SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. OSB'ye Açılacak MYO İhaleye Çıktı

0
Güncellendi - 2017-08-09 05:48:18
2. OSB'ye Açılacak MYO İhaleye Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) açacağı Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) kampüs inşaatında ihale süreci başlatıldı.

İnönü Üniversitesi’nin 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne kurmayı kararlaştırdığı OSB Meslek Yüksekokulu yapım ihalesi süreci başlatılarak, ihalenin 22 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirileceği ve yapım için yüklenici firmaya 650 gün süre verileceği kaydedildi.  Yapım sürecinde bir sıkıntı yaşanmaması halinde OSB MYO Eylül 2019’da açılacak.

OSB Meslek Yüksekokulu’nun, 2. Organize sanayi Bölgesi’nde İnönü Üniversitesi’ne eğitim amaçlı kullanılmak üzere verilen 30 bin 800 metrekarelik alan üzerine kurulacağı belirtilerek, OSB MYO’nun 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacağı, kampüsünün derslik, atölye, idari ve sosyal hizmetler olmak üzere 4 ayrı bloktan oluşacağı bildirildi.

FİZİKİ PLANINDA NELER VAR?

OSB MYO’nun Atölye Blok’unda 9 atölye, 13 laboratuardan oluşacağı ve 3 bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip olacağı, derslik blokunun 27 derslik, 2 teknik resim salonu, 6 bilgisayar laboratuarı olmak üzere 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacağı, İdari Blok’un 160 kişilik konferans salonu, 1 toplantı salonu, 12 idari ofis, 10 teknik personel ofisi, 47 akademik personel ofisi olmak üzere 3 bin metrekarelik alana sahip olacağı ve Sosyal Hizmetler Blok’unun da mutfak, kafeterya, kütüphane, mescit ve yemekhane olmak üzere bin 600 metrekarelik alana sahip olacağı kaydedildi.

PLANLANAN BÖLÜMLER…

OSB'demi MYO'da Bilgisayar Programcılığı, Elektrik, İnşaat Teknolojisi, Harita ve Kadastro,  İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi,  Makine, Maden, Tekstil Teknolojisi, Giyim ve Üretim, Moda Tasarımı Bölümlerinin açılacağı belirtildi.

Mevcut planlamanın bu şekilde olduğu, ancak Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nin beklenti ve ihtiyaçlarına göre yeni bölümlerin eklenebileceği ve eğitim alt yapısının yine beklenti ve ihtiyaçlara göre oluşturulacağı kaydedildi.

OBS Meslek Yüksekokulu’nda 3+1 eğitim modelinin uygulanacağı, 3 yarıyılının okulda, 1 yarı yılının ise sanayi uygulaması olarak gerçekleşeceği kaydedildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

2. OSB'ye yaptırılacak okulun maket görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatya lı Şemsettin. (7 yıl önce)
    Güzel bir proje.yalnız olması gereken bazı bölümler neden yok.Bir otomotiv neden yok? Büyük otomobil sevrisleri hep o taraftalar veya oralara taşınyolar.şehrin içindeki mevcut myo lar kapatılmalı ve yerleri yeşil alan olmalı dır.yani şehirde hiç myo kalmamalı. Yeşilyurt myo nun binasının bulunduğu özsan sanayii sitesi zaten komple kaldırılyor.Altay kışlasının olduğu yere çok büyük bir sanayii sitesi yapılyor.bütün sanayii siteleri hepsi oraya taşınacak.projesi hazırlanyor. 4 bin büyük işyeri yapılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • KAHRAMAN (7 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Ama uzak olması nedeniye ulaşıma nasıl çözüm gelecek. Akçadağ myo kontenjanı %60 gitmiyor. Türkiye genelinde şehre uzak myo'lar yavaş yavaş kapanırken bizimkiler kaynakları heba ediyor. 5 sene sonra meb'e devredersiniz. esnaf okumuş adam çalıştırmıyor bu çocuklara yazık edersiniz sayın rektörüm. Bilimsel bir anket yaptınızda mı osb ye okul açıyorsunuz? Bir şey yapacaksanız kampüse alında bu öğrencilerde sosyal aktivite görüp sosyalleşsin. Robot yetiştirmeyelim kültürlü sosyal disiplinler arası iletişim kuran öğrenciler yetiştirelim.
    0
    0
    Yanıtla