Belediye Başkanı Cemal Akın, Eğer biz 650 bin nüfuslu Malatya ya hizmet etmek istiyorsak elbette bazı kişilerin de istemediği tasarruflarda bulunacağız. Malatya Belediye Başkanı olarak bazı kişilerin menfaatlerine engel oluyoruz diye hizmetlerden vazgeçemeyiz. Elbette ki bizim icraatlarımızdan rahatsızlık duyanlar olacaktır. Bu da normaldir.dedi.
Akının başkanlığında Şelale Lokantasında yapılan toplantıya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, tüm mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.
MUHTARLARDAN ALT GEÇİT DESTEĞİ..
Toplantıda ilk olarak konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren konuşmasında Malatya Belediyesinin araç alt geçit çalışmalarına destek verdiklerini vurguladı.
Malatyanın uzun zamandan beri trafik problemi yaşadığını belirten Eren, belediyenin projelendirdiği araç alt geçitlerine bazı çevrelerin engel olmaya çalıştığını vurguladı ve Hizmeti engellemeye çalışan böyle bir anlayış olamaz. Malatyanın daha düzenli gelişmesi isteniyorsa belediyemizin bu tür büyük projelerine engel olunmaması gerekir dedi.
Eren, Bu gibi çalışmalarda da destek olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu yatırımları engellemek Malatya adına üzücü olaylar. Malatyaya yazık olur. Alt geçitler mutlak suretle yapılmalıdır. Engellenmemelidir diye konuştu.
Çarmuzu Mahallesi Muhtarı Hacı Korkmaz da, alt geçitlerin yapımına destek verdiklerini vurgulayarak, alt geçitlerin yapımının engellenmesine karşı gerekirse ev ev dolaşarak imza toplayabileceklerini söyledi. Korkmaz, alt geçitlerin gerekliliği konusunda herkesin hemfikir olduğunu kaydetti.
"ALT GEÇİTLER ZORUNLULUK.."
Toplantıda daha sonra Belediye Başkanı Cemal Akın konuştu. Akın, konuşmasının ilk bölümünde alt geçitlere değindi ve bu alt geçitlerin yapılmasının trafik sorununun çözümü için bir zorunluluk olduğunu söyledi.
Milli Egemenlik kavşağında yapımı projelendirilen araç alt geçidinin sağ ve sol tarafında bulunan 26 esnafın ticari performanslarının düşeceği korkusuyla dava açtıklarını hatırlatan Başkan Akın, Biz bu alt geçitleri yapmayı planlarken teknik uzmanlarla, bilim adamları ile ve bürokratlarla çalışmalar yaptık. İstanbul Teknik Üniversitesinden bilirkişi hocalarımızla, profesörlerimizle görüş alışverişinde bulunduk. Bu bilimsel verilerden sonra ihalemizi yaptık. Şuanda itiraz söz konusu oldu. Bu konuda sizin gayret ve çabalarınızı bekliyoruz dedi.
Altgeçitlerin tamamlanmasıyla birlikte her iki bölgedeki trafik sorununun yüzde 70 oranında çözüme kavuşacağını belirten Belediye Başkanı Akın, çalışmalar nedeniyle alt geçit bölgelerinde kaldırılması gereken ağaçların da, ağaç sökme makinesi ile sökülerek Çöp Ayrışım İstasyonu yanındaki alana dikildiğini ifade etti.
"O AĞACI DA KURUTUYORLARDI.."
Belediye Başkanı Akın, ağaçların sökülmesi sırasında bir ağacın kesilmesini hatırlatarak, bu ağacın kesilme nedenini açıkladı ve bu konuda kendisine yöneltilen eleştirilere ilişkin şöyle dedi :
Orda bulunan bir ağaç var. Bunu basın doya doya gösterdi. Aslında o ağaç, orda yeşilin değerini bilmeyen bazı kişiler tarafından zaten köküne çamaşır suyu dökülerek kurutulmaya çalışılan bir ağaçtı. Sökülen o ağaç kurtarılması mümkün olmayan bir hale gelmişti. Biz onu kesince sanki yeşili istemiyoruz gibi bir imaj yaratılmak istendi. Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Ağacın ve yeşilin ne anlama geldiğini, değerini çok iyi bilirim. Göreve geldiğim günden bu yana Malatyaya yaklaşık 50 bin fidan dikildi. Ama, bu hizmetler göz ardı edilerek acımasızca eleştiriyorlar dedi.
"26 DEĞİL 266 ESNAF DA KIRILSA.."
Yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden bazı çevrelerin rahatsız olabileceğini kaydeden Akın Alt geçitler konusunda, 26 esnaf değil 266 esnaf da kırılabilir. Eğer biz 650 bin nüfuslu Malatya ya hizmet etmek istiyorsak elbette bazı kişilerin de istemediği tasarruflarda bulunacağız. Malatya Belediye Başkanı olarak bazı kişilerin menfaatlerine engel oluyoruz diye hizmetlerden vazgeçemeyiz. Elbette ki bizim icraatlarımızdan rahatsızlık duyanlar olacaktır. Bu da normaldir dedi.
"ŞEVKİMİZİ KIRMAMALILAR.."
Belediye Başkanı Cemal Akın, konuşmasının sonunda, Malatya da özellikle basından beklentimiz şu; şevkimizi kırmasınlar. Üretmiş olduğumuz hizmetleri de yazsınlar, söylesinler. Bunu Malatya halkıyla paylaşsınlar. Eleştirilere de açığız. Ancak, eleştiride eleştiri değeri bulunmalı, eleştiri sınırını aşan bir uslup olmamalı. Eleştiriler yapıcı olmalı, yol gösterici olmalıdır dedi.