SON DAKİKA
SON DEPREMLER

22 Yaşındaki Gencin Katil Sanığının Cezasına 'Haksız Tahrik' İndirimi

22 Yaşındaki Gencin Katil Sanığının Cezasına 'Haksız Tahrik' İndirimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 22 yaşındaki bir gencin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak cinayet sanığına önce müebbet hapis cezası verildi, ardından cinayetin ağır haksız eylemler sonucu gerçekleştiğine kanaat getirilerek müebbet hapis cezası 18 yıla indirildi. Cinayetin diğer tutuklu sanığı ise beraat etti.  

Cinayet olayı 6 Mayıs 2022 tarihinde Yazıhan ilçesine bağlı Sinanlı Mahallesinde meydana gelmişti. Kız isteme meselesi yüzenden çıkan kavgada sırtından bıçaklanan 22 yaşındaki Bilal Yamandağ (fotoğraftaki) hayatını kaybetmişti. Cinayetten sonra Emrah Gülşen ve Selçuk Gülşen tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Tutuklu sanıklar Emrah Gülşen ve Selçuk Gülşen, Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS vasıtasıyla katıldılar.

Duruşmada sanık Emrah Gülşen, “Benim ölen kişiye yönelik hiçbir eylemim olmamıştır.” dedi.

Sanık Selçuk Gülşen ise, “Ben hiçbir kimseye saldırmadım, sadece kendimizi koruduk aksine onlar bize saldırdılar.Tahliyeme ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme Heyeti, sanık Selçuk Gülşen’e, Bilal Yamandağ'ı  kasten öldürme suçundan önce müebbet hapis cezası verdi, ardından cinayetin ağır haksız eylemler sonucu gerçekleştirildiği gerekçesiyle 18 yıla indirdi.

Tutuklu sanık Emrah Gülşen ve tutuksuz sanık Tahsin Gülşen haklarında ise, Bilal Yamandağ'a yönelik  kasten öldürme suçlamasından beraat kararı verildi.

Mahkeme Heyeti, sanık Selçuk Gülşen’e ayrıca 4 kişiye yönelik yaralama suçlarından da toplam 25 ay 26 gün, sanık Emrah Gülşen’e ise 5 kişiye yönelik yaralama suçundan toplam 34 ay 26 gün, sanık Tahsin Gülşen’e yaralama suçundan 6  ay 22 gün, sanık Yunus Güner’e 3 kişiye yönelik yaralama suçundan toplam 19 ay 1 gün, sanık Enes Güner’e 3 kişiye yönelik yaralama suçundan toplam 17 ay  25 gün, sanık Abdullah Haskul’a 2 kişiye yönelik yaralama suçundan toplam 18 ay hapis cezaları verdi.  Sanık Uğur Bezci,  2 kişiye yönelik yaralama suçundan beraat etti.

Mahkeme Heyeti, hükümler ile birlikte Selçuk Gülşen’in tutukluluk halinin devamına, cinayetten beraat eden diğer tutuklu Emrah Gülşen’in ise tahliyesine karar verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız