SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Hemzemin Geçide 138 Milyona Üst Geçit

3 Hemzemin Geçide 138 Milyona Üst Geçit
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, kentte bulunan 5 adet mevcut demiryolu hemzemin geçidinin yerine üst geçit yapıldığını ve böylelikle daha güvenli hale geldiğini ifade ederek, 2022 yılında da 3 adet alt-üst geçit yapılması planlandığını ve bu konuda ihale çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Tüfenkci konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hemzemin geçitler maalesef pek güvenilir değil ve böyle yerlerde zaman zaman kazalar da yaşanabiliyor. Bu kazaların önüne geçmek için ilimizde TCDD Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir çalışma yapıldı. Bu noktada Malatya-Çetinkaya demiryolu hattı üzerinde bulunan Töpsöğüt Mahallesi ile Yeşiltepe Mahallesi arasındaki hemzemin geçit gerçekten tehlike arz ediyordu. Bu bölgedeki hemzemin geçit kaldırılarak yerine bir üst geçit yapıldı. Araç geçişleri artık bu üst geçitten sağlanıyor. Bunun yanında yine aynı hat üzerinde başka bir hemzemin geçit daha kaldırıldı ve oraya da bir üst geçit yapıldı. Ayrıca Malatya-Diyarbakır hattı üzerinde bulunan ve Babuktu-Kiltepe ve sanayi geçişlerini sağlayan hemzemin geçit de tehlike arz ediyordu, bunun yerine de bir üst geçit yapıldı ve geçişler daha güvenilir hale geldi.Malatya-Diyarbakır hattı Kuzey Çevre Yolu üzerindeki hemzemin geçit ile Malatya-Çetinkaya hattı Güzelyurt-Hekimhan arasındaki hemzemin geçit ile birlikte toplam 5 adet hemzemin geçit yaklaşık 89 milyon TL maliyetle kaldırıldı ve yerine üst geçit yapıldı.  Böylelikle geçişler daha güvenli hale geldi. Ben Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Tüfenkci, 2022 yılında da 3 adet alt/üst geçit yapılması planlandığını ve bu konuda ihale çalışmalarına başlanıldığını kaydederek “Malatya-Çetinkaya demiryolu hattı üzerinde Kuzey Kuşak Yolunun devamı olan Samanköy’deki hemzemin geçidin yerine üst geçit yapılacak. Buranın ihalesi yapıldı. Bu yıl içerisinde inşaatına başlanarak tamamlanması hedefleniyor. Yine Malatya-Diyarbakır hattı üzerinde yer alan Hatunsuyu ve Hasırcı bölgelerindeki 2 adet hemzemin geçitler de kaldırılarak yerlerine çok plakalı koruge menfez yapılacak. Toplam proje bedeli 138 milyon TL. Malatyamıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • fatih (2 yıl önce)
    TSK lojmanları girişinde kavşak yapıldı, sabahları mesai giriş saatinde trenin geçiş saatlerinin çakışması ile trafik tıkanıyor. Sürücüler kavşak içindeki önceliği önemsemiyorlar. sürekli kaza oluyor. Bu bölgeyle ilgili düzenleme yapılırsa iyi olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cengiz (2 yıl önce)
    Battalgazi ilçesi Çolakoğlu Mahallesindeki geçitleri neden programa almıyorsunuz. yıllık onlarca kaza yaşanıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (2 yıl önce)
    ilimiz dahilinde bulunan demiryolu güzergahları buharlı tren teknolojisine uygun olarak 100 yıl önce zamanın imkan ve kabiliyetleri doğrultusunda kazma kürek ve alın teri ile inşa edilmiştir. gelin görünki 100 yıl sonra yaşanan bunca sanayi inkılaplarına rağmen aynı hat ve güzergah dahilinde hiçmi bir iyileştirme düşünülemez ! Daha ne kazalarara sebeb olunacak, daha ne canlar yitirilecek ki? demiryolu güzergah ve hatları değiştirilerek şehir dışına taşınıla ??? Malesef 5. sanayi devrimini yaşadığımız, Avrasya demiryollarının kesişim noktası Malatyamızdaki gerçek göz boyama makyaj tedbirlerinden başka da bir şey değil yazık ki yazık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kazım (2 yıl önce)
    İstasyonu ve demiryolunu şehir dışına taşımak gerekirken trilyonlarca para harcayıp üst geçit vs yapmak ben kadar doğru? Yük trenlerini gürültüleri ile birlikte şehirden geçirmek artık doğru değil. Ayrıca demiryolu şehir merkezinin gelişmesini, çevre yolu altının gelişimini olumsuz etkiliyor.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın vekillerim eski malatyadan Hasırcılar giderken demiryolu altında geçişte iki araç aynı ayna geçemiyorlar,aynı durum malatyadan hatunsuyuna giderken carmuzu çıkışında bulunan demiryolu altındaki karayolu geçişlerinde de bulunmaktadır,buraları büyük şehir olan ilimize yakışmıyor,küçük bir çalışma ile bu demiryolu altı karayolu taşıt geçişleri çift seride cikarilabilr.
    %65
    %35
    Yanıtla