SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'27 Bin Kişilik Stadın Kanalizasyon Alt Yapısı Yok'muş!

0
Güncellendi - 2018-05-23 03:55:54
'27 Bin Kişilik Stadın Kanalizasyon Alt Yapısı Yok'muş!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve MASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Doğu Kollektörü Hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

Maliyeti 17,4 milyon TL olan 33 kilometrelik 1. etap altyapı projesinin tamamlanmasıyla bölgenin kanalizasyon hattı yenilenmiş olacak ve atıksular atıksu arıtma tesisinde arıtılacak. Atıksu Arıtma tesisinde günlük ortalama 120 bin metreküplük atıksu arıtılıyor. Doğu Kollektörü Hattı çalışması tamamlandığında bu rakam 30 bin metreküp artacak. Böylece tesiste toplam 150 bin metreküplük atıksu arıtılacak. Malatya merkez için kanalizasyona bağlı nüfus oranı Avrupa standartlara yani %97’lere ulaşmış olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Doğu Kollektörü Hattımızın 1. etabını yerinde inceledik. Yeni Stadyum, Üniversite bölgesi, Çamurlu Mahallesi, Fırıncılar, Villakent, Bulgurlu, Hacı Yusuflar, Bağtepe Mahallesi ve Orduzu’nun bir kısmını alarak bu bölgelerdeki kanalizasyon şebekemizi Doğu Kollektörü kanalıyla ana arıtma tesisimize kadar götürülecek. Üniversitenin içinde bir arıtma tesisi var ancak aktif olarak kullanılmıyor. Yine 27 bin kişilik stadyumumuzun kanalizasyon altyapısı yok, bu çalışmayla kanalizasyon şebekesi inşa edeceğiz. Bu çalışmamızla gerek stadyum, gerek üniversite, gerek o bölgedeki oturum alanları, kırsal mahallelerimiz ve Orduzu’nun bir kısmı kanalizasyon altyapısına kavuşmuş olacak. Malatya’mızda 11 belediyemiz ve çatı kuruluşumuz olan büyükşehir belediyemiz su kanalizasyon, içmesuyu, kanalizasyon, altyapı ve üstyapı çalışmışlarımızla milletimize hizmet etmektir. Biz 7 / 24 esasıyla milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Genel Müdürümüze, Daire Başkanımıza ve tüm MASKİ çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Serdar Kaplan (6 yıl önce)
    Stadımız 1senedir faaliyette ama korkup bir milli maç veya kupa finali veremiyorlar. Tff kendi stadına ggüvenmiyor. Adı olsun diye amatör takımların finalini verdiler sadece. Buda bazılarını gururlandırdı. Gerçekten Malatyaya çok yazık. BB başkanımız Sayın Ahmet Çakır ise kimsenin beklemediğini yaptı ve stadı tokiden devir aldı. Tüm eksiklere rağmen. Bunu kimse gözardı edemez. Bu stadda maç oynadıysak onun sayesindedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar kaplan sende derebeylerindesin sizi iyi bağlamış başkanınız Ahmet çakır
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (6 yıl önce)Ali Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Bu yaptığın yorum senin beni tanımadığını ortaya koyuyor. Kendimi ispatlamaya gerek yok. Beni bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir. Olaya siyasi açıdan bakmaz isen stad konusunda yapılan doğruyu görürdün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Apollo (6 yıl önce)
    Çakır efendiye sorun bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Birileri artik bu ihaleleri araştirmalı artık yeter buyuksehir çok büyük bir borç batağında 17 trilyon nasil bir altyapi orda kaçtane yapı varki
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (6 yıl önce)
    o kadar bin kişilik stadı buldunuzda kuyruk mu arıyorsunuz yazıklar olsun once yapılanı alkışlayın sonra eksiklere elestiri yaparsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin (6 yıl önce)
    17 trilyon resmen akıl tutulması
    0
    0
    Yanıtla