SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan Kutlaması Konteyner Kentte Yapıldı

23 Nisan Kutlaması Konteyner Kentte Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi olan Malatya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, konteyner kentte kurulan çadırda kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu Malatya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir'in Atatürk Anıtına çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

 Sonrasında ise İnönü Üniversitesi karşısında yer alan Teknopark konteyner alanında kurulan çadırda kutlama töreni düzenlendi.

Konteynerde kalan depremzede çocuklar ve ailelerin katılımı ile düzenlenen kutlama programına Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Malatya Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, “Dönüm noktası olarak sayılan zamanlar vardır. İçinde kahramanlık ve mücadele azmi barındıran günler ve aylar değerlidir. İşte 23 Nisan tarihi de bizim milletimizin her zaman gururla hatırladığı günlerden biridir. Bu tarih Türk milletinin istikbale emin adımlarla yürüyüşün tarihidir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve gösteriler sahnelendi.

VALİ ve BÜYÜKŞEHİR BAŞKANININ MESAJLARI..

Bu arada, Malatya Valisi Hulusi Şahin de 23 Nisan günü basın kuruluşlarına gönderilen kutlama mesajında şunları söyledi:

"Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi, milli iradenin göstergesi Gazi Meclisimizin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı sevinci ve gururunu yaşıyoruz.

Vatan topraklarının işgal edildiği bir dönemde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla 23 Nisan 1920 günü dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, istiklal ve istikbal mücadelemizin öncüsü olmuş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda özgürlük meşalesi burada yakılmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi; vatan ve bayrak sevgimizin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsalidir. Her yıl coşkuyla kutladığımız 23 Nisan günü bizlere, milletimizin her şey bitti denilen bir anda külleri üzerinden yeniden doğuşunu hatırlatır.

23 Nisan, inanç ve iman gücü olduğu müddetçe aziz milletimizin karşısında hiçbir gücün duramayacağını gösterir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü tebessümüyle hayatı güzelleştiren dünya çocuklarına armağan ederek; bütün çocukların huzur, barış ve güven ortamında yaşamaları için demokrasinin özümsenmesi gerektiğine vurgu yapmış, bu doğrultuda geleceğe yürürken herkesin üzerindeki sorumluluğu yerine getirmesinin ehemmiyetine dikkat çekmiştir.

Çocuklara verilen değerin en güzel temsili; sadece milletimize değil, dünyadaki bütün mazlum ve sömürge altındaki milletlere ilham kaynağı olan 23 Nisan ruhu ilelebet yaşayacak ve milletimiz var oldukça Gazi Meclisimiz de varlığını sonsuza dek sürdürecektir.

Demokrasimizin ve cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehit, gazi ve geçmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyor, depremde vefat eden kardeşlerimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 103. kuruluş yıldönümünü ve bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyorum."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, 23 Nisan, demokrasi ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı önemli ve anlamlı bir tarihtir” dedi.  

Başkan Gürkan, “TBMM, bağımsızlık ve egemenliğimizin, 23 Nisan Çocuk Bayramı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın teminat altına alındığının bir nişanesidir.

23 Nisan 1920, vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının yazıldığı tarihin adıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak, millet iradesini her şeyin üzerinde tutmuştur. 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda demokrasi ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir” dedi.

Başkan Gürkan, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü, yarının gençleri ve büyükleri olan çocuklara dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak armağan etmesi, çocuk ve gençlere verdiği önemin en güzel göstergesidir.

Bugünümüz, yarınımız ve geleceğimiz olarak gördüğümüz siz çocuklarımız; ilelebet yaşayacak bir devletin en büyük teminatı, milletinden aldığı gücün göstergesi Meclisimizin açılışının bayram olarak size armağan edilmesindeki sebebi iyi kavrayıp anlamalı ve sizlerden sonra geleceklere de en iyi şekilde anlatmalısınız. Çünkü sizlerin buradan alacağınız ilham ve güçle ülke olarak çok daha güzel ve mutlu günlere kavuşacağımıza inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yâd ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum” ifadeleriyle mesajını tamamladı.

iha-AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Fuat (1 yıl önce)
    Merhaba TRT kurumu 23 Nisan bayramı etkinliği olarak deprem bölgesindeki yarınlarımızı Ankara ve Istanbula getiriyor. TV de bu etkinliğe katilan yavrularimizin gözlerindeki mutluluğu gördük mutlu olduk. Sadece dikkatimi çeken Malatya başta olmak uzere diğer depremden etkilenen yerlerin adi gecmiyor. Daha Öncede TRT kurumu yayınladığı bir haritaya Malatyayi dahil etmemişti. Tekrar hatirlatmak isterim Malatya depremden en çok etkilenen iller arasında 3 ncü sıradadır. K.Maraş . Hatay. Malatya. Anlaşılmadık bir durum. Ya TRT kurumunun Malatyadaki yikimdan haberi yok veya bizim siyasetçilerimiz Malatyada sorun olmadığını Üst mercilerimize inandırmışlar.
    %100
    %0
    Yanıtla