SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizlere Daima Rehber Olacak"

0
Güncellendi - 2018-11-12 21:50:56
A- A+ PAYLAŞ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80'inci yıldönümünde Malatya’da da anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle törenin yapıldığı Atatürk Anıtı önünde Merkez Komutanlığının hazırladığı 2 meşale Anıt önüne yerleştirilerek saat 08.30’dan itibaren yakıldı. Saat 11.00’e kadar ise İzci öğrenciler Anıtta nöbette tuttu. Ardından saat 11.00’den itibaren ise 1 polis ve 1 asker tarafından nöbete devam edildi.

Anıt önünde düzenlenen törene  Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile kamu kurum ve kuruluşları ile askeri ve mülki erkan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldılar.

Öğrencilerin Türk Bayrağı ve flamaları ile hazır olduğu törende 2.Ordu Bando ve Merasim Bölüğü de görev aldı. 

Anıta çelenklerin sunumunun ardından 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından 2. Ordu Bandosu’nun eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

 -“ Eşsiz mücadele ve fedakârlık ruhu bizlere daima rehber olacaktır”

Törende Vali Baruş, "Anıt Defteri"ni imzaladı. Vali Baruş, Anıt Defterine şu ifadeleri kaydetti; “Aziz Atatürk, Ebediyete intikalinizin 80’inci sene-i devriyesinde, necip milletimizin gönlüne ve tarihin silinmez hafızasına derin izler nakşeden Zat-ı Alilerine saygı ve minnetlerimizi sunmak üzere manevi huzurlarınızda bulunmaktayız. Milletinize emanet ettiğiniz Cumhuriyetimiz başta olmak üzere, kıymetli hatıratınızın varisi olmanın gururuyla, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak uğrunda azimle mücadele etmeye kararlıyız. Türkiye’yi işaret ettiğiniz muasır medeniyet hedefine eriştirmek, bölgemizde ve dünyada lider ülkelerden biri haline getirmek uğrunda yapacağımız çalışmalarda, şahsınızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin sergilediği eşsiz mücadele ve fedakârlık ruhu bizlere daima rehber olacaktır.  Bu vesileyle; başta Zat-ı Alileri olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarınızı, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla yâd ediyoruz.

Ruhlarınız şad olsun. “

Törenden sonra Vali Baruş, Tuğgeneral Sayat, Büyükşehir Belediye Başkanı  Polat  ve protokol üyeleri Atatürk Evi Müzesi'ni gezdiler.

Atatürk Evi yanı Battalgazi Halk Eğitim Merkezi salonunda da anma etkinliği düzenlendi.

Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Nilgün Buse Oğuz’un “Dağ Başını Duman Almış” adlı şiiri okumasının ardından Fatih Lisesi öğretmeni Murat Şengönül “Atatürk’ün Son Günleri’’ konulu bir panel verdi.

Törende daha sonra 2. Ordu Komutanlığında görevli İstihkâm Yarbay Halil İbrahim Yılmaz Atatürk’ün askeri kişiliğini anlattı.

Program Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların sunumu ile sona erdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    ULU ÖNDERİMİZİ SONSUZA DEK SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ. NOT: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI REHBER EDİNMEZSEK MUASIR MEDENİYETE HİÇBİR ZAMAN ERİŞEMEYİZ .
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (5 yıl önce)
    Birgün de Fatih Sultan Mehmet Han için böyle saygı duruşunda duralım
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Aydin.ataturkun.yobazlarin.duvasina.ihtiyaci. Yoktur.ataturku.dunya.taktir.ediyor.ataturk. Sevgisini.milletin.kalbinden.yobazlar.sokemez. Atamiza..allahtan.rahmet.diliyorum.mekani. Cenet.olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (5 yıl önce)
    Okullarda bile zorla anıldı.Atatürk düşmanları çoğalıyor.Başta DİYANET 29 EKİM CUMA hutbesi ve 10 KASIM öncesi hutbelerınde bir tek ATATÜRK kelimesi çıkmadı.DİYANET gitmiş ATATÜRK düşmanı KADİR MISIRLIOĞLU NU ziyaret ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bozkurt yeşilyurt (5 yıl önce)
    AKP Bir çelenk koymaktan acizdi bugün anıta çelenk koyuldu akp nin yoktu neden?
    0
    0
    Yanıtla