SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Sona Erdi

16. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

16. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Tolga Sağ konseri ile sona erdi. Festivale il dışından ve yurt dışından yüzlerce davetli katıldı.

Cumartesi günü başlayan 16. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin dün akşam kapanış programı gerçekleşti. 

Festivalin son gününe Arguvan Kaymakamı Seher Söyler, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Veli Ağbaba, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız katıldı. 

6 Şubat depremini hatırlatan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, “Adıyaman gibi Malatya’da depremde büyük yara aldı. Bizim şehirlerimizin yeniden toparlanıp ayağa kalkması gerekiyor. O nedenle sorumluluğumuzu farkındayız. Cumhuriyet Halk Partimizin diğer belediyelerinin desteği ile hızlı bir şekilde toparlanacağız. Arguvan’da türkülerin yaşaması, yaşatılması, binlerce insanın burada toplanması muhteşem bir görüntü. Veli Ağbaba’ya da teşekkür etmek istiyorum. Depremden sonra elini hiç Malatya’dan, Adıyaman’dan çekmedi.” Dedi. 

Festivalin son gününde önce Ahmet Turan Fırat, Alican Yaylagül, Grup Arguvan, Yılmaz Çelik, Sinan Güngör, Eymen Kulcu, Yunan sanatçı Stelyo Berber ve ekibi sahne aldı.

Festivalin kapanışını Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Tolga Sağ yaptı. Arguvan Nazım Hikmet Meydanı’nda toplanan onbinlerce davetli usta sanatçı Tolga Sağ’ın türküleri eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar eğlendi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız