SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Kayısı Paneli Gerçekleştirildi

2. Kayısı Paneli Gerçekleştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nce (MTÜ) kayısının mevcut durumu, karşılaştığı zorluklar ve gelecekteki potansiyelini ele almak amacıyla 2. Kayısı Panelini düzenledi. Etkinlik, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Turgut Özal Üniversitesi, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ziraat Fakültesi, Ticaret Borsası, ziraat odaları, üreticiler ve sanayiciler gibi çeşitli paydaşlar etkinlikte bir araya geldi. Kayısı üretimi, verimliliği, sektörün karşılaştığı sıkıntılar ve geleceği üzerine yapılan konuşmalar, kayısının endüstriyel bir ürün haline getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Malatya'nın kayısı ile özdeşleştiğini belirterek kayısının Malatya için çok büyük bir değer taşıdığını ifade etti. Ayrıca üniversitenin kayısı araştırmalarına büyük katkılar sağladığını, Ziraat Fakültesi'nde açılan yeni bölümlerin bu araştırmalara katkı sunduğunu ve bu alanda öğrenci yetiştirildiğini vurguladı. Erdem, üniversitenin tek başına yeterli olmayacağını, sektördeki paydaşlarla işbirliği içinde hareket ettiklerini söyledi.

Programda birer konuşma yapan, Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Bayındır, Prof. Dr. Hakan Yıldırım, Ziraat Mühendisi Şevket Fidan, Arş. Gör. Dr. İbrahim Kutlamış Kutsal ve Doç. Dr. Erçin Oksal ise kayısı hakkında çeşitli teknik bilgiler sundular.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız