SON DAKİKA
SON DEPREMLER

193 Bin Suriyeli Vatandaş Olmuş

193 Bin Suriyeli Vatandaş Olmuş
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de Suriyeli göçmenlere ilişkin son rakamlar açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk vatandaşlığı verilen Suriyeli sayısını duyurdu.

2011 yılında o gün Suriye’den 252 kişilik ilk sığınmacı kafilesi Hatay’ın Yayladağı sınırında tel örgüyü aşarak Türkiye’ye girmişti.

Hatay Valisinin, “ülkelerindeki baskıdan kurtulmak isteği” ile gelenlerin bir spor salonunda “geçici olarak misafir edildikleri” açıklamasını yapmasının üzerinden 11 yıl geçti.

KAÇ SURİYELİ TÜRKİYE VATANDAŞI OLDU?
Türkiye'de kaç Suriyeliye vatandaşlık verildiği  merak konusuydu. 2022 yılı itibariyle Türk vatandaşı olan Suriyeli göçmen sayısı açıklandı. Bakan Süleyman Soylu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"31 Aralık 2021 tarihine kadar 84 bin 152'si çocuk olmak üzere 193 bin 293 Suriyeli Türk vatandaşı oldu. Bunun içinde 2011 öncesi olanlar da var. Türkiye'de 700 binin üzerinde Suriyeli çocuk doğdu. 3 milyon 700 bin civarında Türkiye'de geçici koruma statüsünde Suriyeli var. 2011 yılından itibaren bunların hepsinin kaydı alındı. Gelir gelmez sağlık taramaları yapıldı, kamplara alındılar, Türkçe dahil tüm uyum çalışmaları başladı. Hem üretim hayatına, eğitim hayatına katılmalarında görüyoruz ki birkaç olayın dışında çok büyük bir toplumsal kırılmanın yaşanmadığı, büyük toplumsal olayların olmadığı bir durum var."

ensonhaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Ben güzel ülkemde yabancı istemiyorum. Onları güvenli bir şekilde kendi sınırları içinde bir yerlere gitmeleri gerekiyor. Yarın bunlar burada kalmaya devam ederlerse ülkenin nüfus dengelerini değiştirir kendi ülkemizde azınlık duruma düşeriz. Zaten bilinçli olarak çoğalıyor, doğum oranları artışı çok fazla. Buna bir çözüm bulmak lazım zaten nüfusumuzun en az yüzde 85 i istemiyor. O isteyen kesimi de anlamakta zorlanıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Referandum yapılmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Basri (2 yıl önce)
    Sayenizde bu suriyeliler bu topraklara sahip çıkacaklar ve sizi hain ilan edip kovacaklar kendi topraklarınızda siz mülteci gibi yaşayacaksınız yada bugün yaşadığınız Arap asimilasyonuna biyat edip Araplaşacaksınız.
    %86
    %14
    Yanıtla