SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Atama Hakkında Meclise Bilgi Verildi

0
Güncellendi - 2018-11-15 04:46:26
2 Atama Hakkında Meclise Bilgi Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında Kasım ayı çalışmalarına başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alındı. 63 Maddelik meclis gündem maddelerinden sadece 13’ü görüşülerek karara bağlanırken, geriye kalanlar bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi veya çalışma yapılmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

İller Bankası’nın Avrupa Birliği kaynaklarından Dünya Bankası aracılığı ile temin ettiği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne İller Bankası’nın Avrupa Birliği kaynaklarından Dünya Bankası aracılığı ile temin ettiği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Sürdürülebilir Şehir Planlama ve Yönetim Sistemlerini’nin finansmanı için Avro hibe kullanılması yönünde Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Cemal Nogay ve Mehmet Güner’in atama bilgisi verildi

Toplantıda,  Genel Sekreterliğe Cemal Nogay’ın, Özel Kalem Müdürlüğü’ne Yeşilyurt Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek Büyükşehir Belediyesi’ne danışman olarak getirilen Mehmet Güner’in atandığı bilgisi meclis üyeleriyle paylaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca yeni bir Daire Başkanlığı kadrosu da ihdas etti. Gerekçe kadro ihtiyacı olarak açıklandı.

“5 yıldır çığlığımızı duyan yok”

Öte yandan CHP Hekimhan Meclis Üyesi Hüseyin Akkaya, Çulhalı-Güvenç-Basak arasındaki 7 km’lik grup yolunun 5 yıldır yapılmadığını belirterek bu konuda önerge verdi. Önergesi hakkında söz alan CHP’li üye Hüseyin Akkaya, “5 yıldır söylememiz rağmen bu yol bir türlü yapılmıyor. Gerçekten burada bir çığlık var. Bu çığlığı her defasında dile getirmemize rağmen duyan yok. Her bir metrede bir çukurlar oluştu, Büyükşehir belediyesi gelip yolu sıyırdı. Şimdi toz-topraktan geçilmiyor. Bu yolu yapmak çok mu zor?” diye sordu.

Akkaya’ya yanıt veren Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs ise Büyükşehir Belediyesi’nin bütün kırsal mahallelere yol ve alt yapı hizmeti götürdüğünü, her yere yetişmenin zaman zaman mümkün olmadığını belirterek, ilgili dairenin bu konuyu bir kez daha incelemesini istedi.

MASKİ Genel Kurulu toplandı

MASKİ Genel Kurulu da toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı. Genel Kurul’un gündemindeki 2019 yılı Performans Programı Konusu, 2019 yılı Ücret Tarifeleri ve Tarifeler Değişikliği, 2019 Yılı Gelir –Gider Bütçesi, 2019 Yılı Yatırım Programı ve 2018 Yılı Yatırım Programı’nın revize edilmesi gibi konular komisyona havale edildi.

 “Belediyeler Birliği Meclisi Toplandı”

Belediyeler Birliği, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’ın başkanlığında toplandı. Geçen toplantıya ait karar özetinin okunmasının ardından, gündem maddeleri görüşülerek kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının ikinci oturumunu Cuma günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Küşlemeci (5 yıl önce)
    CHP li üyeler ne yapıyor hiç haber yok bu konuda
    0
    0
    Yanıtla