SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiçbir Problem Söz Konusu Değil"

0
Güncellendi - 2018-07-24 05:52:01
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Malatya Turgut Özal Üniversitesine 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için bin 45 öğrenci alacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 Nisan tarihinde müjdesini verdiği ve Malatya’da mevcut Tarcan Yerleşkesine kurulan Turgut Özal Üniversitesi’nde yapılan düzenlemeleri hakkında bilgi veren, bu üniversitenin yeni bir görevlendirme yapılıncaya kadar (tedviren) rektörlüğü görevini de üstlenen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesinin 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazır olduğunu ve bu yıl için bin 45 öğrenci alacaklarını belirterek,” 2 buçuk hafta önce üniversiteye giriş sınavı ÖSYM tarafından yapıldı. Önümüzdeki haftalarda bu sınavın sonucu açıklanacak. Sınavın sonucu açıklanır açıklanmaz, Malatya Turgut Özal Üniversitemiz fakülte ve Meslek Yüksek Okullarımıza bin 45 öğrenci alacağız. Fakülte ve okullarımız hazır. Zaten bu fakülte ve okullarımız İnönü Üniversitesinin fakülte ve okullarından ayırarak, bölerek kurduğumuz için Turgut Özal Üniversitesini eğitim öğretimde, öğrencilerin kaydında ve hali hazırdaki fiziki yapıda hiçbir problem söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Yeni üniversitenin 11 fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunu ayırdıklarını ve bunlara ek, olarak da enstitü ve  3  fakülte kurduklarını belirten Kızılay,” Rektörlüğü de Ziraat ve Su ürünleri fakültesine kurduk. Bu kampüs İnönü Üniversitemizin Battalgazi Kampüsüydü. Şimdi ise Malatya Turgut Özal Üniversitesi kampüsü oldu. Üniversitenin bütün birimlerini vekaleten kurduk. Turgut Özal Üniversitesine Prof. Dr. Orhan Gündüz’ü rektör yardımcısı olarak atadım. Üniversitenin rektörü atanıncaya kadar ben kurucu rektörlüğünü yapıyorum” ifadelerinin kullandı.

Turgut Özal Üniversitesine herkesin destek vermesi gerektiğini ifade eden Kızılay,” Yeni bir üniversite kurmak büyük bir bütçe, geniş bir alan gerektiriyor. Bundan sonrası başta Turgut Özal Üniversitesinin rektörü olmak üzere, şehrimizin, valimiz, büyükşehir belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, diğer kamu kuruluşlarımız ve şehrimizin iş adamları da bağış yapacaklar ki yeni üniversitemiz yeni aktivitelere devletin verdiği bütçeye ek bağışlarla da genişlesin büyüsün. Bu konsensüsle üniversite gelişecek. Fakülteler kurulacak bunun içinde zamana ihtiyaç var. Henüz bir bütçe almış değiliz ama alacağız. Çünkü ek bütçeye ihtiyacımız var. Kampüs içi yollarının acilen yapılmasına ihtiyacımız var."dedi.

Üniversitenin amblemi için yarışması açacaklarını belirten Rektör Kızılay, “Üniversitenin amblemi seçildikten sonra tüm okullarımızdaki levhaları değiştireceğiz. Onun için okullarımızda İnönü üniversitesi amblemi ve ismi var. Bunu değiştirmekte acele etmemize gerek yok, tekrar tekrar masraf yapmaya gerek yok. Logo kesinleşince hepsini değiştireceğiz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (6 yıl önce)
    Bilim adamı kimdir, kime denir, nasıl bilim adamı olunur, Gelişmiş ülkeler ile bizim farkımız nedir. Önce bunların cevapları verilmeli. Ancak; Gerçeği görmek beceri ister. gerçeği gören arkadaşlara selamlar. Malatya elden gitmeden çalışalım. Malatya'yı gerçek sahipleri yönetmeli. BİLİMİ'de BİLİM ADAMLARI YÖNETMELİ:::::::::::::
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzo (6 yıl önce)
    Büyük vizyon sahibi rektör Ahmet Kızılay, bir üniversiteyi çok iyi idare ediyor ya, yetmemiş ikinci üniversiteyi de teslim etmişler. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz:) Vizyon var, kalite var, ilim var, bilim var, varoglu var. Demek ki neymiş Turkiyede ilk 10 üniversite, dünyada ilk 500 üniversite hayali gerçekleşmiş görünüyor, nerden anladım dersiniz, sayın rektörün muhteşem biyiklarindan:)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • sinan (6 yıl önce)
    ya arkadaşlar bilmeden yorum yapmayın bütün üniversiteler böyle kuruluyor ortada hazır akdemisyen varda satın alınmıyor değil.önce myo ve temel fakülteler açılır daha sonra akademisyen alınır araştırma görevlisi olarak yetiştirilir.lütfen eleştirilerde doğruları kanuşalım hep olumsuz hep olumsuz yanlışa beraber yanlı diyelim illaki eksik yanlış olabilir ama neticede niyete bakalım. çok teşekkür ediyoruz sayın rektör hocamıza keşke herkes bu kadar samimi ve hüsn ü niyetli olsa geldiği makamlarda bi hakkın hizmet etse kibar kişiliği ve duruşuyla malatyalı idareci ve temsilciler tarafından örnek alınsa'' fani dünyadan gecip gidince insan, geriye kalan sadece insanların onu güzel anmasıdır. ınsanlığa faydalı olabilen insana ne mutlu.''
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Malatya dışında ikamet eden Malatya sevdalısı birçok arkadaşım TURGUT ÖZAL TABİAT PARKI AÇILMIŞ NEREDE diye soruyor. Orduzu Pınarbaşı oldu Turgut Özal Tabiat parkı! Malatya Turgut Özal Üniversitesi için de galiba aynı şeyi söyleyeceğiz. Malatya’da durmak yok aynı yerde isim değiştirmeye devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • baybars (6 yıl önce)
    Yeni üniversite yapılmadı ki olan bölündü :) Ve kalkıp en başarılı üniversite bölümleri :) Turgut özal üniversitesinden çıktıgı sanılacak :) ama şu bilinsin ki o üniversite bölümlerini ismet inönünün kurdugu gerçeğini kimse değiştiremeyecek :) Niye yeşilyurta kurulmadı malatya kara belediyesi ? Niye rant yüzünden mi ? Malatyada akp belediyesi sınıfta kaldı akp mhp iktidar olacak bu şehirde ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 yıl önce)
    Nasılsa yine kendi cemaat, tarikat ... pardon pardon derneklerinden akademisyen alacaklar ! O yüzden hiçbir sıkıntı yok ! Turgut Özal Üniversitesi daha açılmadan akademik Çöplük olacak belli oldu.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    Hiç bir problem yokmuş. Öyleyse Turgut Ozal U. Halen 7 MYO, ve 3 fakültesinin toplam alacağı öğrenci sayısı nasıl bin oluyor? Şu anda çok büyük sorunlar var. Inşallah en kisa zamanda bu sorunlara yeni atanacak rektör bir çözüm bulur. Ancak işi çok zor..
    0
    0
    Yanıtla