SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suya 24 Saat Anlık Takip Yapılıyor

0
Güncellendi - 2017-07-20 02:01:50
Suya 24 Saat Anlık Takip Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, ileri teknolojik cihazlarla kurulmuş modern laboratuvarında su günlük analiz edilerek kalitesi inceliyor.

MASKİ tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; "Aylık düzenli olarak 450 farklı noktadan numuneler alarak suyumuzu tahlil ediyor. Laboratuvarda bulunan cihazların hepsi kimyasal kirliliği ve en küçük mikroorganizmayı dahi tespit edecek teknolojiye sahip. İleri teknolojiyle suyumuzun kontrolü güvenilir bir şekilde yapılıyor. Suyumuzun klor seviyesi Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olarak 0,3 - 0,5 ppm aralığında tutuluyor. Böylece su sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırılıyor. MASKİ’nin yaptığı analizlerin dışında Halk Sağlığı Birimleri haber vermeden düzenli olarak şehrin farklı noktalarından su numuneleri alarak analizler yapıyor. Malatya’da su gönül rahatlığıyla musluktan içiliyor." denildi.

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi; "MASKİ Genel Müdürlüğü her geçen gün büyüyen ve gelişen şehrimizde sağlam altyapı ağımız ve ileri teknolojiyle kurulmuş atıksu arıtma tesislerimiz ile vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermeyi hedefliyor. Kaptaj ve su depolarımız 24 saat kamera sistemi ile takip ederek vatandaşlara sağlıklı içmesuyu ulaştırıyor. Yapılan düzenli analizlerin yanı sıra ALO 185 çağrı merkezine bildirilen sıkıntıların çözüme kavuşturulması için söz konusu bölgeye gidilerek numuneler alıp gerekli incelemeler yapılıyor. Böylece suyun her an kontrolü sağlanarak vatandaşlarımıza kaliteli su ulaştırılıyor. "

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Sezai Dem (7 yıl önce)
    Suda sıkıntı yok, işgüzar doktorlar suda sıkıntı var o dan hastasın diyor ama rapora yazamıyor, niye yazamıyor suyla alakalı sorun varsa??? Malatyanın suyu gerçekten iyidir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil ibrahim (7 yıl önce)
    Coşnük mahallesi yusuf özal cadesinin şu boruları değişiminden sonra hiç suyun icilecegi kalmadı şu cok sıcak aktarmaya önce değişmeden önce şok soktu şimdi icilecegi YOKTUR isterseniz yer nde görmek iste iz coştuk mah yusuf özal cad esi buluş ap ç bilek buna bir çözüm bulunursa COK MENMUN OLURUZ
    0
    0
    Yanıtla
  • kayisici44 (7 yıl önce)
    geçen hafta kale ilçesi darıpınar köyündeydim kayısıya yardım için gitmiştim 1 hafta kaldım su sadece 2 gün geldi varın düşünün o sıcakta çalışan insanları ve su yok maski aradık basınç düşüklüğü vs...gibi mazeretler sıraladılar lakin su hala akmıyordu bazen günde 2 saat sadece akıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Atakan (7 yıl önce)
    Maski gerçekten güzel, kurumsal ve kalıcı hizmetler yapıyor yalnız bu aylar oldukça sıcak geçiyor, suyumuz herkesin bildiği gibi kaynak suyu. Suların kesinlikle tasarruflu kullanılması gerekir, aksi takdirde su sıkıntısı bence kapıda. Geçenlerde karşılaştığım durum; tanıdığım bir vatandaş içme suyu ile bahçede ağaçlarını suluyordu, uyardım bu yanlış dedim. Hem ekonomine yazık, hem de millete dedim. Adamın verdiği cevap ilginç su faturası fazla gelmiyor dedi, sorduğumda bu aylarda ortalama 200 TL geliyor dedi. Az mı dedim, kullandığımız milatlara göre fiyat iyi dedi ve iyice şaşkınlığa uğradım. Demek istediğim şu; su hepimizin, herkesi düşünerek kullanalım ya da israf etmemek için suyun çok mu pahalı olması gerekir diye kendime soruyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Peki bende sana soruyorum su çokmu ucuz acaba ? Maski kaliteli işler yapıyor derken ne yapıyor hergün su kesintisi yaşatmaktan insanları mağdur etmekten başka ?
    0
    0
    Yanıtla