangi karanlık senaryodan ilhamını alırsa alsın, üzerinde yaşadığımız vatan toprakları tarih boyunca Türk milletinin kanıyla mühürlenmiştir. Mensubu olduğumuz, imrenilecek bir kaynaşma ve kucaklaşma zirvesi olan aziz milletimiz asırlardan beri bağımsızlık onuruna düşkün, egemenlik haklarına bağlı halde var olagelmiştir.

Bu tarihi gerçeği hem öveceğiz, hem bununla övüneceğiz, hem de milli ömre kast etmek için pusuya yatan cinayet şebekelerini doğduklarına doğacaklarına bin pişman edeceğiz. Kardeşçe yaşayacağız, birbirimize saygı duyup hoşgörü ve uzlaşmayı her daim canlı tutacağız. Bizim bizden başka dostumuz yoktur.” ifadelerinde belirttiği gibi Aziz Şehitlerimiz ve Şanlı Gazilerimiz emin ve müsterih olsunlar ki kanlarıyla yoğurdukları bu topraklar, son nefer, son nefes ve son damla kana kadar amansız bir şekilde müdafa edilecek, bu yolda hiçbir engel tanınmayacak, son Türk can vermeden Ay Yıldızlı Al Bayrak yurt semalarından inmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle ;

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’nde, bu alçak darbe girişimine karşı dünyada bir örneği daha görülmemiş gözü kararlılıkla karşı koyan, kahramanlık destanı yazan Yüce Türk Milletine şükranlarımızı arz ediyor, Şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, Kahraman Gazilerimize sağlık diliyorum."

Gürkan: "Destan yazıldı"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Binlerce yıllık bir maziye sahip olan ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen şer odaklarının 15 Temmuz 2016 tarihinde ortaya koymaya çalıştıkları hain darbe kalkışmasından bu yana geçen 5 yıllık süre bizlere bir olmanın, beraber olmanın önemini hatırlatmaya devam etmektedir.

O gece hainler amacına ulaşamadı, çünkü o gece karşılarında büyük bir inançla özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için, bedenini adeta siper etmiş bir millet duruyordu. Milletimiz erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyerek bir an bile gözünü kırpmamış, bu kararlı duruşunu sürdürmeye devam etmiştir.

Binlerce yıllık tarihinde onlarca destan yazan bir milletin evlatları olarak, 15 Temmuz gecesinde bir destan daha yazılarak, yedi düvele Türk’ün birlik ve beraberliğinin bozulamayacağı bir kez daha gösterilmiştir.

Bu millet tankın karşısına, uçakların altına, mermilerin karşısına göğsünü siper eden şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır.

15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın. “

Kızılay: "Hain bir darbe girişimi"

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, darbe girişiminin Türkiye’nin bağımsızlığına yönelik bir girişim olduğunu ifade etti.

Rektör Kızılay, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin milli iradeye ve Türkiye’nin bağımsızlığına yönelik gerçekleşen hain bir darbe girişimi olduğunu ve bu girişimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aziz milletin destansı mücadelesiyle yenilgiye uğratıldığını vurguladı. Kızılay, mesajında, "Milli iradeye ve ülkemizin bağımsızlığına yönelik gerçekleşen 15 Temmuz hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aziz milletimizin destansı mücadelesiyle yenilgiye uğratılmış; milli birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek süreceği tüm dünyaya ilan edilmiştir. Hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde vatanın bağımsızlığı ve milletimizin bekası uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum Aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Güder: "Kahramanlık destanı yazılmıştır"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Darbelerin ezanı değil, ezanların darbeyi susturduğu 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz, tarife muhtaç olmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, mesajında, anayasal düzeni, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmayı hedef alan FETÖ/PDY hain terör örgütünün 15 Temmuz 2016'daki alçak darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı tutumu, dirayeti ve Türk Milletinin demokrasiye sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini belirtti.

15 Temmuz'u, her açıdan anlama çabasının içinde olmamız gerektiğini ve milletimizin hafızalarında ve vicdanlarında unutulmayacak bir yeri olan 15 Temmuz milli iradenin bu önemli zaferini, gururla, şanla, şerefle aktarılması gerektiğini belirten Başkan Güder, “Türk Milleti vatanına, bayrağına nasıl sahip çıktığını tarih boyunca hep göstermiştir. Bayrağı, toprağı, geleceği söz konusu olunca gözünü kırpmadan canını feda etmekten bir an olsun çekinmeyen, her türlü fedakârlığı tereddüt etmeden gösteren bir milletiz. Milletlerin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. 15 Temmuz milattır. Milli iradeye, geleceğimize, demokrasiye, cumhuriyete darbe vurmaya çalışanlar, emellerine ulaşamamışlar ve bozguna uğramışlardır. Milletimiz o gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her daim vurguladığı tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet şiarı etrafında imandan bir duvar örerek, hain FETÖ'nün alçak darbe girişimine ve uluslararası güçlerin büyük bir operasyonuna karşı çıkmış, kendi iradesine zincir vurulamayacağını dünyaya ilan etmiştir. 15 Temmuz 2016, artık vesayetçi zihniyetin ve temsilcilerinin milletçe bertaraf edildiği, aziz vatanımızın idaresinin milletin eliyle milletin liderine teslim edildiği tarihtir. O gece milletimiz 'Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir' diyen Türkiye Cumhuriyeti banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine sahip çıkmıştır. 'Yeter! Söz milletindir' diyen demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Adnan Menderes'in emanetine sahip çıkmıştır. O gece milletimiz vatan müdafaasında gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmıştır. Kahramanlık destanı yazmak, bu milletin işidir. Kelimelerimizin kifayetsiz kaldığı, Yüce Allah'ın ve Resul'ünün müjdelerine mazhar olan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. 15 Temmuz Destanı'na imzasını atan necip milletimize ve milletinin güçlü lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Çınar:  “15 Temmuz, Kutlu Bir Destandır”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 15 Temmuz Türk Milleti’nin canıyla, kanıyla yazdığı kutlu bir destandır. O gece hainler kaybetti, Milli İrade ve Milletimiz kazandı.” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.

Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Yüce Türk milleti ülkesine ve demokrasiye canını siper edip sahip çıkarak darbecilere geçit vermemiştir.

O gece millete, demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılmak istenen kanlı kalkışma aziz milletimizin sinesine çarparak bertaraf edilmiştir. Türk milleti o kara gecede darbecilere karşı gösterdiği direnişle hainlere boyun eğmeyerek tarihi bir destan yazmış, bu cennet toprakların hâkimi sadece millettir demiştir. Bizler 15 Temmuz’u unutturmayıp, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde o kahramanca karşı koyuşu gelecek nesillere aktarmalıyız.

Bizler, Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, bin yıllık şanlı bir tarihin mirasçılarıyız. Vatanımız söz konusuysa, bizler bir millet olmaktan da öte tek vücuduz. Bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize uzanan kirli eller karşısında tüm farklılıklarımıza rağmen tek yumruğuz.

Türk milleti tutulan demokrasi nöbetlerinde dünyaya; Türkiye’nin tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olduğunu göstermiştir. Şu bilinmelidir ki; bu ülkenin bayrağı yere düşmeyecek, ezan dinmeyecektir.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bu cennet vatan için canını feda eden şehitlerimizi şükranla anarken gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum.” dedi.

Han: “Tek yürek, tek yumruk olmuştur”

Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:“15 Temmuz 2016 tarihinde Şanlı Ordumuz içerisinde sinsice örgütlenmiş olan hain Fettullahçı  terör örgütü mensupları; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, hukuk devletine, vatandaşın huzur ve sükununu bozmaya yönelik  savaş uçakları, helikopter ve tanklarla kanlı  bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.Milletimizin üzerinde oynanan karanlık oyunlar insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir.Darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadelede  250 vatandaşımız şehit olurken 2301 vatandaşımız da gazi olmuştur.Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

15 Temmuz da siyasi görüşü ne olursa olsun vatandaşlarımız tek yürek, tek yumruk olmuştur.Bu ve buna benzer hain girişimlerin bir daha yaşanmaması için devletin her kademede gerekli önlemleri alması gerektiği gibi devam eden soruşturma ve kovuşturma aşamasında ki dosyalarında, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde hassasiyetle bir an evvel sonuçlandırılması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyetin de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.”Bu şiardan yola çıkarak milletin iradesi dışında hiçbir güç ülkemizi yönetemeyecektir.

Darbe girişimine karşı toplumun tüm kesimlerinin verdiği ortak demokratik tepki ve mücadele milletimizin şanlı direnişine verdiği destek asla unutulmayacaktır.

Bu  duygu ve düşüncelerle, bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini 15 Temmuz yıldönümünde lanetliyoruz. Şehitlerimizin, gazilerimizin ve bu darbe girişimine karşı canı pahasına milletimizin birlik ve beraberliği için göğsünü siper eden  vatandaşlarımızın adları tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır.

Koca: "Hiçbir güç dize getiremez"

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca mesajında: "15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin özgür iradesine, demokratik değerlerimize ve hukukun üstünlüğü ilkesine karşı hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur.Milletimiz ve devletimiz el ele vererek, demokrasimize yapılan hain saldırıyı bertaraf etmiştir. Geçtiğimiz yıllarda, birçok terör örgütünün işbirliği içerisinde, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne kastettiğini ayrıca ülkemizi sosyal ve ekonomik açıdan yıpratmaya çalıştığını üzülerek görmekteyiz. Ancak oldukça sancılı ve meşakkatli olan bu süreç, milletimizle devletimizin daha da kenetlenmesini sağlamıştır. Terör ve darbeden beslenen hastalıklı zihniyet hiçbir zaman unutmasın ki, milletiyle kenetlenmiş bir devleti, hiçbir güç dize getiremez.

Yargıyı, Türk Silahlı Kuvvetlerini, Emniyet Güçlerini ve devletin birçok kurumunu ele geçirmiş darbeci zihniyetin yok edilişini hep birlikte görmekteyiz. Bu konudaki özverili çalışmalarından dolayı devletimizi, sağduyulu davranışlarından dolayı da milletimizi tebrik ediyorum. Ülkemizin terör örgütlerine ve dış mihraklara karşı yürüttüğü varoluş mücadelesinde, her daim dimdik yanında duran milletimizle gurur duyuyor, darbe girişiminin karşısında duran ve milli iradenin yanında olan tüm vatandaşlarımızla iftihar ediyorum.

15 Temmuz; Türk milletinin tarihiyle, kültürüyle, değerleriyle olduğu kadar, devletiyle kurduğu güçlü bağın da sembolü olmuştur. 15 Temmuz'un unutulmasına, unutturulmasına ve bu ihanetin üzerinin kapatılmasına hiçbir surette izin verilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gelecek nesillerin, 15 Temmuz ruhunu ve bugünün anlamını en doğru şekilde öğrenmelerini sağlamamız gerektiğini de ifade etmek istiyorum.

15 Temmuz 2016 tarihini, ülkemizde hiç kimsenin darbe teşebbüsünde bulunmaya cesaret edememesinin, benzer bir ihaneti akıllarına dahi getirmemesinin bir sembolü olarak görüyorum.

Dün olduğu gibi yarın da, demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Güneş: “Darbelerin her zaman karşısındayız”

Deva Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, darbe girişiminin 5. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada: “Darbelerin her zaman karşısındayız” dedi.

Başkan Güneş’in mesajında şu ifadeler yer aldı, “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından planlanan ve Türkiye Cumhuriyetini hedef alan hain darbe girişiminin yıldönümünde darbenin karşısında duran, canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, ülkenin selameti için kendisini siper eden vatandaşlarımıza minnetlerimizi sunuyoruz. Biz darbelerin ve paralel yapılanmaların her zaman karşısındayız. 15 Temmuz 'da millet olarak hainler karşısında nasıl durulması gerektiğini bir kez daha gösterdiğimiz, teröre geçit vermediğimiz bir destandır.”

Sadıkoğlu: “15 Temmuz destanı yürekle yazıldı”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sadıkoğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 5. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye karşı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. O gece gösterdi ki ülkemizin geldiği noktada esaret altına alınması söz konusu değildir. Bundan sonra insanların hürriyetine kast etmek kolay olmayacaktır. Türk milleti yeri geldiğinde esaret altına alınmaktansa ölmeyi, vatanı için şehit olmayı tercih eder. Bunun en bariz örneği 15 Temmuz’da yaşanmıştır. Bugüne kadar yürekleri ile destan yazan milletimiz 15 Temmuz gecesi de canına, malına ve vatanına kasteden hain ve alçakça saldırıya karşı yüreğini ortaya koyarak darbe girişimini geri püskürtmüş, destanın yürekle yazıldığını göstermişti.”

Demokrasiyle birlikte ülke ekonomisinin de önünün açık olduğunu vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, “Ülkemiz geçmişinde yaşanan birçok darbeler ve darbe girişimleri dolayısıyla bugün geldiği noktaya geç ulaşmıştır. Artık darbeler ülkesi konumundan sıyrılan ülkemizde demokrasi mücadelemiz kararlılığımız ve azmimizle devam edecektir. Demokrasiyle birlikte ülkemizin ekonomisinin, üretiminin ve ihracatının önü açık olacaktır. İş dünyası olarak bizler, ülkemiz ve milletimiz için büyük bir azimle ve heyecanla çalışıyor, hedeflerimizi gerçekleştirmek adına mücadele ediyoruz. Üretiyoruz, ihracat gerçekleştiriyoruz, istihdama katkıda bulunuyoruz” dedi.

Başkan Sadıkoğlu, mesajını şu ifadelerle tamamladı; “15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yılında bir kez daha demokrasimize ve vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize teşekkür ederim. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle o kara gecede vatanı uğruna şehit düşen 251 vatandaşımızı rahmetle anıyor, gazilerimizi de minnetle yad ediyorum”

Evren: "Milli iradenin yanındayız"

Malatya Esnaf ve Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve TESKOMB Denetim Kurulu Üyesi Ali Evren yayınladığı mesajda: "15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz ve milletimiz tarihin en acı ve karanlık günlerinden birini yaşadı. FETÖ denilen ihanet şebekesi Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine ipotek koymak adına işgal girişiminde bulunmuştur." dedi.

Evren mesajından daha sonra şu ifadelere yer verdi: "İç ve dış güçler ne kadar birleşirse birleşsin, ülkemizi işgal edemediler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde verilen mücadele ile 15 Temmuz’da hainler bertaraf edildi ve milletimiz tanklara, toplara, uçaklara, bombalara karşı koyarak büyük bir zafer kazandı.

Esnaf ve sanatkârlar camiası olarak; her zaman devletimizden ve milletimizden yanayız, milli iradenin yanındayız, ülkemize ve demokrasimize her zaman sahip çıkacağız.

Vatan, bayrak ve ezan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum."

Özcan: "Tarihi bir mücadele verildi"

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özcan, "Milletçe önemli bir imtihan verdiğimiz 15 Temmuz bir milat olarak tarihimize geçti. O gün Türkiye'de kesintisiz demokrasinin başladığı tarihtir. O gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi çağrısı üzerine sokağa çıkan herkes omuz omuza tarihi bir mücadele verdi, bu milletin içine gizlenmiş, dışarıdan yönlendirilen vatan hainlerini temizledi" dedi.15 Temmuz’da milli iradesine sahip çıkan aziz milletimizin, hain darbe girişimine karşı şanlı tarihine yeni bir destan daha yazdığını belirten Başkan Özcan, mesajında şunları kaydetti:"15 Temmuz gecesi ipotekli kimlikler taşıyan hainlere, halkımız gerekli dersi verdi. Beyinleri yıkananlara, robot gibi yetişenlere, yabancı güçlerle kol kola girip vatanına ihanet edenlere karşı, milletimiz gerçek anlamıyla bir zafer kazanmıştır. Bu yönüyle 15 Temmuz, yurt dışındaki hesabın yurt içine uymayacağının en büyük ispatıdır. 15 Temmuz aynı zamanda dost ile düşmanın belli olduğu gecedir. Herkesin artık şunu çok iyi bilmesi ve idrak etmesi gerekiyor ki; Türk insanı can verir, şehit düşer, kendi iradesinin dışında bir iradeye boyun eğmez. Bu gerçeği öğrenemeyen, görmek istemeyenler de her defasında hezimet yaşamaya mahkumdur. Kadınlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz o gece bir kitle olmaktan çıkıp ’filler’ karşısındaki ’ebabil kuşları’ gibi hain darbecilere kan kusturdular. 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün millet iradesine, istiklal ve istikbalimize karşı gerçekleştirmek istediği hain darbe girişimine karşı cansiperane verilen mücadele aydınlık Türkiye’nin geleceğinde yeni bir sayfa açmıştır.”

Türk milleti olarak ne FETÖ ne de bunun gibi karanlık odaklara asla müsaade etmeyeceklerini dile getiren Özcan, “Bununla birlikte yine omuz omuza ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıma inancımızdan vazgeçmeyeceğiz. Tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, bu uğurda canlarını ortaya koyan yiğit gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Milli birlik ve beraberliğimizin bir nişanesi olan 15 Temmuz ruhunun nesiller boyu daim olmasını temenni ediyorum." dedi.

malatyahaber.com-Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız