SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Yatırım Yapacağız"

0
Güncellendi - 2017-02-08 02:31:15
A- A+ PAYLAŞ

Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, iki milyona yakın üyeleriyle Malatya’ya ne gibi yatırımlar yapabileceklerini konuşup, tartışacaklarını ifade ederek, “23 cazibe merkezleri kapsamında Malatya’da var. Malatya için inşallah yapacağımız yatırımları yerel işadamlarımızla konuşacağız” dedi.

VALİYİ ZİYARET..

Vali Mustafa Toprak, Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Vali Toprak, Genel Başkan Ünsal ve beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Serdar Sönmez, Ahmet Bağdat, Malatya Şubesi İl Başkanı Soner Erdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Erdemir ve Amerika Malatyalılar Dernek Başkanı Rıza Ataş’ı makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Kendilerini kabullerinden dolayı Vali Toprak’a teşekkürlerini ileten Genel Başkan Ünsal geçen hafta içerisinde Diyarbakır’da Yatırım alanlarında incelemelerde bulunduklarını, Konfederasyon, üye federasyonlar ve dernekler hakkında bilgiler verdikten sonra  konfederasyon olarak Diyarbakır'da Diyarbakır’a ciddi bir yatırım hamlesi gerçekleştirme sözü verdiklerini, bu günde Malatya'ya da yapacakları bir toplantı ile açılacak olan şubelerinin tanıtımını yapacaklarını ve Malatya’da yapılacak yatırımlarla ilgili olarak da görüşmelerde bulunacaklarını ifade etti.

Genel Başkan Ünsal, Ayrıca referandum sürecinde de üzerlerine düşen görevi yerine getirmek amacıyla Malatya’da Sivil Dayanışma Platformu ile birlikte ve onların önderliğinde çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.

Vali Toprak’ da ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür edip,  yaptıkları çalışmaların hayırlı olmasını dileyerek, referandum sürecinde vatandaşlarımızın iyi bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini, bunun toplumun tüm katmanlarına ulaşılarak anlatılması gerektiğinin zorunluluğunu belirterek Toplumun içerisinden çıkan Sivil Toplum Örgütlerinin bu işi sahiplenmesinin ve bu aktarımlarda bulunmasının önemine değindi.

Vali Toprak, bir taraftan referandum öncesi, günü ve sonrası için, bir taraftan vatandaşın düşüncelerinin ve yaklaşımlarının net olarak sandığa yansıtılması için her türlü güvenlik tedbirini alma noktasında çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Diğer taraftan da Sivil Toplum Örgütlerinin mevcut Anayasa, yeni Anayasanın içerikleri ve neler getireceğinin topluma iyi bir şekilde anlatılması için alt yapısını ve katkılarını da sunacaklarını sözlerine ekledi.

Vali Toprak, “Yirmi üç ilin cazibe merkezi programına alınması sebebiyle iş dünyasının bu avantajlardan ve fırsatlardan yararlanmak üzere teşvik edilmesi ve yönlendirilmesi konusunda da bir görev üstlendiğinizi, misyon üstlendiğinizi ifade ettiniz, şüphesiz ki her bir il bizim için eşdeğerdir, ama bizde burada Malatya’da ilin Valisi olarak, burada ki huzur ve güven ortamı, iş yapma ortamı, altyapı ortamı, üretim ve üretim kültürü, yetişmiş eleman ve nitelikli iş gücü bulabilme, üretileni iyi bir şekilde pazarlama noktasında üretilen ürünleri ülkemizin diğer illerine veya dünyanın diğer ülkelerine gönderme noktasında Malatya’nın büyük avantajlar içerdiğini ve diğer illerden daha avantajlı olduğunu ifade etmek istiyorum.” diyerek yatırımlar konusunda da her türlü katkıyı kendilerine sunacaklarını belirtip çalışmalarında başarılar diledi.

TSO ZİYARETİ..

Ünsal, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret ederek, Malatya’da yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette konuşan BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, Malatya’yı önemsediklerini ifade ederek, Malatya’nın üstlendiği misyon açısından Doğu Bölgesi’nin önemli illerinden bir tanesi olduğunu belirtti.

“İŞ DÜNYASINA CİDDİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Ünsal, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sisteminin ikinci adımı olan referandum sürecine gelindiğine dikkat çekerek, “15 Temmuz işgal teşebbüsüyle beraber Türkiye’mizde hem siyasi hem ekonomik hem de teröre karşı mücadele konusunda ciddi bir politika gerçekleştirilmiştir. Biz iş dünyası, işin daha çok ticari, ekonomik kısmındayız. Bu süreçten sonra ülkemizin her noktasına yatırım yapmak, Türkiye’mizi daha çok kalkındırmak, daha çok ileri noktalara taşımak için kolları sıvadık. Çünkü ekonomi güçlü olmayan bir ülke, ne terörle ne de şer odaklarıyla asla ve asla mücadele edemez. Bu noktada iş dünyasına ciddi görevler düşüyor. Bizde iş dünyasının bir temsilcisi olarak bu misyonu üstlenmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“MALATYA’YI KALKINDIRMA ADINA NELER YAPABİLİRİZ BUNLARI GÖRÜŞÜYORUZ”

Malatya’nın coğrafi konumuna bakıldığında bir maden şehri olduğunu kaydeden Ünsal, Malatya’da genç nüfusun fazla olduğunu, bu kapsamda aktif ve çalışkan bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Ünsal, Malatya ziyaretinin kendileri için ilk açılımının yatırım olduğunu belirterek, şunları söyledi: “23 cazibe merkezleri kapsamında Malatya’da var. Malatya için inşallah yapacağımız yatırımları yerel işadamlarımızla konuşacağız. Valimizle teknik anlamda bir görüşme yaptık. TSO Başkanımızla da kapsamlı bir görüşme yapacağız. BİRKONFED olarak bünyemizde bulunan iki milyon işadamımızla Malatya’ya ne sağlayabiliriz, bu kenti kalkındırma, yeni istihdam alanları oluşturma noktasında neler yapabiliriz bunları konuşacağız.”

“MALATYA’DA MADEN OLANAKLARINI KULLANMAK İSTİYORUZ”

Ünsal, Malatya’ya ilk olarak eğitim noktasında yatırım yapmayı planladıklarını aktararak, “Malatya’da genç nüfus çok fazla ve eğitim noktasında çok istikrarlı bir şehir. Eğitim alanında yatırım yapacağız. Tabi ki Türkiye’nin en büyük ihracat ağını oluşturan madenlerdir. Malatya’daki maden olanaklarını nasıl kullanabiliriz bunu konuşacağız. Hemen hemen bütün ilçelerimizde maden yatağı var” dedi.

“ALTI İLİN KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ YAPACAĞIZ”

Ünsal, Türkiye’yi 2023 hedeflerine çok daha hızlı taşımak için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik politikasını desteklemek için iş dünyası olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Referandum süresinin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Ünsal, şunları ifade etti: “Türkiye’yi inşallah nisan ayı sonunda cumhurbaşkanlığı sistemine mutlulukla, zaferle geçmiş; artık ekonomik ve terör noktasında engellere takılmayan, daha çok kalkınan, üreten, gelişmekte olan ülkeler içerisinde en iyi çıtayı kazanan bir ülke olarak görmeyi arzuluyoruz. Hiçbir ekonomik manipülasyon, hiçbir saldırı bizim kararlılığımıza asla gölge düşüremez. İş dünyası olarak aksine bize yapılan saldırıdan daha büyük cesaret alarak vatanımızın, milletimizin, devletimizin arkasında sonuna kadar duracağız. Mart ayı itibariyle 61 ilimizde ‘anayasa takip çalışması’ yapılacak. Halkımız doğru ve akil kişiler tarafından bilgilendirilecek. BİRKONFED olarak bizde Ordu, Erzurum, Sivas, Kahramanmaraş, Batman ve Malatya’da koordinatörlük görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, işadamlarımızla, kanaat önderleriyle bir araya gelerek Malatya halkına anayasayı, gerekliliğini ve cumhurbaşkanlığı sistemini doğru insanlarla, doğru şekilde aktaracağız. Malatya’da bir sevgi seli oluşturup, gönül köprüsü kuracağız”

“İŞ DÜNYASININ EN ÖNEMLİ GÖREVLERİ ÜRETİM VE İSTİHDAMDIR”

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise “İş dünyasının bu süreçte en önemli görevlerinden biri üretim ve istihdamdır. Bu noktada iş dünyasına ciddi görevler düşüyor. Türkiye’nin geleceğini inşa etme noktasında, yeni Türkiye’nin inşasında iş dünyasına da ciddi görevler düşüyor” dedi.

“GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ORTAYA ÇIKACAK”

Erkoç, 15 Temmuz’da Türkiye’nin ciddi bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek, “İnşallah bu tür olayları bu ülke bir daha yaşamaz. Bu noktada ülkenin her zamankinden daha fazla birlikteliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Etrafımız ateş çemberi içeride ve dışarıdaki hainler her fırsatta ülkeyi parçalamak, bölmek için bir çaba içerisindeler. Biz bunu ancak birlik ve beraberlik duygusuyla, güçlü bir Türkiye’yle aşabiliriz. Referandumun cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte ülkenin güçlenmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Kişisel olarakta düşüncemiz açık ve net. Referandumun ülkenin önünü açacağını, ülkeyi daha ileri noktaya taşıyacağını ve güçlü bir Türkiye ortaya çıkacağı kanaatindeyiz. Bu sistem değişikliği değil, bir anayasa değişikliğidir. Bunu böyle görmek, anlatmak lazım. Bu anayasa değişikliğiyle güçlü bir Türkiye ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Malatyam için (7 yıl önce)
    İnşaallah Malatyamıza layık büyük projeler olur da memleketimiz hak ettiği yerlere gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (7 yıl önce)
    .Haber değeri yok.Orada Hasan çeleblde yüksek değerli ve oldukça yüksek potansiyeli olan demir yatakları var.Yıllardır orada duruyor.Uzaydan mı geldiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (7 yıl önce)
    malatya ya daha önce yapmış oldukları yatırımları söylesinler sonra hedef koysunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    BU ADAMLARIN GÖREVİ REFERANDUMDA İKTİDARA YARDIMCI OLMAK MI? BU NASIL BİR ÖRGÜT? BU MİSYONU KİM VERMİŞ BUNLARA? AMAÇLARI EKONOMİ VE YATIRIM MI? YOKSA SİYASET Mİ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (7 yıl önce)
    Bu konfederasyonu yeni duydum. 2 milyon üyelerinin olduğunu söylüyorlar. Amaçları Malatya'ya yatırım mı? yoksa, anketlerde dibe vurmuş AK PARTİ oylarını referandumda artırmak mı? Hemşehrilerim; Sn.Valimizi ziyarete gelen söz konusu yatırımcıların iş adamından çok siyasi söylemlerine dikkat ediniz. Bu numaraları yemeyiniz. Bu tür söylemlerle gelen insanlardan Malatya ya ve Malatyalıya bir fayda gelmez. Ayrıca, Malatya'nın özgür gazetesinin böyle bir tezgaha gelerek, okuyucusunu yanıltabilecek böyle haberlere yer vermemelidir. Haberi eleştirisel olarak vermesi daha doğru olacaktı. Sevgiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Akp referandum ne alaka? Dibe vurmak mı? Siz hangi gezegende yasıyorsunuz sonuçları goreceksınız beyefendı! Yapılacak yatırım ile referandumu aynı kefeye koymak yanlış bır dusuncedır! Bızde bunları yemiyoruz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Arkadas bu nasil kalkinmadir ki her sene yeni bir kalkinma plani aciklaniyor...Olmaz olsun boyle planlama..devletlerin uzun yillar surecek planlari olur gunu kurtarmak icin degil... Ey Malatya uyuma...Ulkemi seviyorum, bolunmesini, ozerklik gelmesini istemiyorum onun icin referandumda HAYIR HAYIR HAYIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (7 yıl önce)
    Dünyanın en büyük DEMİR MADENLERİ yataklarına sahip HASANÇELEBİ Beldesine DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ yapılacağı söyleniyordu ama bu yatırım bir türlü yapılamıyor. ERDEMİR'in HASANÇELEBİ'ye yapacağı DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ ne zaman yapılacak? ERDEMİR yatırımdan vazmı geçti, vazgeçti ise diğer yatırımcılara verilebilir mi? ERDEMİR'in yatırım yapması için önü açılacak mı? Yüzyıllık bir yatırım projesi denilen ve tamamlandığında doğrudan 2000, dolaylı yoldan 10000-15000 kişi istihdam edilecek, yıllık 5-10 Milyar Euro luk döviz kaybımız olmayacağı gibi 5-10 Milyar Euro luk döviz kazancımız olacak, Sanayimiz daha hızlı büyüyecek ve Karabük gibi bir Maden Şehri doğacak denilen HASANÇELEBİ DEMİR MADENLERİ Yatırım Projesi Ülkemize kazandırılacak mı? Sayın Valimizden ve Yöneticilerimizden destek bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sacit efe (7 yıl önce)
    Hep aynı hikaye,aynı nakarat la fontain masalları,kalkınma planlı karma ekonomik model ile olur,Çin ve Rusya Atatürk ün karma ekonomik modeli ile dünya devi oldu,liberalizm bitti anlayın ,bu sistemde bol bol yoksul üretirsiniz,zengin zümreler üretirsiniz.Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Vala 23 il cazıbe merkezi secıldı dıger iller yanlış anlamasın ama! Malatya dururken Van,a dıyarbakır a yatırım yapmak Bursa, Kocaeli dururken Yozgat a fabrıka yapmak gıbı bısey? Malatya her yönüyle yatırım yapılabılır sehır! Say say bıtmez!
    0
    0
    Yanıtla