SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2023'te 'Tamam' Demişlerdi!. Kuzey Çevre Yolu İçin Yeni Tarih 2025..

2023'te 'Tamam' Demişlerdi!. Kuzey Çevre Yolu İçin Yeni Tarih 2025..
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'den sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, bakanla görüştüğü konular hakkında kamuoyuna açıklama yaptı. Tüfenkci'nin bir gün önce, müteahhidinin işi bıraktığı anlaşılan 'müteahhid değişikliği'ni duyurduğu Kuzey Çevre Yolu'yla ilgili olarak Babacan, Ocak ayından itibaren çalışmaların kaldığı yerden başlayacağını, yolun 2025 yılı itibarıyla tamamlanacağını söyledi.

Babacan'ın, bakan Uraloğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklaması şöyle:

"1- Deprem sonrası şehirde baş gösteren ve iyice yoğunlaşmış olan baz istasyonu ve sabit internet şebeke problemine dair hazırladığımız dosyamızı daha evvel Bakan Yardımcımız Ömer Fatih Sayan Bey'e verdiğimiz gibi Sayın Bakanımız'a da verdik. Kendileri doğrudan ilgili genel müdüre Malatya'daki şebeke sorununun giderilmesi noktasında talimatlarını verdi. Biz de süreci takip etmeye devam edeceğiz dedi.

2- Şehirde uzun zamandır yapımına devam edilen Kuzey Çevre Yolu projesinin bütün unsurları ve yan bağlantı yollarıyla tamamlanması noktasındaki hususları detaylıca konuştuk. Çalışmalar kaldığı yerden Ocak ayı itibariyle hızla başlayacak. Kuzey Çevre Yolu, bakanlığın öngörüsüne göre 2025 yılı itibarıyla bütün bağlantı yolları ve her donatısıyla tamamlanmış ve hizmete girmiş olacağını ifade etti.

3- Mevcut çevre yolu ile kuzey-güney hattındaki bağlantı yollarına ilişkin hususu da konuştuk. Şehrin trafiğinin, mevcut çevre yolu hattının rahatlatılması noktasında entegre bir bakışla yaklaşılıp kuzey ve güney hattında mevcut çevre yoluyla olan bağlantı hatlarının inşa edilmesi sağlanacağını söyledi.

4- 1.OSB ve 2.OSB bağlantı yolları ile çevre yolu arasındaki kavşakların yapılması ve bağlantı yollarının rahatlatılması projesini konuştuk. Bu noktada Karayolları Genel Müdürlüğü 3 alternatif öneri hazırladı; bunlar bakanlık uzmanları tarafından değerlendirilecek ve en kısa zamanda projelendirmenin sonrasında ihaleye çıkılacağını dile getirdi.

5- Geçtiğimiz ay sözleşmesi imzalanan Malatya Havalimanı Yeni Terminal binası kapsamında yıllık yolcu kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkacak olması dolayısıyla şehrin bu yükü taşıması için havalimanı ile şehir arasında yeni bazı bağlantı yollarının ve kavşakların yapılması talebimiz oldu. Bakanlık yetkilileri projesini çalışacağını belirtti.

6- Belki şehir için en büyük müjde anlamına gelebilecek madde olarak; Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin Sivas'tan Malatya'ya, sonrasında da diğer doğu vilayetlerine uzatılması konusunu detaylı konuştuk. Bu kapsamda TCDD Genel Müdürlüğü'nden aldığımız bütün bilgileri Sayın Bakanımız'a aktardık, kendisi de bizimle son durumu paylaştı. 92 km'lik Sivas-Çetinkaya ve 132 km'lik Çetinkaya-Malatya olmak üzere toplamda 224 kilometrelik bir hat olarak projelendirme safhası tamamlandı. Şimdi bütçe ve ödenek meselesi bağlamında 2024 yatırım programına alınması hususu önümüzde duruyor. Bunun için de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı üzerinden süreci takip edeceğiz dedi.

Şehrimiz için gösterdikleri hassasiyetler için sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkürlerimle."

AKP'nin eski milletvekili Öznur Çalık, geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı açıklamada, Kuzey Çevre Yolu'nun 2023'te tamamlanacağını söylemişti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 ay önce)
    AKP nin temel polititkası budur. Neden anlamıyorsunuz. 2023 te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girilecekti. Şu anda 21. sırada. Tutmadı. Kişi başına gelir 25 bin dolar hedefi vardı. Şu anda 9 bin 961 dolar. Tutmadı. Yıllık ihracat hedefi 500 milyar dolardı. Şu anda 231 milyar dolardı. Tutmadı. Enflasyonda hedef tek haneye inmekti. Şu anda %84,4. Tutmadı. (Enag'a göre %170,7) İşsizlikte hedef %5 ti. Şu anda %9,6 oldu. Tutmadı. (Tüik e göre) 3 Adet nükleer santral bitirilecekti, sadece birinin inşası hala sürüyor. Doktor sayısının 120 binden 200 bine çıkarılması hedeflenmişti, bugün 144 bin. 2023 te yerli uçağımız uçacaktı, ancak hala uçamadı. Kendi uzay aracımız ile aya sert iniş yapacaktık, haber yok. Kısacası yaz yaz bitmez. AKP nin bu yalan ve kandırmaca ploitikası tutuyor mu, evet tutuyor. 2023 olmadı, hedefi 2053 e atıyor, olmadı 2071 e atıyor. Ne yazık ki halkta buna inanıyor. Asgari ücretliye %49 zam verirken, tüm vergilere yeniden değerleme adı altında %58,46 zam getiriyor. Peki aradaki fark ne olacak. Tabiki halkı fakirleştirecek.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Berk (4 ay önce)
    Sayin babacan antep 15 kat bizden büyük masallah fatma hnma şahinbey ve şehitkamil belediye başkanlarını çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum bir malatyali olarak bizim belediye başkanları ve vekiller nerde antepe.sehir hastanesi yapılmış bizim 5 kati
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Ne gerek var. Bitirmeyin eskiden çevre yolu mu vardı? şükredin şükretmezseniz Allah size ceza verir. Reisi başımızdan alır. Bakın suriyeye orda çevre yolu yok neden? Çünkü savaş var. Suriye gibi mi olalım? Onlar gibi olacağımıza, çevre yolumuz olmayıversin.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • orhan ince (4 ay önce)
    en son hükümet tarafından açılışı yapılmıştı seçimlerden önce neyse 2025 te gelir bakalım yıllardır bekliyoruz bu kaçıncı mutahit değişmesi arkadaş ihale verilirken sözleşme yapılıyor yapamayacak neden ihale veriliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (4 ay önce)
    Söylemeden edemeyeceğim kıymetli hemşerilerim, bir insan kendi bekâsını memleketinin, şehrinin bekâsı üstünde tutarsa, memlekete değil kendi menfaatine hizmet edecek temsilciler seçmeyi yeğler, kimseyi şahsen tenkit etmeyin çünkü bile bile tüm siyasi aktörleri bir şekilde biz seçtik. Bunlar bizim aynamız vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (4 ay önce)
    Gerçi Malatya artık nüfus olarak Malatya'lıların değil de, AKP iktidarlarının batıyı geçtim Karadeniz illerine, diğer illere yaptığı hizmetlerini keşfetmek için, sayın AKP li Belediye başkanlarımız bir memleket turu düzenlesin hem parti yararına olur, millet bir gezsin görsün hem böylece bir nebze deprem travmasını atmış olur hemde gözü açılır fenamı. Siyasiler depremi bahane etmesin öncesinde de böyleydi zaten kimse cepte olanı cezbetmeye çalışmaz anlayana sevgili hemşerilerim vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MURAT GECKİL (4 ay önce)
    Sabır müslüman kardeşlerim yaparsa ak parti yapar. Dünyanın süper gücü olmak üzereyiz tüm dış güçler bizi mahvetmek için uğraşıyor kolay değil yedi düvele karşı savaşmak. Uçak araba yaptık yol yaptık kolay değil nerden nereye. Asgari ücretli rahatlıkla avrupa turu pardon balkan turu pardon antalya pardon köyüne gidip gezebilir seviyeye geldi. Çevre yolu 10 yıl saptı bitiriliş tarihi bi 10 yıl daha sabretseniz ölmezsiniz. Sabır dua
    %72
    %28
    Yanıtla
  • alko (4 ay önce)
    Bir şehir bir halk bu kadar mı aşağılanır!! İnsan içine çıkamayacaklar, nasıl oluyor da utanmadan sıkılmadan aramızda gezer? Bu memleket bu kadar mı kör olur sağır olur? Bu şehir bu kadar mı mazoşist olur? Bu nasıl bir psikolojik rahatsızlık? Bir şehir isteyerek ve bilerek geri bırakılıyor. Bir şehrin varlıkları göz göre göre bir kesme terk ediliyor. Söylenecek söz yok artık! Kendimiz söyleyip kendimiz dinliyoruz. Kısır döngü içerisindeyiz. Psikolojik olarak yerle yeksan olmuş durumdayız. Ne haliniz varsa görün beter olun!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (4 ay önce)
    Valla bu şekilde olursa kırgınız 2 yıl çok erken biz 2071'de tamamlanmasını istiyoruz Malazgirt savaşının 100.yılında şu an için malatya'nın yola ihtiyacı yoktur herkes memnun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • doğrucu (4 ay önce)
    aceleleri yok Allahın günü çok yavaş yavaş sindire sindire olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (4 ay önce)
    Malatyam şaşırtmıyor devamkeee
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Misto (4 ay önce)
    İki gidiş iki geliş çevre yolu şuna köy yolu deseniz dahada inandırıcı olur 2028 seçimlerine yetişir bu yol ancak o zamanda o iki şeritli yol kaldırmaz uyumaya devam
    %91
    %9
    Yanıtla
  • aşkım_44 (4 ay önce)
    kuzey çevre yolu 2023 te teslimdi 2025 oldu... havalimanı terminal binası 2023 teslimdi oda 2025 oldu bu gidişler 2025 te olmaz 2028 milletvekili seçimine yetişir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • yıldırım (4 ay önce)
    her milletvekili bakanla resim vermeyi çok seviyor üç gün önce sayın bakanla bülent tüfekçi resim vermişti şimdide Abdurrahman Babacan diğer vekiiler ne zaman resim verecek.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yılmaz Gündoğdu (4 ay önce)
    Beceriksizligin bir sınırı var o sınırı Malatya yöneticilerinde göremiyorum hiç bir proje 10 yıldan önce bitmiyor burası Karadeniz Bölgesi değil yalan söylerken utanma duygusu yitirilmiş
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Çırmıktı44 (4 ay önce)
    Söz konusu malatya olunca sıkıntı yok 2030 da olur sorun yok nede olsa herseçim Banko alıyorsunuz neden bitirilsinki
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Fetth (4 ay önce)
    Pek inandırıcı gelmedi 2025.çünkü 15 yıldır yapılıyor.yani bi 10 yıl daha sürer.yani biz 2035 e razıyız.yeterki yapılsın.Dua edelim.çünkü sahipsiz Malatya nın dua dan başka kimsesi yok gerçekten.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 ay önce)
    Sayın vekilimiz neden Bülent beyle gitmedi de ayrı ayrı gidiyorlar. Birlikten kuvvet doğar derler.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • güldürmeyin ,ne kuvvet varki voltranı oluştursunlar.
    %67
    %33
    Yanıtla