SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acilen Transfer Yapmamız Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2017-08-15 05:56:32
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Sezona 3 puanla başlamak güzel. Ama şunu da çok samimiyetle söylemek lazım; bu karşılaşma, alınan bu galibiyet bizi kesinlikle bazı gerçekleri görmekten alıkoyamayacak. Bu transferleri acilen yapmamız gerekiyor. Belli mevkilerdeki oyuncu kalitesini yükseltmemiz gerekiyor. Bunları bir an önce yapıp, daha kaliteli bir kadroyla, daha iyi bir futbol oynamamız gerekiyor” dedi.

Maç sonrası galibiyet sevincini kulüp başkanı Adil Gevrek ile kucaklaşarak paylaşan ve daha sonra basın toplantısında maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlam, “Bugünkü karşılaşmanın bizim için birçok açıdan önemi vardı. Öncelikle çok uzun yıllar sonra yeniden Süper Lig’de mücadele etmeye başlayan Evkur Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’deki ilk karşılaşması, o yüzden sezona iyi başlamak gerekiyordu. Kendi sahamızda oynadığımız karşılaşmayı iyi değerlendirmek gerekiyordu. 3 puanla başlamak tabi camianın, taraftarın moralini, motivasyonunu üst seviyeye çıkaracaktı. Bir başka önemli nokta Malatyaspor’un geçmişine tanıklık etmiş, yıllardır burada rakipleriyle Evkur Yeni Malatyaspor’u ağırlamış İnönü’nü Stadı’nın da belki kapanış maçıydı. İnşallah bu konuyu da belirtelim. O yüzden buraya güzel bir veda yakışırdı, bizde onu yaptık” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, sezona galibiyetle başladıklarını ancak hala eksiklerinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sezona 3 puanla başlamak güzel. Ama şunu da çok samimiyetle söylemek lazım; bu karşılaşma, alınan bu galibiyet bizi kesinlikle bazı gerçekleri görmekten alıkoyamayacak. Bizim daha çok eksiğimiz var. Kadro kalitesini yükseltmemiz gerekiyor. Bu transferleri acilen yapmamız gerekiyor. Belli mevkilerdeki oyuncu kalitesini yükseltmemiz gerekiyor. Bunları bir an önce yapıp, daha kaliteli bir kadroyla, daha iyi bir futbol oynamamız gerekiyor.”

Takımın eksikliklere ve olumsuzluklara rağmen güzel işler yaptığını dile getiren Sağlam, “Osmanlıspor’u çok iyi analiz ettik. Çünkü önde Bifouma, Umar ve Serdar Gürler gibi çok hızlı oyuncuları var. Bunlar kontratak pozisyonlarını yakaladıkları zaman 7-8 saniyede bitirebilen takımlar. Hele hele bu takımlara karşı arkada alan, boşluk verdiğiniz zaman canınız yanabilir. O yüzden biz oyunu biraz daha geride kabul ettik ve rakibe bu alanı vermemeye çalıştık. Maçın başında bulduğumuz gol, sonrasında tabi biraz oyuncularda psikolojik geriye çekilme etkisi yarattı. İlk devre tabi rakip daha fazla topa sahip oldu ama çok fazla pozisyon üretemedi. İkinci yarı biraz rakibin direncinin düşmesi, bizim fiziksel kalitemizin artık yavaş yavaş belirgin olarak ortaya çıkması sonucunda oyuna da hakim olmaya başladık, sonrasında da çok güzel goller bulduk. Oyunun son bölümüne kadar da çok net pozisyon vermeden maçın sonunu getirdik. Bizim için güzel bir maç oldu. Eksikliklerimiz hala çok, bunları gidermeliyiz. Takıma sonradan katılan oyuncular vardı. Barazite, Cissokho gibi oyuncular bize katılalı 3 hafta oldu. Fiziksel olarak eksiklikleri var. Ama bütün bu olumsuzlara rağmen, kendi sahamızda taraftarımız olmamasına rağmen çocuklar güzel işler yaptılar” ifadelerini kullandı.

UYGUN MAĞLUBİYETİ HAKEME BAĞLADI

Osmanlıspor’un Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında aldıkları 3-1’lik mağlubiyet sonrası, karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan’ı eleştirdi.

Maç sonrası açıklamada bulunan Uygun, “Malatyaspor’a Süper Lig’e hoş geldin diyorum. Stadyum konusunda yakışan yapılmış durumda. İnşallah bundan sonraki yeni statlarında kendilerine başarılar diliyorum. İyi oynadığımız bir anda maalesef bir gol yedik. Yediğimiz gol belirli ölçülerde demoralize etse de belirli ölçülerde takım halinde iyi oynamaya devam ediyorduk. Fakat ikinci yarıda Issiar Dia’nın yaptığı çift dalmayı hakem penaltı verecek, 40 metreden de orayı gören bir Mete Kalkavan, maalesef oyunun kaderinin değişmesine neden oldu. Üçüncü golde de Avdija’ya arkadan yapılan faul yine göremedi. Sonra yalandan fauller vermeleri, olmayan faulleri çalmaları klasik hakemin formsuzluğunun göstergesiydi. O yüzden Mete Kalkavan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, önlerine bakacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Kaybettiğimiz bir 3 puan var. Sonucunda ligin başındayız, eksiklerimiz var. Takımımızdan çok önemli futbolcular ayrılmış olabilir ama önümüzdeki transferlerle birlikte özlediğimiz Osmanlıspor’u herkese izlettireceğiz.”

Uygun, “Mağlubiyeti hakeme mi bağlıyorsunuz?” sorusuna, “Penaltı ve üçüncü gole baktığımızda hakeme bağlıyoruz” yanıtını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Celal a (7 yıl önce)
    Arkadaslar yağmur yaz kıs demeden maçlara gidelim bir ikisenesonra bir numara oluruz tâbi istanbul takımlarından sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan44 (7 yıl önce)
    Tebrikler. Takım disiplinini takdir ediyorum.Bravo Ertuğrul hocam. Bu arada Federasyonun ,TFF süper lig puan sıralamasında Evkur Malatyaspor 1. sırada, malatyahaber sitesinde 2. sırada lütfen düzeltin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yılmaz (7 yıl önce)
    TIKIMIMZLA,HOCAMIZLA VE YÖNETİMİMZLE GURUR DUYDUM.YÜREKLERİNE SAĞLIK.MALATYALI BÜYÜK İŞ ADAMLARINDAN REKLAM BEKLİYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kmyc/Alanya (7 yıl önce)
    Süper ligin ilk değişecek teknik direktörünü yazayım.bülent uygun. Daha ilk hafta hakemle atışırsan bu çok gitmez, bence uygun, osmanlı spor gibi bir kulubü yönetecek çapta değil.4_5 haftasonra biletini keserler. Gaziantepte gördük son haftalarda ben takımıma güveniyorum, ligde kalacağız lafları. Ligden düşünce bahane olarak takımı satan futbolculardan bahsetmeler, bunlar hiç etik değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir sıtkı (7 yıl önce)
    TEBRİKLER Y.MALATYASPOR SENİNLE GURUR DUYUYORUZ......AYNI HIZLA DEVAAAMMMM..EFSANE GERİ DÖNDÜÜÜÜ.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    Ertuğrul hocam iyisin hoşsun marka işimizin fakat takım 3-1 kazanmıştır transfer transfer dedin mi elindeki oyuncuya kazanılmış maça haksızlık olur. Transfer gerektiğini herkes biliyor. İnsallah yaparlar da . Fakat maç sonu değerlendirmede takımın başarısını takdir et. Bir antrenman röportajında yine gündeme getirirsin fakat 3-1 kazanılmış maç sonrası hoş olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (7 yıl önce)
    Yav bu haberi internetten okuyup burda gezinip hala passolig almayanlar.Allah rızası için yav duyarli olun daha passolig sayisi 28 bin çoğuda Malatya dışından . PASSOLİG ALIN PASSOLİG. HERKESE YARDİMCİ OLUP İKNA EDİN. UYANIŞ LAZIM ..HERKES PASSOLİG ALMAYA.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (7 yıl önce)
    Şaşıyorum şu kadar zenginimiz iş adamımız var diye övünüyoruz ama şu takımın formasında reklam yok. Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçeye neler verdi hala imkan bulsa Aziz Yıldırım olmasa devam edecekler. Çalık Grubu Bursaspora yıllarca forma ve saha içi reklamla destek verdi. Abdullah Kığılıyı söylemeye gerek yok. LCW çok mu zor reklam vermesi ve daha bir çoğu....
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    demek dia çift dalmış, bizim izlediğimiz başka bir pozisyon olsa gerek. adam hızını konuşturuyor, sen çift daldı diyorsun, oyuncun ağır kaldı ona kızsan iyi olur bülent ağabey..
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (7 yıl önce)
    Yabancı basın bile , Evkur Yeni Malatyasporumuzu ,Averajla lider gösterirken bizim memleketin gazetesi ikinci sıraya koyuyor ! , Neyse ; Malatyasporumza başarılar, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler .
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (7 yıl önce)
    Bülent hoca o kadarda değil ...Artık kabullen Malatya orta saha ve defansını geçemediniz yenilgiyi kabullen...senin dediğini trabzon maçının hakemi yaptı ...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Futbolcu kardeşlerimiz alınmasınlar bizim eniyi transferimiz Ertuğrul hoca bu maçta futbolcu kardeşlerimizin ortaya koydukları özveri ve aldığımız güzel sonuç hepimizi mutlu eti Allah sizide mutlu etsin yüreklerinize ve ayaklarinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Dünkü maç ,bir teknik direktörün ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.Kadro yapısı bizden iyi olan bir takıma karşı işte böyle oynanır.Futbolcu ve teknik ekibi kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Ertuğrul Sağlam'ın istedikleri takviyeler yapılırsa Malatya geçilmez kale olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (7 yıl önce)
    Hocaya.teknik.heyete.oyuncalara.tesekkurler. Emeginize.saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda (7 yıl önce)
    Lütfen Ertuğrul hocamızın istediği futbolcuları alın takım havaya girdi zengin malatyalilar siyasiler haggayret şu takıma bielatin
    0
    0
    Yanıtla
  • Görüş (7 yıl önce)
    Y.Malatyaspor ilerleyen haftalarda çok daha iyi bir takım olacak.süperligde ençok konuşulan takımlardan biri olacak.Ertuğrul hocanın ve futbolcularımızın ellerine ayaklarına ve yüreklerine sağlık. Çok iyi futbolcularımz var.
    0
    0
    Yanıtla