SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"20 Bin Konteynere Daha İhtiyacımız Var"

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya’da 5 bini esnaflara olmak üzere 20 bin konteynere ihtiyaç duyulduğunu belirti. Fendoğlu, şehirde esnafın lambasının cadde ve sokakları aydınlattığını ifade etti.

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, kentteki konteyner ihtiyacını ve esnafın durumunu gündeme getirdi.

Fendoğlu şunları söyledi:

“6 Şubat kahraman Maraş merkezli depreminde en büyük yıkım Hatay ve Malatya’da oldu. Malatya yıkık değil çökmüş bir şehir. Şehrin kalbi çarşıdır, çarşıyı bir an önce elbirliği ile ayağa kaldırmamız gereklidir. Ticaret olmadan hayat olmaz.

Bugün çarşıya baktığınız zaman ara sokakları ve ana cadde kapalıyken esnaf ve sanatkârın lambası yanıyor. 

Kış kapıda kiracıların geçici barınma sorunu çözmek zorundayız. Kiraya tutacak sağlam konut sayısı çok az, o yüzden kiralar da çok yüksek. 

5 bini esnaflarımız için, kiracılar da dahil edersek 20 bin konteynere daha ihtiyacımız var.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Serdar (5 ay önce)
    Esnafın ihtiyacı ne hikmetse bir türlü bitmiyor,dipsiz kuyu sanki.Varsa yoksa esnaf.Bunlar seçim manevraları,verin coşkuyu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap (5 ay önce)
    Ev yapın ev. Bu zavallılar soğukta nasıl konteyner da kalacak acaba? Sen 2 gün kal bakalım ondan konuş.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    Binlerce insan konteyner kentte kalıyor.hadi bunun yüzde 50 si hak sahibi desek geri kalan yüzde 50 si kiracı.. bu kiracılar ne olacak. Deprem bölgesinde neden sosyal konut projeleri yada talep alınmıyor ne kadar insan toki istiyor diye. Birisi kalkar havaalanını yenileyecek der, öbürü konteyner ihtiyacı var der,diğeri şehir hastanesi der.... Ev yok evvvv,Malatya'da ev yok duyuyormusunuz eyyyy siyasiler. Bu iş sadece hak sahipliği tokisi ile olmaz.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    İnsanlar çok mağdur olacak. Göreceksiniz.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • aras (5 ay önce)
    bu konuşma için çok erken.Ocak ayına gelinince söyleseydin yav.tam kış gelince söylemek daha ii.ama malatyalıya hak kardeşim.sen seçtin sen çekeceksin bu kadar basit.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Başarısızlığın itirafı. Ancak gerek yok yapmasınlar Malatya ya. Malatya hakediyor. Nasıl olsa %69 destek çantada keklik.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (5 ay önce)
    Konteynerda fatura derdim yok deyip sağlam evini kiraya verenlerin denetimi yapılsın.ayrica kendi payıma hakkımı helal etmiyorum böylelerine
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nur (5 ay önce)
    Tokilerdeyiz. Ev sahibi oğlumu evlendiriyorum Nisan ayında çıkın dedi. Şu an ev bulmak imkansız keşke bu konteyner talepleri bizim gibilere de olsa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bırak mahkemeye versin kiranı düzgün ve bankadan ödüyorsan elinden geleni ardına koymasın en az 2 yıl oturursun
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Kış kapıda mı kış içeri girdi oturma odasında oturuyor. Kürsüde bunları söylemek için geç kalınmadı mı kaç ay geçmiş.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Günaydın Günaydın Günaydın.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Evi sağlam olup artçılarda gitmek, yardım vs için konteyner işgal edenler var bunun denetimi yok mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sen öyle zannet Denetimi var hemde cok güzel kale kaymakamı sayın Mustafa Aksoy konteyner kent koordinatörü bu konuda çok titiz ve hiç göz açtırmıyor fırsat ilara helal olsun valla bir çalışan olarak ben şahidim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hacı (5 ay önce)
    "20 bin konteynere daha ihtiyacımız var.” demek açıklaması 6 şubattan beri tüm siyasilerin nasıl yattıklarının itirafı olmuş.... Kış gelince akıllarına gelmiş! Vekil bey birde "Malatya yıkık değil çökmüş bir şehir." demiş bizde elinize sağlık diyoruz bu sizlerin AKP-MHP nin eseridir.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • 44 malatya hekimanlı (5 ay önce)
    Adıyamanlılar yeter zekalarını birazda memleketleri olan adıyaman için harcasınlar
    %48
    %52
    Yanıtla