SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"19 Mayıs Her Şeyin Temelidir"

0
Güncellendi - 2020-05-19 22:47:26
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 101.yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunuldu.

Atatürk Anıtına, CHP İl Başkanı Enver Kiraz tarafından çelenk sunumunda bulunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kapsamında milli ve dini bayramları eski heyecan ve coşkuyla omuz omuza sokakta kutlayamadıklarını ifade etti.

Kiraz, sosyal mesafeyi koruyarak, partililerle birlikte 19 Mayıs’ta Ata’nın huzurunda olduklarını kaydederek, “Bir an önce bugünlerin geçmesini temenni ediyoruz. Koronavirüs kapsamında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Şuanda birçok hastamız var, onlara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Önemli bir günde bir araya geldiklerini ifade eden Kiraz, “19 Mayıs, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlattığı gün. 19 Mayıs, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı meşalenin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaştığı gün. O gün atılmış olan o özgürlük ve bağımsızlık adımı bütün Türkiye’de Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri, Kuvayi Milliye hareketleriyle birleşerek, bütünleşerek bu ülkedeki bütün insanlar bir bütün olarak bu ülkenin bağımsızlığına katkı sunduğu önemli bir gündür. 19 Mayıs, her zaman söylüyoruz; her şeyin temelidir. 19 Mayıs, meclisimizin açılmasının temeli, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın, bağımsızlığımızım, özgürlüklere kavuşmamızın, demokrasimizin en önemlisi laik demokratik Türkiye Cumhuriyetimizin en temel taşıdır” dedi.

Kiraz, 19 Mayıs’ın aynı zamanda Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk gerçekten bu ülkeye her şeyi kazandıran büyük bir lider. 19 Mayıs’ın 101.yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü anladığımızı, onu andığımızı ifade etmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla, minnetle anıyoruz. Onun yakın silah arkadaşlarını, bugüne kadar vatanımızın bölünmez bütünlüğü, cumhuriyetimizin yaşaması için vermiş olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ diyerek, cumhuriyetimizi gençlerimize emanet etmiştir. Dolayısıyla onun gençlere güvendiği gibi bizde bugün gençlerimize sonuna kadar inanıyoruz, güveniyoruz. Bugün geldiğimiz noktada o gençler bayrağı devralacak ve ülkemizi daha uygar, çağdaş ve medeni bir yapıya mutlaka ulaştıracaklardır. Bütün gençlerimizin, Malatyalılarımızın, halkımızın 19 Mayıs bayramını yürekten kutluyoruz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız