SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu'nun Yeni Komutanı Göreve Başladı

2. Ordu'nun Yeni Komutanı Göreve Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Karargahı Malatya’da bulunan 2. Ordu'nun komutanlığına atanan  Korgeneral Metin Tokel görevine başladı.

Adana’da bulunan 6. Kolordu Komutanı olarak görev yaparken, Orgeneral Metin Gürak'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanmasıyla boşalan 2. Ordu Komutanlığı görevine atanan Korgeneral Metin Tokel Malatya’ya geldi.

2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Malatya Valisi Ersin Yazıcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. 

Vali Yazıcı, “2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

METİN TOKEL'İN ÖZGEÇMİŞİ..

Aslen Kocaelili olan Tokel, 1961 yılında Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde doğdu. 1983'te Kara Harp Okulunu, 1984'te Topçu ve Füze Okulunu bitirdi. 1995'te Kara Harp Akademisinden kurmay subay olarak mezun oldu.

2003'te topçu kurmay albay rütbesine terfi etti. Bu rütbede 2003-2006 arası Türkiye Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği askerî danışmanlığı, 2006-2011 arası Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muharebe Sahası Yönetim Sistemleri daire başkanlığı, 2011-2012 arası Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi komutanlığı yaptı.

2012 yılında tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede 2012-2014 arası 34. Hudut Tugayı komutanlığı, 2014-2015 arası Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi komutanlığı, 2015-2016 arası Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Lojistik Yönetim Başkanlığı yaptı.

2016'da 3. Piyade Tümeni komutanlığına atandı ve 2017 yılında tümgeneral rütbesine terfi etti. 2019'da NATO Müttefik Kara Komutanlığı Kurmay Başkanlığına atandı. 2021 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve 6. Kolordu ve Müşterek Özel Görev Kuvveti komutanlığına atandı. 2023 yılında 2. Ordu komutanlığına getirildi. Tokel, evli ve 3 çocuk babası.

malatyahaber.com- wikipedia.org

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız