SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2017-01-05 03:06:21
Battalgazi Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, meclis üyelerinin huzur hakkı, geçici işçi vizelerinin belirlenmesi, denetim komisyonu üyelerinin seçimi gibi maddelerin yanı sıra imarla ilgili maddeler de görüşülerek karara bağlandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığındaki toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinden önce kısa bir açıklama yapan Başkan Gürkan, ülkedeki terör saldırılarını kınadı.  Gürkan, “Bu saldırılar karşısında birlik olacağız. Gerek 15 Temmuz’da, gerek 31 Aralık’ta, Allah milletimizin birlik ve beraberliğini bozmasın. Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi “Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız”. Başkada şansımız yoktur. Milletimizin değerleri, devletimizin değerleri bizim için birinci önceliktir. Bunun dışında düşünen hiç kimselere ne devlet fırsat verir, ne de onlara imkan tanır. Devletin göstermiş olduğu tevazuyu kimse zafiyet olarak algılamasın” dedi.

Orduzu Çınar Parka Galip Demirel ismi verildi

Başkan Gürkan bir başka toplantı nedeniyle salondan ayrılınca, meclise 2.Başkan Vekili Şule Özkan başkanlık etmeye başladı.

Orduzu Mahallesi’nde yapılan Çınar Parkın yeniden düzenlenmesi ile Çınar ismi korunarak ‘Galip Demirel Çınar Parkı’ isminin verilmesi gündem maddesi olarak görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemdeki bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, geçici işçi vizeleri,  meclis üyeleri huzur haklarının belirlenmesi ve kent konseyinin kurulmasına yönelik teklifleri içeren gündem maddeleri kabul edildi. Meclis toplantısında daha sonra, Zabıta memurlarına verilecek olan aylık maktu fazla çalışma ücretinin belirlenmesi ile ilgili gündem maddesi ise, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Denetim komisyonu üyeleri seçildi

Bir yıl boyunca görev yapacak Denetim Komisyonu üyeleri de yapılan gizli oyla belirlendi. Oylama sonucunda, Denetim Komisyonu’na Osman Şaşa, Hasan Demez, Tuncer Bulgurlu, Abdurrahman Kızıl ve Abuzer Altun seçildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısının 1 Şubat 2017 Çarşamba günü yapmayı kararlaştırdı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Rms (7 yıl önce)
    Ak partinin kuruluşundan bu yana karşılıksız hizmet eden biri olarak Osman bey, eczacı hasan bey gibi insanlara ihtiyaç var. Torpille veya akpartiyle alakası olmayan Seko başkan ve selo nun dostları kayısıcılar olsun yazık malatyaya. Battalgazi köyden ileri gidemez bu mantıkla. Yeni düzenlemelerle toplanan gelirleri , satıştan elde edilen gelirleri çiçek böcek ve anıt yaparak gidip yurt dışında harcayarak zaman geçiren bir başkan var
    0
    0
    Yanıtla
  • KML (7 yıl önce)
    Denetimde Osman şaşa nin yer alması iyi olmuş, işi hakkıyla bilen ve yapan bir üye
    0
    0
    Yanıtla