SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16 Kişiyi Adliye Serbest Bıraktı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:43
16 Kişiyi Adliye Serbest Bıraktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da sahte rapor ve reçete yazdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 doktor ve sağlık görevlisinin adliyeye çıkarıldıkları bildirildi. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda ve 2011/11141 sayılı soruşturma kapsamında, 2009 ve 2010 yılları arasında, “(TCK.158) Nitelikli Dolandırıcılık ve (TCK.204) Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarına yönelik olarak bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan bu çalışmalar neticesinde; usulsüz reçete ve rapor düzenleyerek kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen; Malatya'da 12, Amasya'da 1, Ankara'da 1, Diyarbakır'da 1 ve Van'da 1 olmak üzere toplam 16 şahıs, gerçekleştirilen operasyon kapsamında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Haklarında adli işlem başlatılan söz konusu şahıslar, adli makamlara sevk edilmişlerdir” denildi.

Adliye verilen 16 şüpheli, Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdiler. 16 şüpheliden 5'i savcılıkça serbest bırakılırken, 11'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, 11 şüpheliyi serbest bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
İşlem süresi: 0.188 saniye