SON DAKİKA
SON DEPREMLER

227 Afgan Daha Malatya'dan Sınırdışı

227 Afgan Daha Malatya'dan Sınırdışı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan Afganistan uyruklulardan 227'si daha Malatya'dan uçakla ülkelerine gönderildi.

Ülke genelinde farklı tarihlerde yakalanan ve Göç İdaresi müdürlüklerine bağlı geri gönderme merkezlerinde geçici süreyle kalan düzensiz göçmenlerin ülkelerine gönderilmeleri için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Malatya Geçici Geri Gönderme Merkezinden yoğun güvenlik önlemi altında otobüslere bindirilen 227 Afganistanlı, jandarma ve polis eşliğinde havalimanında kontrolden geçirildi.

Burada İl Göç İdaresi ekiplerince şahsi eşyaları teslim edilen ve seyahat işlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler, jandarma ve polis ekiplerinin oluşturduğu güvenlik koridorundan geçerek Afganistan Hava Yollarına ait uçağa alındı.

Uçağın başkent Kabil'e iniş yapacağı belirtildi.

Malatya Havalimanında önceki gün başlayan charter seferleri kapsamında şu ana kadar 681 düzensiz göçmen Afganistan'a gönderildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Baba44 (2 yıl önce)
    İnşallah Suriyeliler d böyle gönderilir.geri gelmemek üzere
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ersinbaba (2 yıl önce)
    Türkiye yol geçen hanı gibi oldu hiçbir ağırlığımız mahremiyetimiz kalmadı kendi ülkemizde bu kaçkınlar bizi mülteci haline getirdi. İpini koparan salyası akan burada . RTE bugüne kadar bunları yollamadı şimdi seçime 1 kala bunları şerefli dönüşe zorlayalım dedi . Kimse kusura bakmasın bunlar yüzünden, kira , otomobil , dükkan , iş , işçi , hayat , kısacası herşey birbirine girdi . BİZ ESKİDEN BÖYLE DEĞİLDİK . Tedaviye ihtiyacı olanı al , korunmaya ihtiyacı olanı al , eşşek kadar adamlar mersin antalya sahillerinde karı kız kesiyorlar , pislik yuvası oldu . Benim aracımda en ufak kusurda polis bana ceza yazıyor , çevirmelerde adamlar sigortasız, plakasız , emniyet kemersiz , gezebiliyorlar adamları durdurmaya bile tenezzül etmiyor polislerimiz sağolsunlar , motor ile dolaşan suriyelilere hiç birşey demiyorum zaten biz üstünde olsak maliye bizi borç batağına sokar . Adamlar resmen bizim ülkemizde first class yaşıyorlar Allah sonumuzu hayretsin inşallah bunlar AZINLIK oldu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (2 yıl önce)
    Çok güzel olmuş da uçak biletlerinin ücretini Türkiye mi karşıladı? 1 değil 5 değil 15 değil, 227 kişiymiş, uluslararası uçuş en az 1000 TL den desek 227 bin yapar. Baştan sınırlardan geçirmemek gerekiyor, yakalayınca orada defet, iç bölgelerde yakalayınca araç çağır, hepsini doldur içine, yedir, içir, barındır, hastalandı doktora götür, tedavi etmek için ilacınıı al, uçak biletini al yolla birsürü masraf. Hudut Namustur yazardı, Hudutları koruyup içeri kuş uçurmamak lazım, 25-30 yıl önce bu kadar mülteci giremezdi memlekete, gece görüşlü sihalar ve ihalar da var, devriye atsınlar gördüğünü yakala, sınırda iken devret kurtul, ya da hiç sokma içeri. Bak Yunanistan yakaladığını dövüyor, paralarına kadar alıp bize nasıl iteliyorlar. Mülteci beslemek zorunda değiliz, onlara harcanacak para kendi gariban halka harcansın yazık, günah mübarek gün.
    %100
    %0
    Yanıtla