SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Ay İçinde Bitecek, İnşaata Başlanacak"

0
Güncellendi - 2018-08-05 04:01:11
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, 15 yılda Malatya’ya 5,2 Milyar TL Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yatırım yaptığını bildirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, Milletvekilleri Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ilçe Belediye Başkanları ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette Bakanlığın yatırımları ele alınırken, Kuzey Çevre Yolu, Havaalanı Yeni Terminali, yapımı devam eden ve yeni yatırım programına alınacak olan projeler ele alındı. Bakan Turhan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yeni Havaalanı Terminal Binası, Kuzey Çevre yolu,  şehrin ulaştırma ve alt yapı ile ilgili projelerin takipçisi olacağını söyledi.

Çalık, “Malatya’ya 2002 yılı sonuna kadar sadece 36 km bölünmüş yol yapıldığını hatırlatarak, ‘’2003-2017 yılları arasında ise 325 km bölünmüş yol yaptık. 2002’den önce Malatya’da toplam 714 km asfalt yol çalışması yapılmıştı, biz 15 yılda 4.087 km asfalt yol çalışması yaptık.’’ İfadelerini kullandı.

Çalık sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Malatya’nın dört bir tarafını bölünmüş yollarla, tünellerle, köprülerle birbirine bağladık. Güvenli ve hızlı ulaşımın önünü açtık.  Karahan Tüneli, Erkenek Tüneli, Çebiş ve Sarsap tünellerini inşa ettik. Pütürge Kubbe Dağı Tünel Projemiz, Doğanşehir ve Yazıhan İlçelerimizin asfaltları, İlçe bağlantı yollarımız yapılıyor.  Malatya’nın yol ağını genişletirken ulaşımda güvenlik ve kolaylık amacıyla altyapı ve iyileştirme çabalarına hız kesmeden devam ettik.

Malatya Havaalanı için yeni pist inşa ederek artan yolcu trafiğine cevap verir hale getirdik. Bu sayede 2002’de Malatya Havaalanının yolcu trafiği 87 bin iken 2017’de 886 bine yükseldi. Uçak trafiği 1.199’dan 7.195’e yükseldi. Malatya hava trafiği hızla artıyor, biz de yeni ve büyük bir terminal binası inşa ediyoruz.

Malatya’yı hızlı trenle de buluşturuyoruz. Sivas – Malatya – Elazığ – Diyarbakır hızlı tren hattı Türkiye’nin merkezi hatlarından biri olacak. Sivas – Malatya hattının proje aşaması tamamlanmak üzere 2 ay içinde bitirilecek ve ardından inşaatına başlanacak. Hayırlı uğurlu olsun.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyahmet (6 yıl önce)
    SELAHATTİN BASKAN YİNE BOYKOT ETMİS BU İS BİLMEZLERİ. ADAM GİBİ ADAM HELAL OLSUN GURKAN’a. ADAM BİLİYOR SİRF GUNDEMDE OLMAK İCİN BU CAY CORBA TOPLANTİLARİ YAPİYORLAR NENE HATUN A DA HELAL OLSUN MİLLETTEN OYLARİ TOPLADİLAR SİMDİ BÖYÜK ŞEHİRE MUSTAFA ŞAHİN İ NASİL GETİRECEGİZ DERDİNDELER
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (6 yıl önce)
    Nene hatun ulkenin genelinde yapilanlari dokturmus gene. Hele Malatyaya ne yaptiniz 10 senedir hizli tren 10 senedir kuzey cevre yolu 10 senedir T.Ozal viyadugu o da yamuk yumuk oldu ya 10 senedir trambusmu her ne haltsa ondan baska bir icraat gormedi bu memleket . Hoş onu da goturup yan yollara kurdular bizim zeka kupleri trafikte tın tın gidiyi ha bir de pembelisi var ha Nene hatun birak ya usandik artik senin hikayelerinden
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    battalgazi devlet hastanesi 5 yıldır bitecek, kuzey çevre yolu 15 yıldır yapılacak. 2 ay diyorlarsa en az 5 yıl bekleyeceksin malatya. 6 yıldızlı marka otel konforundaki elazığ şehir hastanesinin yapımı 1 yıl sürmedi. beklemek malatya'nın kaderi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (6 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Daha oy moy yok.... Reise var bunlara yok
    0
    0
    Yanıtla