SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Günde 50 bin 470 TL Ceza Kesildi

0
Güncellendi - 2017-11-02 20:18:43
2 Günde 50 bin 470 TL Ceza Kesildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürülüğü tarafından yapılan açıklamada, 2 günlük yoğunlaştırılmış denetimlerde bin 465 aracın kontrol edildiği ve 210 adet araç ve sürüsücüne 50 bin 470 TL para cezası kesildiği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Emniyet Genel Müdürlüğümüzce yapılan tespitler sonucunda cadde ve sokaklar üzerinde bulunan engelli vatandaşların araçlarını park etmeleri için ayrılmış engelli park yerlerinin hak sahibi olmayan kişiler tarafından kullanılması, yaya yolu ve geçitleri üzerinde araç sürücülerinin Yönetmelikte belirtilen haller dışında park etmesi nedeniyle, başta engelli ve diğer yaya trafiğinin olumsuz etkilendiği anlaşılmaktadır.

Yine şehirlerarası otobüslerin karıştıkları kazalar incelendiğinde gece meydana gelen kazaların yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana geldiği, kaza ve sonuçlarının ağır olduğu, ekseriyette kaza sonrası yaralanma ve ölümle sonuçlandığı görülmektedir.

Bu kapsamda İlimiz genelinde 28-29 Ekim 2017 günü yapılan özel denetimlerde;

Yapılan 2 günlük yoğunlaştırılmış denetimler sonucunda, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 61/1-O (Taşıt Yolu Üzerinde Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek), 61/1-N (Yaya yollarına park etmek) ve 49/3 (Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu taşıt sürücülerinin; taşıt kullanma sürelerine aykırı olarak taşıt kullanması ve kullandırılması) maddeleri ve diğer maddelere istinaden 1465 araç kontrol edilmiş ve bu maddeleri ihlal eden 210 adet araç ve sürücüsüne 50.470 TL Trafik İdari Para Cezası uygulanmış 6 araç trafikten men edilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk alanında denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir. "

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • kadir (6 yıl önce)
    Ya kimse kusura bakmasın herkes kurallara uymak mecburiyetinde burası uganda cumhuriyeti değil herkes istediği gibi araç kullanıyor kurallara uyan uok Ters yöne giren araçlar işin çabası bir düşünün ya çevre yolunda bile ters yöne giren araçlar var bu insanlıkmı yani benimde engelli aracım var hiç bir zaman kaldırıma park etmem ama engelli araç park yerindede hiç bir zaman için yer bulamıyorum çünkü buralara kafadan engelli insanlar park ediyor.kuralsız işkalcilere karşıyım bu kim olursa olsun bu sabah bile karşılaştım belediye otobüsü dönemiyor yanlış park yapan araç yüzünden yer emekliler park yanı taksi durağının orda.
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (6 yıl önce)
    millet şehrin göbeğinde kaldırıma park ediyor polis yanından geçip gidiyor sadece. denetimler daha da sıklaştırmalı araçlar anında çekilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (6 yıl önce)
    Malatya'da Avm, hastane veya herhangi bir oto park alanına gidin çapraz parklar, özürlü araç parkını işgal, 3 araçlık yere tek araç parkları, çıkışı kapatacak şekilde 2 sıra parklardan geçilmez. Sorumsuzluk, saygısızlık örneği. Birde marifetmiş gibi bunu savunanlar var.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmed (6 yıl önce)
    Binin milletin sırtına.bakalim nereye kadar taşiyacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Millete ceza kesmek değildir milleti mutlu etmektir mesele.böyle yönetim böyle liderlik olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    mimarsinan cad.de dukkanlar boş herşey kaldirimda kac para bu kaldirimlar bende alacam dukkana gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin g (6 yıl önce)
    Aç kalan kurtlar şehirlere kadar iner bu aralar belediyeler, zabitalalar,maliyeciler, polisler esnafin tepesinden inmiyor demek ki kasa boşaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    En hızlı ve en kestirme para kazandırma yöntemi..
    0
    0
    Yanıtla
  • atakan (6 yıl önce)
    BİRDE SÖZDE ESNAFLARA EL ATSALAR KEŞKE. DÜKKAN ÖNLERİNE EŞYA KOYUP DEVLETİN YOLUNA SAHİP ÇIKANLARADA CEZA YAZILMALIDIR. ÖZELLİKLE NİYAZİ MISRİ,AKPINAR,ÇEVREYOLU ALTINDA OLAN SÖZDE ESNAFLARA UYGULANMALI DENETİM.SAYGILAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Õcal (6 yıl önce)
    Bunun adi vicdansızlık ,başka birşey değil...
    0
    0
    Yanıtla