SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"26 Bin Metre İçme Suyu Hattı Çalışması Yapılacak"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü depremden dolayı hasar gören altyapıyı yenilemek ve deprem konutlarının altyapısını inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün DSİ ile ortak yürüttüğü içmesuyu isale hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er : “Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için yoğun mesai harcayarak projeler hazırlayıp, hayata geçirmeye gayret ediyoruz. İçmesuyu isale hattı çalışmalarımızın 1. Kısmı kapsamında; depremde zarar gören Kaptaj çıkış hattımızı yenileyerek 1.600 mm çapındaki borular ile 9 bin metrelik isale hattı inşa ediyor,  20 bin tonluk Konak Su Deposu’na bağlantı çalışmaları yapıyoruz. İçmesuyu isale hattı çalışmalarımızın 2. Kısmı için de planlamalarımızı tamamladık. Proje kapsamında; depremden sonra hasar gören hattın onarım ve yenilenmesi için 26 bin metre uzunluğunda içmesuyu hattı çalışmaları yapılacak. 1 adet 5 bin ton ve 1 adet 10 bin tonluk içmesuyu deposu yapılarak depolar arası bağlantı sağlanacak.  Ayrıca 6 Şubat depremi ardından inşa edilen İkizce yeni yerleşim alanının içme suyu isale hattı yapımı kapsamında; 15 bin 500 metre uzunluğunda içmesuyu hattı ve 1 adet 5 bin tonluk içmesuyu deposu yapım çalışmaları tamamlanmak üzere. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra inşallah uzun yıllar Malatya’mızın bu konuda altyapıya dair bir ihtiyacı kalmamış olacak. Vatandaşlarımızın refah içinde yaşayacağı bir Malatya inşa etmek için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz.“ dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Avşar bey (3 ay önce)
    Başkan sanki kendi projenmis gibi sahipleniyorsun Gürkan ve ekibinin başarısı ve şuan o ekip boşta bankamatik memuru ettiniz maskide... Malatya nin belediye anlamındaki hafızasını sildiniz elinize saglik...yeni gelen ekip bırak proje üretmeyi kontrol bile edemezler.sehrimizi toparlayacagiz kelimen maskide tam tersi oldu iyicene dağıttılar.yakinda dediğimizi iyi anlarsın merkez ve kırsalda ne kadar arizan iz var biliyormusun Sami başkan bir ara sor istersen... Allah var gam yok...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Banazı (3 ay önce)
    Gözünüzü Banazıya diktiniz. Bırakın doğal kalsın. Malatya hava alacağı tek yer orası. Betonarme yapmayın. Malatya'nın geleceği ile oynamayın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (3 ay önce)
    ŞAHNAHAN'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • öneri (3 ay önce)
    ÖZAL mahallesinde evime 180 metre mesafedeki şebeke suyu başka güzergahtan dolambaçlı yollardan 3 km mesafeden ve bahçe içlerinden geldiği için kayıp-kaçak sebebiyle bidonlarda taşıma su kullanıyorum. Bir evvelki yönetim programa aldı. Boruları getirdi. Kazı ve döşeme yapmadan geri götürdü. Yine susuz bir yaz geçiriyoruz.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Bahçe sulamaları geceleri kaçak yapılıyor .Neden hiçbir denetim ve kontrol yok...? Niçin göz yumuluyor acaba.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yücel (3 ay önce)
    Siz önce mevcut şebekeleri halledin. 2 günde bir çamur akıyor. Bu gösteriyor ki şehrin suyu direk kaynağından geliyor ve hiç bir işleme gerek duyulmadan musluklarda kullanılıyor yinede dünya su faturası ödüyoruz
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Dilek mahallesi kırsal kesimlerinde su yeterli gelmemektedir acil olarak su şebekesinin yenilenmesi gerekiyor susuzuz
    %55
    %45
    Yanıtla