Geleneksel Türk tiyatrosu ve kukla sanatçısı Mehmet Ali Karataş, "Kukla sanatı uygun bir hızda bu amaçlara doğru ilerliyor" dedi.
21 Mart Dünya Kukla Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kukla sanatının önemini dile getiren geleneksel Türk tiyatrosu ve kukla sanatçısı Mehmet Ali Karataş, "Kararlı bir hareketle gazeteleri bir kenara bırakıyoruz, haber programlarını kapatıyor, sanat ve kardeşliğin şerefine bugün şenlik günü, Dünya Kukla Günü'nü kutluyoruz. Kukla sanatı uygun bir hızda bu amaçlara doğru ilerliyor. Bir karakteri her hareketlendirdiğimizde bir bağımsızlık bildirgesi imzalıyoruz. Söz ve resim sanatının, yorumların ve anlatımların asi çocuğu kukla mutluluk yerine masumiyete bağlılığı güçlendirir" dedi. Karataş, kukla sanatının yeni nesillere daha iyi anlatılması gerektiğini kaydetti.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.