SON DAKİKA
SON DEPREMLER

274 Üniversiteli AFAD Gönüllüsü Oldu

274 Üniversiteli AFAD Gönüllüsü Oldu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde destek AFAD gönüllüsü eğitimini tamamlayan 274 öğrenciye belgeleri törenle verildi.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'ndaki programda Malatya AFAD İl Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Türkiye Gençlik Vakfı ve Yeni Fikirler Topluluğu İşbirliği ile gerçekleştirilen etinlikte eğitimlerini tamamlayan öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Programda konuşan AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, 14 fakülteden toplam 274 öğrenciye ilk etapta e-devlet üzerinden çevrimiçi eğitim verildiğini belirtti.

Çevrimiçi eğitimin ardından öğrencilere yüz yüze eğitim verildiğini belirten Türker, "Uygulamalı olarak destek AFAD gönüllüsü eğitimleri kapsamında, yangın önleme ve söndürme, çadır kurulumu, hafif arama kurtarma ile ilk yardım eğitimleri verildi. Uygulamayı başarıyla tamamlayan 274 AFAD gönüllüsü, eğitimlerin sonunda yapılan sınavları başarı ile geçerek destek AFAD gönüllüsü oldu." diye konuştu.

Konuşmanın ardından İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Türker destek AFAD gönüllülerine belgelerini verdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız