SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2023'ün Sonunda Büyük Kısmının Bitirilmesini Planlıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Hulusi Şahin, çalışmaların devam ettiği Güney Kuşak Yolu’nda inceleme gezisinde bulundular. 

İnceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Hulusi Şahin’e, Büyükşehir Genel Sekreteri Cemal Noğay, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilgili şube müdürleri de eşlik ettiler. 

Güney Kuşak Yolu çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Güney Kuşak Yolumuz, Beydağı Kentsel Dönüşüm alanımızın bulunduğu bölgedeyiz. Bu alanda yaklaşık 923 konut ve 38 iş yeri çalışmamız devam ediyor. Aynı zamanda da 50 metre genişliğindeki yine Derme kanalımızın da içinde bulunduğu bir yolumuz var. Güney Kuşak Yolumuz Çöşnük Kavşağı’nda başlayarak, Adıyaman yoluna kadar devam ediyor. Yaklaşık 6 kilometrelik kısmında zeminde tesviye ve hafriyat kaldırma çalışmalarımız var. Ocak ayında büyük bir kısmını tamamlamış olacağız. Derme Kanalı çalışmalarına başlamış olacağız. Yılsonuna kadar da alt yapı, kanalizasyon, içme suyu ve diğer çalışmaları tamamlayıp asfalt çalışmalarına yetiştirmiş olacağız” dedi.

Malatya’da ulaşım ve trafik sorununun çözümü noktasında yeni yollar, bulvarlar ve kavşak düzenlemeleri yaptıklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Yol medeniyettir. Malatya hakikaten tek arterli ve tek akslı uluslararası, şehirlerarası bir yolla ve şehir içi tek aksa hapsedilmişti. Bu da trafikte önemli bir sıkışıklığı da beraberinde getiriyordu. 2019 yılında yaptığımız alan araştırmasında Malatya’nın birinci sorunu %87,5 trafik ve ulaşım sorunu olarak çıktı. O dönemde kayıtlı araç sayısı 120 bin civarındaydı. Şimdi ise 210 bin kayıtlı araç bulunuyor. Şimdiki kayıtlı araç sayısı ile o dönemdeki yola hapsolsaydık şu anda Malatya’da trafik felç olmuştu. Biz öncelikle Anayurt Bulvarı, Danişmend Gazi Bulvarı, Alp Er Tunga Bulvarı’yla mevcut aksı hafifletip, akabinde de bir taraftan Kuzey Kuşak Yolu bir taraftan da Güney Kuşak Yolu çalışmaları, Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve Ulaştırma Bakanlığımızla Kuzey Çevre Yolu çalışmaları başlatıldı. Kuzey Kuşak Yolu ihalesi yapıldı. Önümüzdeki Haziran ayında Kuzey Kuşak Yolu’nu Elazığ yolundan Sivas yoluna bağlayarak, hem mevcut Kuzey Çevre Yolunun yükünü hafifletmek noktasında hem de Malatya trafiğinin rahatlatılması noktasında Kuzey Kuşak Yolu’nun faaliyete geçirilmesi planlandı. 

Güney Kuşak Yolu’nda sert kaya ve mermer olan bu zeminde yapılan kontrollü patlatmalarla hafriyatının çıkarılıp, yol aksına uygun bir hale getiriliyor. Akabinde ise Derme kanalının ortaya alınarak, hem bir görsel güzellik anlamında hem de yaklaşık 50 metre genişliğinde iki tarafı yol olarak açılacaktır. 2023 yılının sonunda büyük bir kısmının bitirilmesini planlamaktayız. Bildiğiniz gibi bu kentsel dönüşüm uzun yıllardan beri bir türlü bitirilememişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşme muhacereti içerisinde buradaki binaların bir an evvel yapılarak, insan yaşamına uygun olması formatında ve yatay mimarinin esas alınması noktasına 923’ü konut, 38’i de iş yeri olmak üzere çalışmalar yapıldı. Çalışmalar bitti, inşallah Mayıs ayı gibi hak sahiplerine teslim edilmesi, yol akslarının açılması ve kanalın da ortaya alınması Malatya’da hem bir görsel güzellik anlamında hem de ulaşımın rahat ve güvenli olması anlamında önemli bir katkı sağlayacaktır. Ben bu çalışmalardan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlıklarımıza, ilgili firmaya, mesai arkadaşlarıma Malatya halkı adına teşekkür etmeyi de bir borç biliyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Malatya Valisi Hulusi Şahin Güney Kuşak Yolu çalışmasıyla yeni bir yaşam alanı kazandırıldığını söyleyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibiyle beraber, Malatya’nın iki büyük sorununa çözüm noktasında büyük hizmet sağlayacak olan çalışmaları birlikte gezme fırsatı bulduk. Bu iki sorunun biri trafik, ikincisi de bizim deprem gerçeğine karşı bina mutlaka stoğumuzun yenilenmesi konusudur. Aslında buradaki çalışmalar ikisine birden hizmet ediyor. Hem trafik yönünden yeni bir aks üretiyor, yani tarihi Battalgazi ve tarihi Yeşilyurt ilçelerimizin merkezlerini Beydağı eteklerinden bağlıyor. Yeni bir aks kazanılıyor, yeni bir yaşam alanı kazanılıyor. Aynı zamanda da büyük bir kentsel dönüşüm, burada Beydağı ve Yamaç mahallelerimizde yürüyor ve bu yol aynı zamanda onlara da hizmet ediyor. Bu manada iki çok önemli meselemiz üzerinde en çok emek vermemiz gereken biri trafik diğeri de yapı stoğunun yenilenmesi konusunda çok önemli çalışmaları bu bölgede görüyoruz. Çalışmalar tamamlandığında trafik konusunda da bir rahatlama sağlayacağız. Yapı stoğunun yenilenmesinde de burada yapılanların yanı sıra vatandaşlarımızın da kendi binalarının yenilenmesi konusunda çaba göstermesi lazım. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Cenk (1 yıl önce)
    Büyük bir hızla bitirmeye çalıştınız bu Güney Kuşak yolunun durumu da daha önce açmış olduğunuz Kuzey Kuşak yolu gibi olmaz umarım. Malum Kuzey Kuşak yolunun Şehir Mezarlığının yanından devam eden kısmının hali ortada asfalt çökmeden dolayı dalga dalga oldu. İnşallah Büyükşehir Belediyemizin içerisinden o yolla ilgilenecek bir Babayiğit' te çıkar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kanal (1 yıl önce)
    Tamam iyi hoş ta o patlattığınız dinamitler ile biz aylardır 5 şiddetinde depremi yaşıyoruz.çocuklarımız uykudan korkarak uyanıyorlar.evlerin temeli sallanıyor ve allah korusun bi depremde yıkılacak kadar hasar gördü zaten dinamit yüzünden.peki şu an bu dinamit yüzünden allah korusun bi ev çökse bunun hesabını kim verecek.aylardır şikayet etmediğimiz yer kalmadı ama maalesef derdimizi kimseye anlatamadık.anlatmak için illa bi ev çöker onlarca insan göçükte kalınca durdururlar bu saçmalığı.şehrin göbeğinde dinamit patlatmak akıl işi değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş 44 (1 yıl önce)
    Adamlar arı gibi çalışıyorlar resmen dağa dolgu açar gibi oyuyorlar allah kolaylık versin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hasan Duran (1 yıl önce)
    Her sabah bu güzergahtan işe gidip geliyorum. Gerçekten yağmurda bile durmayan yoğun bir çalışma temposu görüyorum. Çalışmada yer alan tüm emekçi kardeşlerime Allah kolaylık versin. Buraya böyle bir yol gerekliydi zaten. Kanal yolu bu haliyle bile çok işlek kullanıma sahip. Yeni yol tamamlanınca şehrimize güzel bir alternatif yol kazandırılmış olacak. Yalnız başkanımızdan ricamız bisiklet yolu da mutlaka eklensin ve özellikle kavşaklardaki rampalar düzeltilsin. Güzel havalarda fosil yakıtlı araçlar yerine bisikletle işe gidip gelmeyi düşünenlere büyük kolaylık olur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ABDULVAHAP (1 yıl önce)
    Seçime kadar vaatler...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Şehrin batı tarafı girişinde, Maski 'nin güneyinden başlayarak, Beylerderesinin üzerinden yeni bir viyadükle doğuya doğru güney tarafından bu kuşak yolla birleştirilebilir, bu sayede organize ( havalanı ) kavşağına ve mevcut şuanki çevre yoluna girilmeden şehiriçi trafiği rahatlar ve uzun yıllar trafik sorunu olmaz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Peki bu harfiyatları getirip döktüğünüz yerdeki 10 yıla yakındır güya açmaya çalıştığınız ilk TOKİ'den tecde yoluna başladığınız yol ne durumda kıymetli başkan? Harfiyatı döktüğünüz alanı inşAllah o hali ile bırakmazsınız. Bu harfiyatlar yüzünden yavuz selim mahallesine çıkan ana yolda deforme oldu kıymetli başkan... Zaten eski tokiye bakan yok millet size bu sefer gereken cevabı verir umarım. Varınız yokunuz zaten Tecde, Fahri Kayahan ve civarları... Eşit olun eşit bu dünyanın ahiretide var.
    %86
    %14
    Yanıtla