SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek Meydanı'na 17 Kat Talebi Yine Geldi!..

0
Güncellendi - 2016-03-02 18:31:04
Kernek Meydanı'na 17 Kat Talebi Yine Geldi!..
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Mart ayı çalışmalarına Çarşamba günü yaptığı ilk oturumla başladı. Çoğu imar konularından oluşan maddelerin bazıları komisyonun raporu doğrultusunda kabul edilirken, bazıları da ertelendi. Meclisin en önemli gündem maddesini ise geçtiğimiz aylarda dosyasındaki bir takım eksiklikler nedeniyle ertelen Kernek Meydanı yanındaki 6 dekarlık arsaya istenen 17 kat imar izin talebi oluşturdu.

Battalgazi Belediye Meclisi, Başkan Selahattin Gürkan başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı. Gündemin en önemli maddesi,  Dernek Mahallesi 193 ada 35 No’lu parsele (Kernek Meydanı yanı- fotoğrafta)  istenen 17 kat (50 metre) yapılaşma izin talebi oldu.  Geçtiğimiz yılın son aylarında birçok kez Battalgazi Belediye Meclisi’nin gündemine gelen ancak her seferinde ertelenen söz konusu talep, dosyadaki eksiklikler nedeniyle ertelenmişti. Söz konusu talep, meclisin son toplantısında da gündeme geldi, bir kez daha imar komisyonuna havale edildi.

Mevcut imar planında 7 kat olmasına rağmen Kernek Şelale Parkı ve Meydanı yanında bulunan 6 dekarlık (6 bin metrekare) araziye, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasının ardından bir kez daha 17 kat (50 metre yükseklikte) yapılaşma izni isteniyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme sonucunda büyük oranda betona dönüştürülen,  suyuyla ilgili imajının geri planda kaldığı, üstelik bir de anlamsız bir yel değirmeninin konulmasıyla büyük zarar gören Kernek Meydanına,  böylesi bir yapılaşma izninin verilmesi durumunda Malatya için ifade ettiği tarihi anlamını yitireceği değerlendirilirken, Battalgazi Belediyesi’nin taleple ilgili kararı merakla bekleniyor.

Hatalı imar kararları emsal alındı

Battalgazi Belediye Meclisi’nde bir ‘gelenek’ haline gelen kat artış kararları meclis toplantısında da devam etti.

Yapılaşması büyük oranda 5 kat olarak tamamlayan, Uçbağlar Mahallesi 4485 ada 8 No’lu parselin (Eski tekel depolarının olduğu bölge), 10 kata çıkarılması, Çöşnük Mahallesi 4140 ada 1 No’lu parsel ile 4141 ada 1 No’lu parsellerin, aradan geçen yolun kaldırılıp parsellerin birleştirilmesi kaydıyla yine 5 kattan 10 kata çıkartılması maddeleri komisyonun onayı doğrultusunda kabul edildi.  Belediye Meclis Üyesi İmar Komisyonu Başkanı Nevzat Aslan, kat artışlarına gerekçe olarak, Malatya Belediye Meclisi’nin geçmişte bazı parseller için verdiği 8 -10 katlık artışların bu parsellere emsal olduğunu ifade etti.

Uçbağlar Mahallesinde bulunan bir parkın içinde 45 m2’lik bir alanın trafo tesis alanı olarak tahsisi, Eskimalatya  Karahan Mahallesinde 10 hektarlık alanda yapılacak olan 1/1000’lik uygulama imar planının, mevcut durum göz önüne alınarak hazırlanması, Bulgurlu Mahallesinde bulunan 4 parselde düzenleme ortaklık payı (DOP) değiştirilmeden bölgenin yeniden düzenlenmesi, Mevcut imar planında bitişik nizam 6 kat olan Akpınar Mahallesi 46 adada bulunan ve Blok nizam 8 kat olan 46 ada 1 nolu parselin bitişik nizam 6 kat talebi gibi konular da görüşülerek kabul edildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a2Pano01aaa6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Gariban (8 yıl önce)
    Yıldıztepe 200 mt arsama 27 kat istiyorum. :=)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 yıl önce)
    17 katlı yerine 27 kat da yapılabilir.Önemli olan bu yapılar bu alanlara uygun olabilirmi?Bu önemli.Yaptım oldu.Olmasın.Çünki Malatyada bunun çok örneği var.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 de güzel sayı
    0
    0
    Yanıtla
  • ZEKİ (8 yıl önce)
    BETON MALATYA
    0
    0
    Yanıtla
  • birol (8 yıl önce)
    mevcut malatya belediyesi betonla anılacak, betonla yad edilecek. yaptıkları tek şey beton.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (8 yıl önce)
    Arkadaşlar hangi kafayla hareket ediyorsunuz. sekizer kat iki blok yapılacağına tek blok 17 kat yapılması çok mantıklı. Kim bu projeyi düşünmüş ise çok mantıklı düşünmüş şehri yan yana betona boğacağına tek blok üzerine yapıp etrafı yeşil alan yapılması güzelim şehrimize güzide kanal boyuna çok şık bir mimari katmış olur. Kim yapıyorsa Allah yar ve yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asıl sen hangi kafayla hareket ediyorsun Japonya da mı yaşıyoruz bu kadar yüksek katlı binalar yapalım. Kentin tarihi ve mimari dokusunu hafızasını atardamarlarını bir kenara atıp yüksek yüksek binalar yapalım bir de bunu yeşil alan uyanıklığıyla gerçekleştirelim öyle mi? Kernek in biraz yukarisina toki nin yaptığı binalara bir bakın Malatya'nın bütün hava sirkülasyonunu kesti bu binada aynı sekıl zararlar verecek. 17 kat yap etrafta 4-5-6 katlı binaların arasında son derece çirkin bir görüntüyle yükselsin etrafında da küçük küçük yeşil adaciklari olsun. Hiç kimse kusura bakmasın Buna izin verenler de yapanlar da bunun vebalinden kurtulamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (8 yıl önce)
    Sayın Yetkliler;Kusura bakmayın ama Malatya ilinde imarla alakalı kararlar maalesef masada bilgisayarın başında verildiğinden Şehir geçmişten beri kaderi böyle olmalı galiba şehrin göbeğinde onyedi katada yiryedi katada ruhsat verirler.Zenginlere ait olduğundan çok yakında bu ruhsatta yakında çıkar.Benden duymuş olmayın !!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (8 yıl önce)
    Kesin Zeki'nin fikridir
    0
    0
    Yanıtla
  • alper a (8 yıl önce)
    Malatyanın önemli meydanlarından biri olan kernek meydanına 17 katlı talebin olması şehrin gelişimi ve görüntüsü bakımından kötüye gitmesinin aksine, eski görüntüsünün ortadan kalkması ve yapılacak yeni mimarinin meydana sınıf atlatacağı kanaatindeyim. Bir an önce ilgili ruhsatların verilmesi şehrin merkezindeki kötü görüntünün yapılan kanalboyu projesiyle birlikte bitirilmesi şehrimiz menfaatinedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çelik (8 yıl önce)
    saçmalık, adı geçen arsanın sol tarafı, şelalenin sol tarafındaki 30 civarında yer sakininin ne suçu var onlarda birleşip 17 kat versin o zaman emsallere baka baka şehri betona GÖMMEYİN EY YÖNETİCİLER..! bu işin AHİRETİ de var
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 yıl önce)
    yıldıztepe mah 4 kat olan imar planının 7 kata çıkarılmasını sayın selattin gürkan başkanın secim öncesi verdiyi söz yerine getirmesini istiyoruz mahalle sakinleri adına
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes KARA (8 yıl önce)
    Malatya zeminini ve deprem kuşağı olduğunu düşünmeden yapılan her türlü izin yarın burada olacak felaketin katillerini de şimdiden belirlemiş olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (8 yıl önce)
    17 yetmaz Malatya ya 27 katlı bina yakışır
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (8 yıl önce)
    Malatya'nın birinci derece deprem bölgesinde yüksek katlara müsade edilmemesi gerekir. Bir depremde bunun sonuçları çok ağır olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ercan (8 yıl önce)
    Bu alanda yapılacak çok katlı binaların siluetlerin bozulduğu ve kernek meydanının tarihi ve doğal karekterini bozacağı aşikar.Ayrıca çok katlı binaların insanların üzerinde psikolojik baskı yarattığı ve hatta davranış bozuklukları ortaya çıkardığı bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur.Belediyemizin böylesi isabetsiz projeleri hayata geçirmemesi gerekir.Şehrimizdeki yapı ve faaliyet yoğunluğu, gelecek kuşaklara bırakacağımız bu güzel yaşanabilir sosyal donatıyı ortadan kaldıramamasını sayın yerel yöneticilerimizden istirham ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (8 yıl önce)
    Emsal düşürülerek yüksek kat yapılabilir ...kesinlikle emsal düşürülmelidir yoksa yüksek yapılar insan psikolojisini etkiler ...emsal olarak malatya şartlarında 1 emsal yeterlidir bu olursa yüksek binalar sorun teşkil etmez ..yüksek binalara dar yollar bırakılmaz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan A (8 yıl önce)
    Yeşil alan şartıyla çok katlı binaların yapılmasına izin verilmelidir ve bence bu uygulama şehir genelinde uygulanmalıdır. Beş katlı dört apartman yerine yirmi katlı tek apartman yapılsa ve diğer üç apartman alanına yeşil alan yapılsa kötü mü olur? Hem araç parkı sorunu da çözülmüş olur. Yüksek kata karşı çıkanlar farkında olmadan daha fazla yapılaşmaya neden oluyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dediğiniz mantıklı ama Malatya'ya uygun değil. Örneğin istanbul için uygulanabilir. Malatya'da hem konut alanı hem de yeşil alan yapılacak kadar yer fazlasıyla mevcut yeterki şehrin büyüme potansiyeli dikkate alınarak planlaması doğru yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla