SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'mıza Hızlı Treni Kazandırıyoruz"

0
Güncellendi - 2018-06-09 05:51:04
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, hava, deniz, kara ve demiryollarını reformlarla, çok önemli ve yüzyılda yapılamayan yatırımlarla çağ atlattıklarını ifade ederek, "Bütün ülkeyi demiryolu ağlarıyla ören AK Parti hükümetleri şimdi de hızlı trenle milletimizi buluşturuyor. İstanbul'dan hızlı trene binen vatandaşlarımız Ankara'ya, Ankara'dan Sivas'a, Sivas'tan da Malatya'ya gelecek. Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır arası hızlı tren projesi ihale çalışmaları devam ediyor" dedi.

Çalık, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında Temelli Caddesi'nde ve Sıtmapınarı'nda esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretleri esnasında esnaf ve vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Çalık, AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua eden teyzeye sarıldı.

Vatandaş ve esnafların 'Durmak yok yola devam' ifadeleriyle karşılanan Çalık, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hem dua hem de destek istedi.

Çalık'ın Sıtmapınarı ziyaretinde bir kadın, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, diğer adaylarla hiç kıyaslayamam. İnsan aklını kullanıp ona göre oy verecek. Türkiye kolaylıkla bu noktaya geldi. Tayyip Erdoğan öncesini düşünürsek, kıymetini bilmemiz lazım" dedi.

Esnafların yoğun ilgisi altında ziyaretlerini gerçekleştiren Çalık'a, bir çiçekçi mavi gül takdim etti. Çalık ise bisikletine AKP bayrağını takan bir vatandaşa çiçeği hediye etti.

Yaşlı bir kadınla otobüs durağında sohbet eden Çalık, alış veriş yapan kadınlarla, genç ve çocuklarla yakından ilgilendi.

Gençlerin öz çekim isteklerini geri çevirmeyen Çalık, "AK Parti'yle durmak yok yola devam" dedi.

"BÜTÜN ULAŞIM YOLLARINDA TÜRKİYE'YE ÇAĞ ATLATTIK"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, esnaf gezisinin ardından Devlet Demir Yolları 5.Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Çalık, AKP iktidarlarıyla birlikte bütün ulaşım yollarını; hava, deniz, kara ve demiryollarını reformlarla, çok önemli ve yüzyılda yapılamayan yatırımlarla çağ atlattıklarını ifade ederek, "Karayollarımızın Malatya'mızda önemli hizmetler yaptı. Malatya-Elazığ, Malatya-Sivas, Malatya-Kayseri, Malatya-Adana ve Malatya-Gaziantep yollarımız başta olmak üzere işlemlerimizi tamamladık. Havaalanı yolumuzu tamamladık. Havaalanı terminal binamızı yeniliyoruz. Malatya'da bir milyona yakın yolcu kapasitesi var, yeni yapacağımız terminal binasıyla birlikte halkın yolu olan havaalanımıza yolcularımızı kabul edeceğiz" dedi.

"DAĞLARI DELDİK SEVENLERİ BULUŞTURDUK"

Demiryollarında Malatya'ya çok önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Çalık, şunları söyledi: "16 yıl boyunca hem yüklerimiz hem mavi trenlerimiz hem demir yollarımız noktasında Malatya'mıza önemli kazanımlar sağlamamıza vesile oldu. Şimdi Allah nasip olursa Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran için hazırlanan beyannamesinde Malatya'mızın 2018 Sivas-Malatya hızlı tren proje çalışması devam ediyor. Proje ihalemizi yaptık. Malatya'mıza hızlı treni kazandırıyoruz. İnsanlarımız havayoluyla Malatya'dan İstanbul'a, İzmir'e, Antalya'ya, Almanya'ya, Suudi Arabistan'a kadar gidiyorlar. Bütün ülkeyi demiryolu ağlarıyla ören AK Parti hükümetleri şimdi de hızlı trenle milletimizi buluşturuyor. İstanbul'dan hızlı trene binen vatandaşlarımız Ankara'ya, Ankara'dan Sivas'a, Sivas'tan da Malatya'ya gelecek. Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır arası hızlı tren projesi ihale çalışmaları devam ediyor. Malatya'mızı hızlı trenle buluşturacağız. Ülkemizin inşasında en önemli çalışmaları ulaşımda gerçekleştirdik. 'Yolların kralı olmaz, kuralı olur' diyen bir Başbakanımız var. Yaklaşık 15 yıl boyunca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptı. Birçok yolu birlikte kat ettik. Sevenleri buluşturma adına dağları deldik. 24 Haziran'da da bir kez daha siyasi ve ekonomik istikrarı yakalamak istiyoruz."

"TÜRKİYE'Yİ 3,5 KAT BÜYÜTTÜK"

Yakınca Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yakınca'ya ak hizmetleri getirdiklerini kaydederek, Malatya'ya 19,5 milyarlık yatırım yatıklarını anlattı.

Malatya'ya hızlı treni getireceklerinin müjdesini veren Çalık, "Sizin gönlünüzde taht kuran milletin adamı vardı. Adı; rahmetli Turgut Özal idi. Türkiye'ye çağ atlatan adamdı. Türkiye'ye çağ atlatan adamın adını yaşatmak adına Malatya'ya yeni bir üniversite kuruyoruz adı da; Turgut Özal Üniversitesi. Yaptıklarımız yapacaklarımızı teminatıdır. Göz görmeyen, kulağı duymayan, dili olup söylemeyenler var. Yakınca mazlumun yanında, zalimin karşısındadır. Yakınca terör örgütlerinin FETÖ'nün, PKK'nın, PYD'nin, DEAŞ'ın karşısında dimdik durmuştur" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin güçlendiğini ve 2002'den buyana 3,5 kat ekonomik olarak büyüdüğünü kaydeden Çalık, "Biz, Türkiye'de havaalanları, milli tanklar, milli uçaklar, İHA'lar, SİHA'lar yaptık ama en önemlisi insan hakkı ihlallerini ortadan kaldırdık. Şimdi Türkiye güçlendi. 2002'den bugüne tam 3,5 kat Türkiye ekonomik olarak büyüdü" dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • adiiyamanli Abizer (6 yıl önce)
    Hızlı trenle kayısımızı hızlandıraceğiz maşşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöpçü (6 yıl önce)
    Hızlı tren ile Yüksek Hızlı tren arasındaki farkı anlatın sonra biz malatyaya hızlı tren getiriyoruz diye övünün.Hızlı tren diyince Millet televizyonlardaki yılan gibi trenlerin geleceğini zannediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (6 yıl önce)
    ağzınızla kuş tutsanızda artık geçti oylar REİSE size yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    cek cak...
    0
    0
    Yanıtla
  • falan filan (6 yıl önce)
    TCDD projelerine bakin varmi yokmu ordan belli olur
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Bu kaçıncı hızlı tren sözü.Hiç merak etmeyin söylenen tüm vaatler seçimden sonra unutulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali elmas (6 yıl önce)
    BİR ZAHMET DDY MÜDÜRÜMÜZÜN ADINIDA YAZARMISINIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Her seçim aynı ninni
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (6 yıl önce)
    Allah bunun hesabını size sorar vekil efendi kaç yıldır hızlı tren gelecek geliyor ihale olacak bilmem ne ne ne.... İnsanların aklı ile dalga geçmeyi bırakın artık vekilliğiniz döneminde yıllar sonra birileri Allah razı olsun şu işi yapanlardan biz ekmek yiyoruz diyen biri olacak mı acaba ? Malatya ya kurduğunuz bir işletme var mı? icraat gösterin öyle yol yaptık köprü yaptık çeşme yaptık demekle kalkınmıyoruz ama ne desek boş kendi rantınızın peşinde koşmaya devam edeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Oy,icinmi,hizli,tren,sozunu,veriyorsunuz,,oyumuz, Chp,akp,oy,yoktur
    0
    0
    Yanıtla